Az új XXL FH fülke második otthon a járművezetők számára

3 perc olvasási idő 3 perc olvasási idő

Tágasabb fülke, megnövelt méretű tárolóhelyek és az iparág egyik legnagyobb ágya. A Volvo Trucks az FH már elve tágas fülkéjét még tovább növelte, így fokozza a fedélzeti élet kényelemét a távolsági fuvarozás során.

Az értékesítés kezdete 2019 márciusa. A gyártás Európa számára júniusban, Ausztráliának augusztusban kezdődik.

Ágy felhajtható támlarésszel

Különösen variálható belső: Az alsó ágy akár dönthető háttámlájú kivitelben is rendelhető a variálhatóság és a kényelem fokozására.

Még tágasabbá vált a Volvo Trucks népszerű FH típusának fülkéje! Az FH fülkéjének új, XXL változatát második otthonnak terveztük a távolsági fuvarozásban nehéz küldetéseket végző járművezetők számára. A különbség igazán nagy: a fülke összesen 600 literrel nagyobb az FH már eleve tágas fülkéjénél – a járművezetők számára sokkal több teret kínál kinyújtózni. Nagyobb ágyat kínál, valamint rengeteg, könnyen elérhető tárolóhelyet.

Megépítéséhez a Volvo Trucks FH típusának fülkéjét áttervezték – a fülke hátfalát 25 centiméterrel eltolták hátrafelé, és kiegészítő C oszlopokkal erősítették meg. Az eredmény egy sokkal hosszabb fülke, amely elég erős ahhoz, hogy megfeleljen a Volvo Trucks szigorú biztonsági szabványainak.

„Egy jóval tágasabb fülkét kívántunk létrehozni, amely egyúttal elég erős ahhoz, hogy teljesítse a Volvo Trucks frontális ütközési tesztjeit, ám anélkül, hogy túl sokkal növeltük volna a tömegét. Az XXL fülke mindkét elvárást teljesíti” – mondja Lars Franck, a Volvo Trucks különlegesjármű-kínálatának termékmenedzsere.

A pihentető alvás biztosítására az XXL fülke az iparág egyik legnagyobb ágyát kínálja. Az ágy 13 centiméterrel hosszabb és 25 centiméterrel szélesebb az FH hagyományos fülkéjében találhatónál – ezzel a vezetőnek igen tágas fejteret kínál, és teret a kinyújtózkodáshoz. Az S-Touch technikát alkalmazó új matrac minden rugóján egy poliéterhab-párna található.

 

Az új, nagyobb ágy

Ágy: Az alsó ágy 13 centiméterrel hosszabb, így 213 centiméteres. Egyúttal 25 centiméterrel szélesebb az FH hagyományos fülkéjében találhatónál.

Az alsó ágyat felnyitva hozzáférhetünk a meglévő tárolókban kialakított extra helyhez

Tárolás: 50 liternyi extra hely a meglévő tárolókban, amelyek kívülről vagy az alsó ágyat felemelve is hozzáférhetőek.

„A kipihent vezető biztonságosabb és boldogabb is. Éppen ezért kínálunk hatalmas ágyat, amely egyúttal rendkívül kényelmes is” – fejti ki Joacim Vernersson, a Volvo Group Trucks Technology fejlesztőközpont különleges járművekért felelős vezető projektmenedzsere.

A fülke belső tere egyszerre rugalmas és praktikus. Az ágy alatti tároló minden rekesze 50 liternyi tárolóhellyel bővült, a járművezetők sokkal több poggyászt vihetnek magukkal a hosszú utakra. Az alsó ágy dönthető háttámlájú kivitelben is rendelhető a variálhatóság és a kényelem fokozására.

 „A Volvo teherautók vezetői közül sokan minden alkalommal hosszú heteket töltenek az úton. Számukra az XXL fülke rugalmasságot és világszínvonalú vezetői kényelmet nyújt” – magyarázza Joacim Vernersson.

Related News

JOBB KILÁTÁSOK

Kihívást jelentő környezetet jelenthetnek a városok a teherautó-vezetők számára. Ezért az újonnan továbbfejlesztett Volvo FE Alacsonybelépésű Fülke modelleket a kilátás, a biztonság, az ergonómia és a termelékenység fokozására terveztük....

Fokozott kényelem a kettős akkumulátorokkal

Elegendő erőt képes biztosítani az összes fedélzeti funkcióhoz és a biztos reggeli elinduláshoz a Volvo Trucks új kettős akkumulátorrendszere....

A Volvo FH teherautó 25 innovációja

Már a kezdetektől a jövő megváltoztatásán dolgozik a Volvo FH. Megváltoztatta a játékszabályokat 1993-ban, és még ma is úttörőnek számít a járművezetői kényelem, a biztonság, a teljesítmény és az adott üzletmenethez szabhatóság tekintetében. Íme 25 ...