Trucks

Az új XXL FH fülke második otthon a járművezetők számára

| 3 perc olvasási idő | 3 perc olvasási idő
Tágasabb fülke, megnövelt méretű tárolóhelyek és az iparág egyik legnagyobb ágya. A Volvo Trucks az FH már elve tágas fülkéjét még tovább növelte, így fokozza a fedélzeti élet kényelemét a távolsági fuvarozás során.
Az értékesítés kezdete 2019 márciusa. A gyártás Európa számára júniusban, Ausztráliának augusztusban kezdődik.

Még tágasabbá vált a Volvo Trucks népszerű FH típusának fülkéje! Az FH fülkéjének új, XXL változatát második otthonnak terveztük a távolsági fuvarozásban nehéz küldetéseket végző járművezetők számára. A különbség igazán nagy: a fülke összesen 600 literrel nagyobb az FH már eleve tágas fülkéjénél – a járművezetők számára sokkal több teret kínál kinyújtózni. Nagyobb ágyat kínál, valamint rengeteg, könnyen elérhető tárolóhelyet.

Megépítéséhez a Volvo Trucks FH típusának fülkéjét áttervezték – a fülke hátfalát 25 centiméterrel eltolták hátrafelé, és kiegészítő C oszlopokkal erősítették meg. Az eredmény egy sokkal hosszabb fülke, amely elég erős ahhoz, hogy megfeleljen a Volvo Trucks szigorú biztonsági szabványainak.

„Egy jóval tágasabb fülkét kívántunk létrehozni, amely egyúttal elég erős ahhoz, hogy teljesítse a Volvo Trucks frontális ütközési tesztjeit, ám anélkül, hogy túl sokkal növeltük volna a tömegét. Az XXL fülke mindkét elvárást teljesíti” – mondja Lars Franck, a Volvo Trucks különlegesjármű-kínálatának termékmenedzsere.

A pihentető alvás biztosítására az XXL fülke az iparág egyik legnagyobb ágyát kínálja. Az ágy 13 centiméterrel hosszabb és 25 centiméterrel szélesebb az FH hagyományos fülkéjében találhatónál – ezzel a vezetőnek igen tágas fejteret kínál, és teret a kinyújtózkodáshoz. Az S-Touch technikát alkalmazó új matrac minden rugóján egy poliéterhab-párna található.

 

„A kipihent vezető biztonságosabb és boldogabb is. Éppen ezért kínálunk hatalmas ágyat, amely egyúttal rendkívül kényelmes is” – fejti ki Joacim Vernersson, a Volvo Group Trucks Technology fejlesztőközpont különleges járművekért felelős vezető projektmenedzsere.

A fülke belső tere egyszerre rugalmas és praktikus. Az ágy alatti tároló minden rekesze 50 liternyi tárolóhellyel bővült, a járművezetők sokkal több poggyászt vihetnek magukkal a hosszú utakra. Az alsó ágy dönthető háttámlájú kivitelben is rendelhető a variálhatóság és a kényelem fokozására.

 „A Volvo teherautók vezetői közül sokan minden alkalommal hosszú heteket töltenek az úton. Számukra az XXL fülke rugalmasságot és világszínvonalú vezetői kényelmet nyújt” – magyarázza Joacim Vernersson.