Trucks

Volvo Flexi-Gold szerződés – használatalapuló szervizszerződés a nagyobb rugalmasságot igénylő fuvarozók számára

| 2 perc olvasási idő | 2 perc olvasási idő
A Volvo Trucks új Flexi-Gold szerződése a hosszú távú szervizszerződés biztonságát kínálja, kiegészítve azzal a rugalmassággal, amely biztosítja, hogy a karbantartási munkák és a költségek folyamatosan igazodjanak a tényleges használathoz.
Egy Volvo teherautó halad el egy tó mellett napnyugtakor

Sok szállítmányozási vállalat működik fokozottan kiszámíthatatlan és változékony piacokon, a szervizszerződések azonban stabilitást és hosszú távú tervezést igényelnek. Ezt az ellentmondást oldja fel a Volvo Flexi-Gold szerződés.

„Már az első munkanapomon világossá vált számomra, hogy ezen a területen a hagyományos szervizszerződés túlságosan merevnek és statikusnak tűnhet – mondta el Thomas Niemeijer a Szervizszerződési részleg üzletfejlesztési vezetője, a Flexi-Gold mögött húzódó elképzelés egyik kidolgozója.

A Flexi-Gold ugyanazokat a szolgáltatásokat és üzemidőt biztosítja, mint az Arany Szerződés, versenyképes áron, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal, amely igazodik a változó üzleti szükségletekhez.

– Tudni kell, hogy évente mennyit fog vezetni az ember, akár a következő négy–hét évre előre, és csak nagyon kevés szereplő tudja ezt megjósolni ebben az iparágban. Elkezdtük tehát megvizsgálni, hogyan állíthatnánk össze olyan csomagot, amely több rugalmasságot biztosít ügyfeleinknek a hosszú távú szerződés által nyújtott biztonság mellett.”

A Volvo Flexi-Gold szerződés 40%-os rugalmassági keretet kínál az ügyfeleknek, ami azt jelenti, hogy az éves futásteljesítmény akár 20%-kal is eltérhet a szerződésben feltüntetett értéktől, pozitív vagy negatív irányban egyaránt. Az ügyfél számára minden hónapban az alapján állítják ki a számlát, hogy mekkora utat tett meg az adott jármű. „Egyszerűen fogalmazva, aki kevesebbet vezet, kevesebbet fizet, és fordítva” – magyarázza Thomas Niemeijer. – „A Flexi-Gold ugyanazokat a szolgáltatásokat és üzemidőt biztosítja, mint az Arany Szerződés, hasonló áron, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal, amely igazodik a változó üzleti szükségletekhez.”

Az új, használaton alapuló szervizszerződést az internetes hálózatok és a telematika területén bekövetkezett fejlődés tette lehetővé, amelynek köszönhetően a járművek képesek megosztani a valós idejű futásteljesítményt a Volvo Trucks vállalattal. „Három trend találkozása segítette elő ennek az elgondolásnak a megszületését – teszi hozzá Thomas Niemeijer. – Az ügyfelek egyértelműen és egyre inkább igénylik a nagyobb mértékű rugalmasságot, illetve erősödik a hajlandóság az üzleti modellek megváltoztatására, az új megoldási módok kipróbálására. Ezenfelül immár rendelkezésünkre áll a technológia, amely lehetővé teszi a használatalapú szervizszerződések biztosítását.”

A Volvo Flexi-Gold szerződés egyelőre csak bizonyos európai piacokon áll rendelkezésre, és folyamatosan kerül bevezetésre új piacokra a közeljövőben.

A Volvo Flexi-Gold szerződés hat előnye

1. Beépített rugalmasság
Még akkor is, ha csak rövid távú megállapodásokat köt ügyfeleivel, vagy egyre kiszámíthatatlanabb és bizonytalan piacon működik, a Volvo Flexi-Gold szerződés képes folyamatosan igazodni az Ön igényeihez, miközben biztosítja a hosszú távú szerződés biztonságát.

2. Összhangban a pénzforgalommal
Mivel a számlák a ténylegesen megtett utakon alapulnak, a pénzügyi kitettség mértéke is csökken. Ez különösen akkor hasznos, ha az ügyfél tevékenységét változó kereslet és szezonális változások jellemzik.

3. Használatalapú
Csak azért fizessen, amire szüksége van – se többet, se kevesebbet. Minden számla az adott hónapban megtett kilométereken alapul, az ütemezett karbantartást pedig folyamatosan igazítjuk a futásteljesítményhez az optimális szerviz biztosítása érdekében.

4. Lelki nyugalom
A Volvo Arany szerződéshez hasonlóan a Flexi-Gold is biztosítja a maximális üzemidőt. Mivel nem kell aggódni a váratlan javítási költségek miatt, az ügyfelek nyugodtan összpontosíthatnak üzleti tevékenységükre.

5. Alacsonyabb teljes üzemeltetési költség
A rugalmasság megkönnyíti a hosszú távú szerződés iránti elköteleződést, miközben az ügyfél élvezheti az összes szervizszerződést jellemző alacsonyabb teljes üzemeltetési költség előnyeit.

6. Kevesebb papírmunka
Minden számla automatikusan kerül kiszámításra, és a többletkilométerekhez nem kell külön számlákat kiállítani. Az ügyfél által megtett kilométerek száma szabadon mozoghat a szerződésben lefektetett 40%-os rugalmassági kereten belül, anélkül, hogy ez külön adminisztrációt és időt igényelne.