Trucks

A Volvo FH 25 hőse

A Volvo FH a járművezetők teherautója. Ám mielőtt a vezető beleülhetne, sok lelkes alkalmazott gondolataiban és keze között is megfordul. Íme, a hősök közül 25, akik keményen dolgoznak azért, hogy minden Volvo FH hozzájáruljon az Ön üzleti sikeréhez.
A Volvo FH előtt álló férfi

25: Stig Falk. Göteborg, Svédország
Ipari formatervező (1993)

– Ipari formatervezőként dolgoztam 1993-ban a Volvo FH bemutatásakor. A legnagyobb büszkeséget az jelenti, hogy a tervezési folyamat egészen korai fázisában már a felépítéssel kezdtük a munkát, és már tudtuk, mit akarunk megalkotni. Elégedettséggel tölt el, amikor ma egy Volvo FH teherautót látok.

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Hollandia
A különleges termékekért és az innovációért felelős menedzser
  

– Még mindig úgy gondolom, hogy a Volvo FH típus 1993-as bemutatása kiemelkedő volt. Valódi forradalmat jelentett a fülke és a motortechnika tekintetében. A kereskedők és az ügyfelek lelkesedése meghaladta minden elvárásunkat, és ez egyértelműen megmutatkozott a megrendelések számában is. Számomra fantasztikus élményt jelentett aktív szerepet vállalni a holland piacról származó tudás átadásában a Volvo központja számára – és a fordított irányú visszacsatolás –, valamint a teherautóknak a holland piaci igényekhez való hozzáigazításában.

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Svédország
A Volvo FH vezető termékmenedzsere

– A Volvo FH típust úgy fejlesztettük ki, hogy vonzza a legjobb járművezetőket, ám egyúttal a lehető legnagyobb termelékenységet biztosítsa a tulajdonos számára. 

22: Raili Riiberg. Tallinn, Észtország
A Volvo Trucks értékesítési és marketingmenedzsere

– A Volvo FH4 bemutatócsapat tagjaként dolgoztam 2012-ben Göteborgban, és örömmel láttam, ahogy a teherautókat Észtországba szállítják ügyfeleinknek. Az a feladatom, hogy ügyfeleink részeseivé váljanak a Volvo-közösségnek, és élvezhessék utazásaikat a teherautókkal. Kicsi és kiváló értékesítési csapatunkkal biztosítjuk, hogy a Volvo FH teherautókat a lehető legjobb módon szállítsuk ki ügyfeleinknek.

21: Thomas Thuresson. Lundby (Göteborg), Svédország
A távolsági fuvarozási szegmens menedzsere

– A Volvo FH 1993 óta folyamatosan új mércéket állított fel a tehergépjármű-iparban. Az én általános felelősségem annak biztosítása, hogy ez folytatódjon, hogy vezessük a fejlődést, és a Volvo FH mindig az ügyfelek első természetes választása maradjon.

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Svédország
Terméktervezési igazgató

– Életemből 35 évet a Volvo teherautók fejlesztésének és fejlődésének részeként töltöttem. Az évek során az összes jelentős típusfrissítésben részt vettem. Rendkívül hálás látni és hallani az ügyfelek véleményét az általunk bemutatott újdonságokról. Ez sok energiát ad a jövőre – arra, hogy ismét megpróbáljuk meghaladni ügyfeleink elvárásait.

19: Sonia Rodrigues. Curitiba, Brazília
Az F gyártósor koordinátora

– Én azzal veszem ki a részem a Volvo FH nagyszerű teherautóvá válásából, hogy olyan lelkes embereket vezetek, akik remek teljesítményt nyújtó járművet gyártanak, ami lenyűgözi az embereket és csodálatot ébreszt az utakon.

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Svédország
Főmérnök

– A 2002-ben bemutatott Volvo FH projektvezetőjeként megtiszteltetést jelentett a sikeres Volvo FH típust kifejlesztő fantasztikus csapattal dolgozni!

