A számok ereje

Könnyű Volvo teherautókkal használja ki a maximális terhelhetőség előnyeit a Schenk Tanktransport holland vállalat az egyre nagyobb verseny jellemezte piacon.

Új könnyű Volvo FH és Volvo FM teherautókkal jelentősen megnövelte a terhelhetőséget a Schenk Tanktransport.

Immár a harmadik generáció, Harry és Arjan Schenk képviseli a sikeres holland szállítási dinasztiát. Egy olyan szektorban, ahol a nyereségesség azon múlik, hogy a tartályos félpótkocsikat maximális kapacitáson kihasználják, az új, könnyű Volvo FH és Volvo FM teherautók rendkívül fontosnak bizonyultak a cég üzletmenete számára. Ezek a teherautók a biztonság és a kényelem terén kötött kompromisszumok nélkül kínálnak nagyobb terhelhetőséget a tömegcsökkentés jóvoltából. Számos kulcsfontosságú specifikációt tett elérhetővé a gyártó az alapjárművön 2014 óta, amelyek lényegesen kisebb saját tömeget eredményeznek. „Az ideális teherautónk egy Volvo FH 4×2 T lenne, amely hét tonna alatti tömegű” – mondja Harry Schenk. „Ez a »mágikus« határ a regionális és távolsági fuvarfeladatokat egyaránt végző járművek saját tömegére. Ez egy létfontosságú összeállítás számunkra.”

 

A Schenk család

A Schenk sikertörténete folytatódik Harry és Arjan fivérek irányítása alatt is. Édesapjuk, Arie még mindig részt vesz a cég életében, itt a Schenk egyik járművezetője, Peter Verkooijen társaságában látható.

Egy Schenk jármű tartályának feltöltése

Az egyre növekvő verseny miatt a Schenk úgy döntött, hogy beruház első tartályos járművébe. Ez a beruházás végül egy több mint 700 tartályos járműből álló flottához vezetett.

A terhelhetőség maximalizálása kapcsán Harry felhívja a figyelmet a számok erejére. „Ha egy tartályos járművet évente nagyjából 1400 fuvarra használunk, akkor a terhelhetőség terén nyert csupán 50 kilogrammos többlet körülbelül 70 tonna árut jelent évente. Ez 100 jármű esetében már 7000 tonna, öt évre vetítve pedig máris 35 000 tonnáról beszélünk. Ez a számok ereje! A terhelhetőség növelésével elért potenciál hatalmas.”

A testvérek nagyapja 1925-ben alapította a céget, a Schenk az 1950-es években különböző olajtársaságokkal alakított ki kapcsolatot, azóta főként folyadékok és gázok szállítását végezte a vállalat. Ügyfeleik széles körében ma olyan nemzetközi óriásokat is megtalálunk, mint a Shell, a BP, az Air Products és a Linde. A cég központja ideális helyszínen található, Rotterdamtól keletre a fő autópálya mentén – a város hatalmas kikötője és Németország, illetve további fontos európai piacok között. Főként raktárakból, gyárakból és finomítókból szállítunk” – magyarázza Arjan Schenk. „Ezek általában az olyan fontos tengeri kikötők környékén találhatók, mint Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen és Hamburg. A termékeket számtalan különböző ügyfélhez kell elszállítani főként a Benelux államokba és Németországba, ám szinte az összes többi európai országba is.”

Peter Verkooijen

Peter Verkooijen, a Schenk egyik járművezetője Rotterdam kikötőjében a Gate Terminal gázterminálon felkészül egy szállítmány cseppfolyósított földgáz fogadására.

A Schenk és a Volvo Trucks kapcsolatának kezdete 1947-re nyúlik vissza. Arjan szerint rendkívül vonzó számukra, hogy a Volvo teherautókat a Schenk feladatkörének egy-egy rendkívül specifikus feladatához szabhatják. „A Volvo Trucks rendkívül rugalmas és kiemelkedően átfogó ajánlatot nyújt. Így néha járműveink »második életet« élhetnek a vállalatban, míg a specifikációk széles választéka jóvoltából Volvo járműveket szinte minden egyes fuvarfeladathoz alkalmazhatunk.”

