Trucks

Volvo FH 25 Special Edition – tisztelgés egy ikon előtt

A Volvo FH 1993-as, egy negyed évszázaddal korábbi bevezetésének ünneplésére, a Volvo Trucks bemutatja Volvo FH 25 Special Edition-t. Mind Volvo FH és Volvo FH16 modellben rendelhető, jellegzetes külső és belső kialakítás, kiváló vezetési kényelem és csúcstechnológia jellemzi.
Volvo FH 25 Special Edition

A Volvo FH a valaha volt egyik legelismertebb modell, melyből közel 1 millió darabot adtak el, és világszerte több millió járművezető számára teremtettek egy más életmódot.

A Volvo FH 25 Special Edition ezért nemcsak egy teherautó ünnepe, hanem tisztelgés minden ügyfél és tehergépkocsi vezető előtt, aki az elmúlt 25 évben vezette ezt az ikont.

 "A Volvo FH tökéletes képviselője az ügyfélközpontú gondolkodásnak, és egy olyan modell, mely folyamatosan a határokat feszegette egy negyed évszázadon keresztül. Ez a csodálatos teherautó széria tisztelgés az első 25 év előtt, és egyúttal kiinduló pontja a további sikeres együttműködésnek az ügyfelekkel és a teherautó vezetőkkel," mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

"Az első generációs Volvo FH rengeteget jelentett a Volvo Trucks-nak és az egész tehergépjármű iparnak. Mérföldkő volt; úttörő volt, mely teljesen átalakította a modern teherautóval kapcsolatos gondolkodást. A jubileumi kiadás dizájnján való munka valójában egy kitüntetés volt számomra," mondja Nigel Atterbury, a Volvo Trucks Vezető Grafikus Tervezője.

A különleges széria külsejét leginkább a kortárs jelleg határozza meg, némi retro csavarral. Az ezüst/szürke és narancs dekor kiemeli a jármű eredeti vonalait, a 25-ös számot formáló szalagcsík pedig az évfordulóra utal. A csíkozás, a 3D effektek és árnyékok kombinációja a korai 1990-es évek dizájn trendjét idézi és egy különös retro külsőt ad a járműnek. 2 bevezető szín van, egy sötétebb, hűvös szürke tónus (Mammoth Grey Metalic) és a fényes piros (Crimson Pearl), az utóbbi az 1993-as eredeti piros fülke előtt való modern tisztelgés.

Amikor kinyílik az ajtó, prémium és luxus belső fogadja a járművezetőt. A biztonság mindig fontos szempont volt a Volvo FH-nál, az elhivatottság a narancs részletekben jelenik meg a biztonsági öv öltéseitől a függönyökig, a szőnyegektől a fényvisszaverős biztonsági ajtó matricáin át.

Finom, de határozott hangsúlyokkal a dizájn csapat megalkotta a biztonság és gépkocsivezető fókusz folytatását, melyek mindig is elsődlegesek voltak az FH-kban. A vezetési élmény emelése érdekében az ülések borítása bőr és steppelt szövet kombinációja a kivételes komfort és esztétikum elérése érdekében.

Az évfordulós széria kifejezi, hogy a Volvo FH milyen módon leader az innovációban. A széria magában foglalja a jármű termék újdonságait, és a Volvo Dinamikus Kormányzás vadiúj fejlesztéseivel is rendelhető:

  • Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitást Segítő funkcióval. Az oldal irányú balesetek megelőzésére tervezték.
  • Volvo Dinamikus Kormányzás Sávtartást Támogató rendszerrel. A sávtartás segítésére tervezve, az ütközések és az aláfutásos balesetek megelőzésére.
  • Volvo Dinamikus Kormányzás Személyes Beállításokkal. Lehetővé teszi a kormány ellenállásának egyedi beállítását megfelelő és kényelmes vezetéshez.

"Ez a jármű valóban megmutatja, hogyan vezeti a fejlődést a Volvo Trucks és továbbra is új mércét állít fel a teherautó iparban, úgy ahogy a Volvo FH teszi 1993 óta," mondja Tomas Thuresson, a Volvo Trucks Globális Távolsági Fuvarozás Szegmens Menedzsere, majd folytatja: "Ez egy fantasztikus széria, mely tiszteleg egy nagyon kiemelkedő teherautó és több millió ember; ügyfelek, teherautó vezetők és rajongók előtt, akik elkötelezték magukat a Volvo FH iránt immáron 25 éve."

Tények:

Volvo FH 25 Special Edition

Volvo FH és FH16, Globetrotter magas hálófülkés vagy Globetrotter extra magas hálófülkés.

Bevezető színek: Crimson Pearl vagy Mammoth Tree Metallic

Volvo FH25 Special Edition jellegzetes külső és belső jegyei:

  • - Globetrotter felirat
  • - Csíkozás
  • - Emblémák
  • - Egyedi kialakítású belső (függönyök, szőnyegek, ülések, biztonsági ajtózárak)

A Volvo FH 25 Special Edition 2018-2019 között korlátozott ideig kerül gyártásra.

Az értékesítés 2018 júniusától kezdődik.

Link a nagy felbontású fotókhoz:https://bit.ly/2kUinqT

Link az FH 25 oldalra:https://www.volvotrucks.hu/hu-hu/trucks/volvo-fh/celebrate-volvo-fh.html