17: Simona Hanoun. Tuve (Göteborg), Svédország
Összeszerelő

– Képességeim legjavát nyújtom az alváz alapmoduljának összeszerelésekor, hogy kifogástalan, kiváló minőségű teherautót szállítsunk ki ügyfeleinknek.

16: Roman Trosin. Tallinn, Észtország
Területi menedzser, VFS Észtország

– Rugalmas és bölcs pénzügyi megoldásokat kínálok azoknak az ügyfeleknek, akik egy Volvo FH teherautót szeretnének vásárolni. Szorosan együttműködünk a Volvo Group értékesítési erőivel, hogy ügyfeleink megfelelő támogatási szolgáltatásokat kapjanak az FH teherautókhoz.

15: Ida Leitner. Tuve (Göteborg), Svédország
Összeszerelő

– Az én munkám a konténerek megrakodásának minőségét biztosítani az ügyfél elégedettsége érdekében.

14: Martin Tomlinson. Warwick, Egyesült Királyság
A termékbemutató vezetője, Egyesült Királyság és Írország

– Én mutatom be a Volvo FH típust, a piacon elérhető legjobb teherautót, az ügyfeleinknek és az újságíróknak.

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brazília
GTO E & BM gyártás

– Minden nap intenzíven és elkötelezetten dolgozunk, mindig az ügyfél sikerére összpontosítva. Számos jármű megy át csapatunk kezei között, mi mindig arra törekszünk, hogy biztonságos és egészséges környezetet biztosítsunk, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy kiváló minőséget nyújtsunk.

12: Glenn Johansson. Göteborg, Svédország
Termékbiztonsági menedzser

– Légzsák-projektvezetőként dolgoztam, amikor a Volvo Trucks első tehergépkocsi-gyártóként 1995-ben bevezette a vezetőoldali légzsákot. Minden legyőzött kihívás mellett – mint például a légzsákrendszer kifejlesztése – az FH ütközésbiztonságának legjobb bizonyítékát 1997-ben kaptam, amikor egy német napilap a címlapján hozta le: „Hálát adok Istennek és a Volvo márkának, hogy túléltem a balesetet.” Ezt egy légzsákkal felszerelt Volvo FH vezetője nyilatkozta, miután igen jelentős sebességgel egy álló teherautó hátuljába csapódott az autópályán. A járművezető a baleset után sérülések nélkül szállt ki a vezetőfülkéből, és néhány nappal később visszatért a munkába. 

11: Sander Kõivuste. Tartu, Észtország
Értékesítési adminisztrátor

– Értékesítési adminisztrátorként dolgozom, és a Volvo nagyköveteként én gondoskodom arról, hogy a Volvo FH teherautót az ügyfélnek a szükséges oktatással együtt adják át, így a teherautóból a lehető legtöbbet hozzák ki. Mindig azon dolgozom, hogy az ügyfelek érdekeit tartsam szem előtt.

10: Shilpa Vijayakumar. Bengaluru, India
Gépészmérnök munkatárs, fékek és gumiabroncsok

– A fékekkel és azok CAD-moduljaival dolgozom, beleértve a dokumentációt is; így szerepet vállalok annak biztosításában, hogy a megfelelő alkatrészek kerüljenek minden egyes tehergépkocsiba. 

9: Björn Andersson. Göteborg, Svédország
Vezető főmérnök

– A kreatív és innovatív technikákkal – mint például az első nehézteherautó-légzsák és a Volvo FH még mindig világszínvonalú kormányoszlopának kifejlesztése – 44 éven keresztül végzett munka mindig nagyon izgalmas feladatot jelentett.

