Trucks

Az új teherautó-kínálat a járművezetőt szem előtt tartva készült

| 4 perc olvasási idő | 4 perc olvasási idő
Négy új teherautót mutat be a Volvo Trucks, amelyek esetében különös hangsúlyt kapott a járművezetői környezet, a biztonság és a termelékenység.
A négy új nehéz-teherautónk „még erősebb érvként szolgál ügyfeleinknek a legjobb járművezetők bevonzásáért folytatott versenyben” – mondja a Volvo Trucks elnöke.

„Nagyon büszkék vagyunk erre a jövőbe mutató, nagy beruházásra” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A négy nehéz-teherautó – a Volvo FH, az FH16, az FM és az FMX – a Volvo Trucks értékesítésének körülbelül kétharmadát képviseli. 

Az új Volvo FM és Volvo FMX vadonatúj fülkét kapott, és emellett rendelkezik a nagyobb méretű Volvo teherautók műszeregységének számos funkciójával is. Belső térfogatuk akár egy köbméterrel nőtt, így fokozott kényelmet biztosítanak és több helyet a munkához.

A Volvo FH és a Volvo FH16 modelleket olyan funkciók teszik még az eddiginél is biztonságosabbá, mint például az adaptív távolsági fényszórók. A rendszer minden közlekedő biztonságát növeli azzal, hogy automatikusan kikapcsolja a LED-technikájú távolsági fényszóró kiválasztott szegmenseit, amikor a teherautó szembejövő vagy elöl haladó járművekhez közeledik. 

A járművezetői környezet immár egy teljesen új információs és kommunikációs felülettel is rendelkezik, amely megkönnyíti a különböző funkciók áttekintését és kezelését, így a használata kevesebb erőfeszítést és odafigyelést igényel. A műszeregység egy teljesen digitális, 12 col képátlójú képernyő, amelyen a vezető bármikor egyszerűen kiválaszthatja a szükséges információkat. Az opcionális kilenc col képátlójú oldalsó kijelző biztosítja az infotainment és a navigációs rendszer funkcionalitását, továbbá a szállítási információkat és a kamerák képét.  

„Új teherautóink segítenek a járművezetőknek még biztonságosabban és eredményesebben dolgozni, illetve még erősebb érvként szolgálnak ügyfeleinknek a legjobb járművezetők lenyűgözéséért folytatott versenyben” – folytatja Roger Alm. 

Volvo FH16

A kényelem és az erő kombinációja
Volvo FH16 új generációja sikeresen ötvözi az új biztonsági funkciókat, a járművezető-központú munkakörnyezetet és a legújabb technikákat. Az első tengely megnövelt terhelhetősége, valamint a jobb kormányelfordulási szögeket kínáló segéd- és tolótengelyek javítják a manőverezőképességet és a termelékenységet. A továbbfejlesztett műszerfal praktikus új tárolóhelyeket és egy 12 colos, nagy felbontású, teljesen digitális műszeregységet kínál. A különösen nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz egy új, 38 tonnás dupla tengely is elérhető.

KÜLÖNLEGESSÉGEK
– Az adaptív távolsági fényszórók fokozzák a közúti közlekedés biztonságát.
– Nagyobb az első tengely teherbírása, a segéd- és tolótengelyek pedig jobb kormányelfordulási szögeket kínálnak.
– Új, 38 tonna terhelhetőségű kettős tengely a különösen nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz.
– Opcionális 9 col képátlójú oldalsó kijelző.

Volvo FH

A távolsági fuvarozás tökéletes élménye
Az új Volvo FH újragondolt fülkével, innovatív biztonsági funkciókkal és a vezetőre összpontosító munkakörnyezettel rendelkezik. A megújult belső munkaterület a korszerűsített műszerfal körül helyezkedik el, amely egy teljesen digitális, 12 colos, nagy felbontású műszeregységet tartalmaz. Kívülről az adaptív távolsági fényszórók fokozzák a közúti közlekedés biztonságát. A sokféle hajtáslánc- és alváz-konfiguráció segítségével a Volvo FH az alkalmazások széles körére szabható, és ezzel lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentését. 

KÜLÖNLEGESSÉGEK
– Az adaptív távolsági fényszórók fokozzák a közúti közlekedés biztonságát.
– Sok európai piacon Euro 6-os gázüzemű, LNG-motorral is kapható.
– Opcionális 9 col képátlójú oldalsó kijelző.
– Az új kétkörös akkumulátorrendszer biztosítja, hogy mindig legyen elegendő energia a motor indításához.

Volvo FM

A kényelmes munkahely
Az új Volvo FM nehéz-teherautót úgy tervezték, hogy a lehető legjobb gördülő munkahelyet jelentse. A teljesen megújult fülke aerodinamikus formát és megemelt A oszlopokat kapott, aminek köszönhetően világosabb egy köbméterrel nagyobb lett a belső tér. Az új, dönthető kormánykerék ergonomikusabb testtartást biztosít a sofőr számára vezetés közben. A belső tér egyik fontos eleme az új műszerfal, amely egy 12 colos, nagy felbontású, felhasználóbarát műszeregységet tartalmaz. A vezető számára nyújtott jobb kilátás mellett az új Volvo FM egyéb biztonsági előnyei között szerepel az Adaptív Tempomat (ACC), amely immár minden sebességnél használható, egészen 0 km/óráig. 

KÜLÖNLEGESSÉGEK
– Új fülke tágasabb kialakítással és kedvező légellenállással.
– Jobb kilátás az alacsonyabb ajtóperem, az új visszapillantó tükrök és az utasoldali sarokkamera jóvoltából.
– 12 col képátlójú digitális műszeregység négy különböző képernyőnézettel.
– Opcionális 9 col képátlójú oldalsó kijelző.

Volvo FMX

Mindig célba ér – úton és terepen is
Az új Volvo FMX teljesen új fülkével, megnövelt teherbírással és innovatív biztonsági funkciókkal rendelkezik. A Volvo alvázkészletének legmasszívabb újdonságával kapható: egy opcionális 38 tonnás dupla tengellyel, amely akár 150 tonna szerelvényössztömeget is lehetővé tesz. Különösen nehéz körülmények, például bányászati alkalmazás esetén opcionális acél tetőablakkal is megrendelhető, amelynek vészkijárati fogantyúja a teljes nyílászárót eltávolítja. A tágas belső tér meghatározó eleme a modern dinamikus műszeregység, amely egy 12 colos, nagy felbontású kijelzővel rendelkezik, valamint az új, dönthető kormánykerék, amely ergonomikusabb testtartást biztosít vezetés közben.

KÜLÖNLEGESSÉGEK
– Teljesen megújult fülke szívós külsővel.
– Az opcionális 38 tonna terhelhetőségű kettős tengely akár 150 tonnás szerelvényössztömeget is lehetővé tesz.
– Az új kipörgésgátló-vezérlőpanel segítséget nyújt a potenciálisan veszélyes helyzetek kezeléséhez.
– Opcionális 9 col képátlójú oldalsó kijelző.

Kapcsolódó hírek