Immár több mint 500 Volvo teherautó szolgál a flottában, a Schenk nagymértékben támaszkodik erre a pozitív partneri kapcsolatra. Az üzemidő maximalizálása kulcsfontosságú, ismeri el Arjan. „Számításainkat az évente maximálisan bevehető órákra és napokra alapozzuk, és gondoskodunk arról, hogy legyen elég járművezető ennek az üzemidőnek a lefedésére. A Volvo Trucks megérti mi a fontos számunkra, és örömmel segít számtalan különböző módon. A biztonság, a teljes birtoklási költség, az üres tömeg, a megjelenés és a járművezető kényelme a kulcsfontosságú tényezők számunkra egy teherautó választása során. Éppen ezért jelentenek számunkra remek befektetést a könnyű járművek.”

 

A Schenk Tanktransport egyik Volvo FH járműve.

A Schenk Tanktransport és a Volvo Trucks kapcsolatának kezdete 1947-re nyúlik vissza. Ma a vállalat 700 járműből álló flottájának 70 százaléka Volvo.


Rotterdam kikötője hatalmas, szinte végtelennek tűnik. Európa messze legnagyobb kikötője messze nyugatra nyúlik a várostól, több kilométernyi konténerterminál, kémények, csövek és gáztartály – egészen a tengertől visszanyert Maasvlakte területig, amely az elmúlt években még tovább bővítette a kikötőt. Egy hideg, nedves januári napon Peter Verkooijen, a Schenk egyik járművezetője megérkezik a Gate Terminal gázterminálra egy szállítmány cseppfolyósított földgáz átvételére. „Ez a félpótkocsi Ausztriába tart” – magyarázza. A harmincéves vezetési tapasztalattal rendelkező Peter körülbelül egy évvel ezelőtt vezette először a Schenk egyik könnyű Volvo teherautóját. „Elsőként a fogyókúra hatását vettem észre, egyértelműen dinamikusabb a teherautó, remekül érezni a tömegkülönbséget. A legjobban azt szeretem a könnyű fülkékben, hogy nem kellett kompromisszumot kötni a térkínálat terén. Az olyan magas vezetők számára, mint amilyen én vagyok, a lehető legnagyobb lábtér igen fontos. Az ülés rendkívül kényelmes, és a funkcionalitás pontosan az, amit elvárok egy Volvo teherautótól.”

A specifikációk széles választéka jóvoltából Volvo járműveket szinte minden egyes fuvarfeladathoz alkalmazhatunk.

Arjan Schenk

a Schenk Tanktransport tulajdonosa

Harry Schenk

Harry Schenk, a Schenk Tanktransport társtulajdonosa hiszi, hogy a lehető legjobb teherautók biztosítása segít a vállalatnak megtalálni és megtartani a jó vezetőket.

A cég központjában a Schenk fivérek éppen különböző ügyfelekhez készülnek Belgiumban és Németországban. Velük beszélgetve egyértelművé válik, hogy nemcsak ügyfeleik igényeire fektetnek hatalmas figyelmet, hanem arra is, hogy az iparág legjobb járművezetőit vonzzák magukhoz. Éppen ezért évek óta saját oktatást szerveznek. „A vállalatunk sikere a jó járművezetőkön és munkatársakon múlik” – mondja Harry. „Azért, hogy megfeleljünk e kihívásnak, az alapvető feltételek mellett a lehető legjobb teherautók biztosítása jó módszer az emberek megtalálására és megtartására. Hiszen a járművezetők olyan sok időt töltenek a teherautójukban, és a szakemberek mindig a legjobb eszközökkel kívánnak dolgozni.”

A folyadékok és gázok szállítása egy összetett üzletág. A hőmérsékletet és a körülmények rendkívül széles skálája mellett extrém körültekintően kell az árut feltankolni és leereszteni, valamint szállítani. A Volvo könnyű járműveit a legszigorúbb szabványoknak megfelelően építik és tesztelik, így ezekre rábízhatják a legérzékenyebb árut is. „Ügyfeleink a biztonság terén mindig csúcsteljesítményt várnak el. Ezen áll vagy bukik a cégünk” – magyarázza Arjan Schenk.

Arjan Schenk

Arjan Schenk, a Schenk Tanktransport társtulajdonosa szerint a könnyű teherautók kétségkívül jó beruházást jelentenek.

A folyadékok és gázok szállítása egy összetett üzletág. A hőmérsékletet és a körülmények rendkívül széles skálája mellett extrém körültekintően kell az árut feltankolni és leereszteni, valamint szállítani. A Volvo könnyű járműveit a legszigorúbb szabványoknak megfelelően építik és tesztelik, így ezekre rábízhatják a legérzékenyebb árut is.  „Ügyfeleink a biztonság terén mindig csúcsteljesítményt várnak el. Ezen áll vagy bukik a cégünk” – magyarázza Arjan Schenk.

A jövőre gondolva a Schenk folyamatosan bővíti és adaptálja a könnyű teherautókból álló flottáját. „A teherautóink hatékony használatához kulcsfontosságú a megbízhatóságuk” – teszi hozzá Harry Schenk. „Mivel ilyen sokat használjuk ezeket – néha akár évi 7500 órát – a kis saját tömeg rettentően fontos. Hiszen ilyen intenzív használat esetén minden kilogramm áru számít. Ügyfeleink saját szállítási részelegeként pozicionáljuk magunkat, tisztában vagyunk a minket egyedivé tévő különleges jellemzőkkel. Odafigyelünk a részletekre és a teljes képre egyaránt. Büszkék vagyunk munkatársainkra és büszkék vagyunk ügyfeleinkre.”

 

Mivel ilyen sokat használjuk a teherautókat – néha akár évi 7500 órát – a kis saját tömeg rettentően fontos.

Harry Schenk

a Schenk Tanktransport tulajdonosa

A Schenk cég 7 tonna alatti tömegű, könnyű Volvo FH teherautóinak specifikációja

A Schenk könnyű járműveinek specifikációja.

A Schenk könnyű Globetrotter teherautóit a terhelhetőség növelésére specifikálták – úgy, hogy közben a biztonság, az üzemidő és a járművezetői kényelem terén a legmagasabb színvonalat képviselik. A terhelhetőség teljes növekedése 278 kilogramm.

A teherautó-specifikációk piacon elérhető legszélesebb kínálata

Igen sok jobbítást végeztek a Volvo teherautóin 2014 óta a tömegcsökkentés terén, ezek többek között az anyagválasztást, a motorokat, a tengelyeket és az alvázat érintik. Bizonyos alkalmazások esetén ez egy hagyományos konfigurációhoz képest 500-600 kg tömegcsökkentést eredményezett.
A Volvo Trucks immár a legkönnyebb teherautót kínálja a munkához – a biztonság, a teljesítmény vagy a minőség terén kötött kompromisszumok nélkül. Így minden feladathoz választhatja a megfelelő, a terhelhetőséget növelő konfigurációt. 

További információért, kérjük, érdeklődjön helyi Volvo kereskedőjénél!

Schenk Tanktransport

Történelem: A Schenk családi vállalkozásként indult 1925-ben. Ma Harry és fivére, Arjan Schenk a harmadik generációs cégvezetők.
Szolgáltatások: A Schenk folyadékok és gázok – köztük üzemanyagok (40 százalék) – szállítására szakosodott.

Szállítási környezet

Alapítva: 1925
Tulajdonosok: Harry Schenk, Arjan Schenk.
Alkalmazottak száma: 1400.
Járműflotta mérete: Körülbelül 700 teherautó (ennek körülbelül 70 százaléka Volvo).
Járművezetők: 1200.
Jellemző rakomány: Folyadékok (üzemanyagok is) és gázok.
Extra terhelhetőség: 278 kg.
Működési terület: Benelux államok, Németország és egyéb európai országok.
Fontosabb ügyfelek: Shell, BP, Air Products és Linde.

Related News

Könnyebb teherautók a nagyobb terhelhetőségért

Rendkívül nagy verseny jellemezte piacon dolgozik az Arclid Transport, éppen ezért a terhelhetőséget maximalizálniuk kellett, a termelékenységet pedig fokozni. Megfelelő szállítási megoldásokat járművezető-továbbképzéssel kombinálva Peter Conway ...

Az IT-megközelítés

Létfontosságú „valós időben” tudni, hogy éppen hol találhatók a teherautók és pontosan mit szállítanak. Ben van Leeuwen a Frigolanda cégtől pontosan ezt érte el....

Hidegvérrel szállítanak

Húsz évvel ezelőtt Mark Clare megvette az egyik tejszállító útvonalat, és egyetlen teherautóval elindította vállalkozását. Ma az ő cége a fagyasztott és szabályozott hőmérsékletű áruk terén az egyik legnagyobb szolgáltató Írországban....

Cikkek szűrése

5 true 5