Trucks

25 hely, amelyet a Volvo FH az otthonának nevezhet

Havas és jeges utaktól a sivatagok hőségéig. Hegyeken és síkságokon át. A Volvo FH egy olyan teherautó, amely a kihívástól vagy az éghajlattól függetlenül mindig sikeresen elvégzi a feladatát. A Volvo FH már 1993 óta az a teherautó, amely megfelel az ügyfelek elvárásainak. Most, 25 évvel később a Volvo FH továbbra is vezeti a fejlődést – és túlteljesíti az elvárásokat. Íme 25 különböző időjárási kihívás, amellyel a Volvo FH megbirkózik. Akad olyan, amely az Ön kedvenc terepe?

25: A havas és jeges utak veszélyesek lehetnek. A Volvo FH az Ön biztonságáról olyan jellemzőkkel gondoskodik, mint az Elektronikus Menetstabilizáló Rendszer és a Volvo Dinamikus Kormányzás.

24: Lejtőn haladva a Volvo motorfék kiemelkedő fékerőt biztosít. Még nehéz körülmények között is.

23: Az üzemanyag-hatékony vezetés nehéz feladat hegyes útvonalon. Azonban a Volvo I-See előrelátó sebességszabályozóval csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

22: Nagy erő szükséges a meredek emelkedőkhöz. Már 1993-as bemutatása óta a Volvo FH a domborzattól függetlenül kiemelkedő teljesítmény megtestesítője.

21: A Volvo FH nem csupán egy jármű. Egyúttal munkahely és élettér. A hosszú utak alkalmával a járművezetői kényelem igen fontos. A Volvo FH típust már 1993 óta a járművezetők számára építjük. És a vérbeli járművezetőkkel végzett átfogó tesztek jóvoltából folyamatosan továbbfejlesztjük a fülkéjét.

20: A pontos kormányzás mindenhol fontos. Kanyargós utakon a Volvo Dinamikus Kormányzás még jobb irányítást biztosít a vezető számára – és csökkenti a háta és nyaka terhelését.

19: Az óceán melletti utak vagy az erős esők igazán próbára teszik a fényezést. A Volvo FH kétrétegű korrózióvédelmet kap az alapozó és a színt biztosító rétegek előtt. Tudta, hogy a Volvo FH teherautót több mint 650 különböző színben rendelheti?

18: Az I-Shift kúszófokozatokkal váltóval a Volvo FH nehezebb terheket is elszállíthat. Így még több munkára mondhat igent.

17: Nem minden úton sűrű a forgalom. A Volvo FH segít a vezető éberségét megőrizni, számos rendszere képes észlelni a vezető furcsa viselkedését, és figyelmeztetik, ha szünetet kell tartania.

16: A jó kilátás nagy segítség a közlekedésben. A Volvo FH típus szélvédőjének mérete folyamatosan nőtt az évek során, hogy még jobb munkahelyet biztosítson a járművezetők számára.

15: Az üzemanyag-költségek csökkentése jó hatással bír az üzleti eredményére. A Volvo járművezető-továbbképző tanfolyamaival a járművezetői megkapják a további költségmegtakarításhoz és a károsanyag-kibocsátás további csökkentéséhez szükséges tudást és eszközöket.

14: A Volvo FH típus már az 1993-as bemutatása óta segíti a fuvarvállalatokat a jó eredmények elérésében. A teherautó sokoldalú és úgy alkottuk meg, hogy bármilyen feladattal megbirkózzon. Ráadásul eközben remek üzemanyag-hatékonyságot kínál – csökkentve ezzel mind a költségeket, mind a károsanyag-kibocsátást.

13: A Volvo Trucks számára fontos a környezet védelme. A Volvo FH típussal soha nem állunk meg a kisebb károsanyag-kibocsátás felé vezető úton. Miközben a teljesítményt az ügyfeleink által megszokott és elvárt szinten tartjuk.

12: Ha nagy átlagsebességet tart, azzal fokozza a hatékonyságot és üzemanyagot takarít meg. Új innovációk és megoldások jóvoltából a Volvo FH folyamatosan fejlődik. A fékek és a hajtáslánc kiemelkedő teljesíténye a Volvo FH számára különleges előnyt biztosít ezen a téren.

11: A Volvo FH típust háromszor tüntették ki az Év Tehergépkocsija díjjal. Legutóbb a zsűrit többek között az innovatív fülke és csúcstechnikájú hajtáslánc nyűgözte le.

10: A vezető biztonságáról gondoskodik a Sávtartást Támogató Rendszer, amely kamera segítségével figyeli a sávelválasztó felfestéseket, és jelez, ha a vezető akaratlanul átlépne egy vonalat.

9: A vezetési kényelem fontos. Különösen a hosszú utakon. A vérbeli vezetőkkel végzett átfogó tesztek segítségével a Volvo Trucks meghatározta, hogy mit értékelnek nagyra a járművezetők. Ez a Volvo FH számára előnyt jelentett a bemutatásakor. És előnyt jelent még ma is – a Volvo FH a járművezetők teherautója.

8: Fokozatosan újabb és újabb aktív biztonsági rendszereket mutattunk be a Volvo FH típushoz. Az egyik ilyen az Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel. Ez radart és kamerát együttesen használ a teherautó előtt haladó járművek azonosítására.

7: Még álló helyzetben is biztonságot és kényelmet nyújt a vezető számára a Volvo FH. Az egyik ilyen termékjellemző a közelmúltból az I-Park Cool. Ez egy álló helyzeti légkondicionáló rendszer, amely nyugodt alvást biztosít a vezető számára – a külső időjárás változásaitól függetlenül.

6: Az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltó segít üzemanyagot megtakarítani hegyvidéki területen haladva. Az I-Shift Dual Clutch jóvoltából a teherautó gyorsan, szinte az erőfolyam megszakítása nélkül vált fokozatot.

5: A Volvo FH az egyik legkönnyebben felismerhető fényszóróval rendelkezik. Ám ezek nem csupán szépek – jól láthatóvá is teszik a teherautót a többi közlekedő számára. Formatervüket a jég és a skandináv telek ihlették. Ráadásul a fényszóró nagy intenzitású gázkisüléses fényforrásai kevésbé fárasztják a vezető és a többi közlekedő szemét. 

4: Forró és poros éghajlaton kihívást jelent a vezetés. Ám a Volvo FH ilyen környezetben igazán elemében érzi magát. Már az 1993-as bemutatása előtt is átfogó teszteket végeztünk a típussal olyan forró helyszíneken, mint Arizona állam az Amerikai Egyesült Államokban vagy Nyugat-Ausztrália.

3: Erős szélben nehéz vezetni. Ám a Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatásait is kiegyenlíti, ezzel csökkenti a vezetők terhelését.

2: Fontos a biztonság a teherautó elhagyása és a beszállás során egyaránt. A Volvo FH típus rendelhető riasztórendszerrel, amelynek 105 decibel hangerejű szirénája fokozza az Ön biztonságát.

1: Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Egyre azonban biztosan számíthat – a Volvo FH teherautóra!