Trucks

Az új Volvo FMX, FH, FH16 és FM teherautók alkotják a Tornyot.

| 1 perc olvasási idő | 1 perc olvasási idő
A Volvo Trucks eddigi legnagyobb dobása nagy felhajtást érdemel. A Torony című filmben az új Volvo FMX, FH, FH16 és FM teherautókat láthatjuk egymás tetejére állítva, az egész tetején pedig a Volvo Trucks elnöke áll.

A teherautó-iparág szinte még soha nem hallott olyanról, hogy egyszerre több mint egy teherautót mutassanak be. Az új járműcsalád bemutatásának alkalmából készítettünk egy lenyűgöző filmet – az éjszaka sötétjében –, amely egy 15 méter magas, 58 tonnás torony formájában mutatja be mind a négy teherautót. Amint a film eléri a csúcspontját, a torony tetején megjelenik Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

„Ez a Volvo Trucks legnagyobb termékbemutatója. Az új teherautók óriási hatással bírnak majd ügyfeleink jövedelmezőségére, illetve esélyeikre mind a megbízatásokért, mind a legjobb járművezetőkért folytatott versenyben. Hozzászoktam, hogy a helyzet magaslatán legyek, azonban a teherautó-torony forgatása még számomra is különleges munkanapot jelentett.” – mondta Roger Alm.

A filmet 2019 végén forgatták a Volvo szülővárosa, a svédországi Göteborg közelében. Mind a torony, mind a vizuális effektusok többsége valódi. 

„Alapvetően a Torony elkészítését az tette lehetővé, hogy a Volvo FMX robusztus építőipari teherautó, és annak új, 38 tonna terhelhetőségű kettős tengelye képes elvinni a többi teherautó-típust. Ehhez a mutatványhoz állandó sebesség és iránytartás is kellett, ezt biztosította a Volvo Dinamikus Kormányzás technika és egy képzett járművezető” – mondta Markus Wikström, a Volvo Trucks mérnöke és a tornyot megépítő mérnöki csapat tagja.

A Torony készítésének kulisszatitkaiért tekintse meg a „A színfalak mögött” című filmet.

Kapcsolódó hírek