8: John Comer. Warwick, Egyesült Királyság
A termékmenedzsment vezetője

– Nagy megtiszteltetés és kiváltság a Volvo FH teherautón dolgozni, figyelemmel kísérni, hogyan vezette a fejlődést az utóbbi 25 évben – és ami még fontosabb, hogyan sikerült az ügyfelek sikerét elérnie. Az első üzemeltetői tesztjárművet 1992 decemberében vezettem Göteborgból az Egyesült Királyságban található Lockerbie városába. Ahogy haladtam az M6 autópályán, azt hittem, hogy a dél felé tartó útpályán óriási tömegbaleset alakul majd ki. Minden tehergépkocsi-vezető a CB-rádión lógott és kíváncsian csodálta a lenyűgöző, kedvező légellenállású formát. Lélegzetelállítónak számított 1993-ban és még ma is lenyűgöző – boldog 25. születésnapot, Volvo FH!

7: Claudio Gallerani. Boltiere (Zingonia), Olaszország
Kereskedelmi igazgató

– Munkával töltött egész életem és a Volvo márkánál megélt karrierem szorosan kötődik a Volvo FH típushoz, már az 1993-as bemutatása óta. Azóta az összes fejlesztési fázisban követtem e csodálatos teherautó növekedését: mindig innovatív, mindig egy lépéssel a többi versenytársa előtt jár. Minden nap egy ilyen terméket értékesíteni mindig új elégedettséget és motivációt eredményez.

6: Anjan YVK. Bengaluru, India
Vezető mérnök, speciális járművek és ügyféladaptációs támogatás részleg

– Műszaki megoldásokkal dolgozom és támogatást nyújtok a gépjármű-átalakítások kapcsán – azért, hogy megfeleljünk az egyedi ügyféligényeknek. 

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brazília.
Projektbeszerző a Volvo Group Latin-Amerikánál

– A Volvo Group projektbeszerzőjeként dolgozom. Én felelek az új alkatrészek kifejlesztéséért a teherautóink számára, valamint az ellátási lánc teljesítményének ellenőrzéséért. A munkám része, hogy a tárgyalások során a legjobb feltételeket érjem el a Volvo beszállítóinál. A fülkebelső részlegen dolgozom, és új ülés- és ágykárpitot, belső burkolatot és függönyöket fejlesztek a Volvo FH teherautóhoz.

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Spanyolország
A szervizpiac kereskedelmi ajánlatkezelője

– Az FH bemutatása jelentette az első nagy rendezvényt számomra a Volvo márkánál. Szeretném képviselni az összes olyan vevőszolgálati munkatársat, aki az elmúlt 25 évben azon dolgozott, aki ma és holnap azon dolgozik, hogy az FH teherautókat kiváló minőségben az úton tartsák.

3: Marius Beniulis. Vilnius, Litvánia
A szervizpiac kereskedelmi csapatvezetője

– Kollégáimmal együtt a szervizpiac részleg sikeres munkájáért felelek. Szolgáltatási és termékértékesítéssel, termékcsoportok és ügyfélszegmensek elemzésével, különböző szolgáltatási promóciók és különleges ajánlatok létrehozásával foglalkozunk. Minden nap úgy jövök a munkába, hogy tudom, a vállalat sikere azzal kezdődik, amit én tehetek a minőség javítása érdekében. Még a legkisebb jobbítás is jelentős változásokat eredményez összességében.

2: Catarina Notemyr. Göteborg, Svédország
Csapatvezető

– A Volvo Trucks modellműhelyében kezdtem 1989-ben modellépítőként, és az első naptól kezdve a Volvo FH fülke modelljeinek megalkotásával foglalkoztam. Azóta csapatmunkavezetőként dolgoztam a modell- és prototípusműhelyben, és a fülkén dolgoztam folyamatos továbbfejlesztéssel és kiemelkedő minőséggel.

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brazília
GTO E & BM gyártás

– Az FH teherautók végleges jóváhagyásában dolgozom csapatvezetőként. Mi végezzük a járművek funkcionális tesztelését, és mi hagyjuk jóvá a teljes összeszerelési folyamatot, hogy a teherautót kiszállíthassuk az ügyfeleinknek. A Volvo FH biztonságos jármű, rendkívül tartós, nagyon kényelmes – és a legfontosabb előnye: az ügyfél sikerére gondolva építjük.