A Volvo FMX egy kiemelkedően szívós teherautó a kemény feladatokra

Az eddigi legrobusztusabb teherautónk

Elég erős ahhoz, hogy akár 32 tonnát is vontasson. Elég masszív ahhoz, hogy egy betonfalnak ütközzön és továbbmenjen. A lökhárító sarkai három milliméter vastag nagyszilárdságú acélból készülnek. A fényszórók magasra kerültek, távol a koccanásoktól. Ha mégis sikerül komoly sérülést okoznia (ami valószínűtlen), az osztott panelek izolálják a sérülést. A látható csavarok pedig lehetővé teszik, hogy saját maga cserélje ki az alkatrészt. Mindezek biztosítják, hogy Volvo FMX teherautója végezhesse a dolgát a munkaterületen – ahová tartozik.

Számos acél alkatrészt adtunk hozzá, ám a tömegnövekedés minimális – talán öt-hat kilogramm. De ennek többszörösével növekedett a robusztusság.

Hans Bergqvist

a Volvo FMX tervezője, Volvo Trucks

Tervezett erő

Okkal szögletes

Az új vonóberendezés, az új gallytörő, az új csúszólemez – mindezek jókora konzolokkal csatlakoznak az elülső védőgerendához. Az eredmény egy hihetetlenül masszív, dobozszerű orrkialakítás. Elnyeli a kis sebességnél történő ütközéseket és szinte teljesen megszünteti a saját frekvenciát – valamint a fülke ezzel járó rázkódását. 

Sok tonnányi vonóerő

A vonóberendezés

Egyetlen darab öntöttvas, amely olyan erős, hogy akár 32 tonnát is elhúzzon vagy eltoljon. Olyan erős, hogy ha a tengelyein áll és a kerekek forognak, egy markoló – vagy egy másik Volvo FMX – semmi perc alatt kihúzhatja. Mivel pedig a vonófej jól hozzáférhető, létraként használhatja a teherautó homlokrészre történő felmászáshoz.

A vonóberendezésünk még ennél is többet tud
Jól teljesít a törésteszten

Törésteszten esett át

Megpróbáltunk behatolni a homlokrészen keresztül egy acélrúd és közel három tonna nyomás segítségével. (A dobozos konstrukció rugóként viselkedik, és szinte teljesen visszanyeri az alakját). Nekihajtottunk egy nehéz betontömbnek. (Az acél orrelem enyhén meghajlik, de jórészt visszanyeri a formáját). Továbbá több tucatnyit végeztünk el a repertoárunkban szereplő ijesztő ütközési tesztek közül. Így amikor azt mondjuk, hogy a Volvo FMX a legrobusztusabb teherautó, amelyet valaha készítettünk, komolyan gondoljuk.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll a robusztusságra?

Helyi Volvo Trucks kereskedője örömmel végigkalauzolja Önt a Volvo FMX valamennyi olyan termékjellemzőjén, amelyek az eddigi legrobusztusabb teherautónkká teszik.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt