Trucks

Növelje a termelékenységet a járművezetők továbbképzésével

Szakszerű tudásanyagot adnak és gyakorlati képességeket fejlesztenek ki a Volvo Trucks Járművezető-továbbképzési tanfolyamai a jármű termelékenységének maximalizálására.
Illusztráció
Valódi előnyt jelent egy szakképzett járművezető az éles verseny jellemezte szállítási iparágban – a termelékenység, az üzemanyag-fogyasztás és a biztonság terén egyaránt.

Valódi előnyt jelent egy szakképzett járművezető az éles verseny jellemezte szállítási iparágban. Éppen ezért a Volvo Trucks számos olyan tanfolyamot kínál, amelyek a járművezetők továbbképzését szolgálják.
A kurzusokat a Volvo Trucks kompetenciafejlesztő csapata dolgozta ki, és szakképzett instruktorok oktatják ezeket, így a vezetők maximálisan kihasználhatják a járművekben rejlő potenciált.

„A járművezetők számára az Ön Volvo teherautója egy hatékony eszköz. A hatékony vezetéséhez alaposan ismerni kell a járművet, és teljes mértékben ki kell használni a műszaki lehetőségeit” – mondja Emanuele Piga, a Volvo Trucks járművezető-továbbképzési és támogató szolgáltatások részlegének igazgatója.

Az oktatás előnyei többek között a nagyobb termelékenységnek köszönhető nagyobb jövedelmezőség, a kisebb üzemanyag-fogyasztás, a járművezetők jobb munkakörülményei, valamint a járművek kopásának és elhasználódásának csökkentése.

A járművezető-továbbképzés segít bevonzani és megtartani a tehetséges alkalmazottakat: „Az iparág rendkívül rászorul a jó járművezetőkre. A járművezetői kompetencia fejlesztését célzó tanfolyamok kulcsfontosságúak a szakma jó megítélése szempontjából, és biztosítják, hogy a jó vezetők a szakmában maradjanak” – mondja Michael Börjesson, a Volvo Trucks Fuel Services igazgatója.

A 2018-as év során a Volvo Trucks tovább bővíti a képzési programját, hogy jobban igazodjon a részt vevő vállalatok és járművezetők egyéni igényeihez. 

Szállítási iparág és előírások
Egyre bonyolultabbak a járművezető munkakörülményeit szabályozó előírások. E tanfolyamot arra tervezték, hogy egyértelműsítse és elmagyarázza a járművezető szerepét, valamint a vezetési és pihenőidők körüli szabályokat. Célja, hogy a résztvevők kihasználhassák a szabályokat a maximális termelékenység elérésére, s közben csökkenti a fáradt és túldolgoztatott vezetők okozta veszélyeket.

Hatékony vezetés
A járművezető fontos tényező a kiemelkedő üzemanyag-hatékonyság elérésében, hiszen az üzemanyag-fogyasztás akár 30 százalékkal is eltérhet a különböző járművezetők között. Ez a tanfolyam megtanítja a részvevőknek, hogy miként használják ki teljes mértékben a teherautójuk üzemanyag-hatékonysági jellemzőit, valamint azt, hogyan hasznosíthatják egy jármű mozgási energiáját optimális módon. A hatékony vezetés nem csupán a kiadásokat csökkenti, közvetlen hatással bír a környezetre és csökkenti a járművezető stressz-szintjét.

Biztonságos szállítás
A különböző tömegű és méretű rakományok eltérő rögzítést igényelnek. A rakományrögzítést szigorúan szabályozzák az áruk elszabadulásának megakadályozására – azért, hogy minimalizálják a biztonsági kockázatokat, a baleseteket, így csökkentsék a rakomány és a jármű sérüléseit. Ez a tanfolyam felvértezi a járművezetőket a rakománylopás veszélyének csökkentését szolgáló tudással is – ezek a bűnesetek sajnos egyre szaporodnak.

Egészség és elsősegély
Elméleti tudásanyag és gyakorlati tanácsok segítségével a járművezetők megkapják a fizikai állóképességük, a pihenésük és az étkezési szokásaik jobbításához szükséges eszközöket. A tanfolyam áttekintést ad az ergonómia alapelveiről, a résztvevők megtanulnak olyan gyakorlatokat, amelyeket a kormány mögött is elvégezhetnek a foglalkozásból eredő sérülések elkerülésére. A kurzusnak részét képezik a baleset esetén teendők, valamint az elsősegélynyújtási és újraélesztési (CPR) tréning is.

Biztonságos vezetés
A biztonságos vezetési stílus csökkentheti a sérülések kockázatát és a költségéket, valamint növelheti az üzemidőt. Ez a fuvarvállalatok sikerének vagy bukásának kulcsa is lehet. Hiszen melyik vállalat szeretné, ha a hírekben egy balesetet szenvedett teherautójuk képe köszönne vissza? A tanfolyam teljesítése után a járművezetők az útvonalaikat a kockázatokat jobban megértve, azok csökkentésének lehetőségeit ismerve teljesíthetik. Jobban megértik majd a teherautó különböző biztonsági jellemzőit is.

Munkavégzés az építőiparban
Mit tehet egy építőipari jármű vezetője, hogy elkerülje a sárban való elakadást? Vagy azt, hogy nehéz terepen felboruljon járműve? Ez a különleges tanfolyam az építési területek mindennapos vezetési kihívásaival foglalkozik, hiszen e helyszíneken gyakran egyenetlen és veszélyes a terep. Ám az oktatáson megtanulhatják, miként használhatók ki a kifejezetten az építőipari járművek számára kifejlesztett megoldások. Összességében ez a képzés egy iránymutatás a Volvo teherautók terepen történő biztonságos és hatékony vezetéséhez.