A trükkös körülmények nem jelentenek akadályt a Volvo FMX számára

Extrém mobilitás

Amikor sár és homok borítja az utat, a gondok elkerülésének egyetlen módja, ha mozgásban marad. Az Automatikus Kipörgésgátló Rendszer (ATC) éppen erről gondoskodik. Ez a forradalmi újdonság önműködően aktiválja az első tengely meghajtását pontosan abban a pillanatban, amikor az szükséges – és kikapcsolja azt, amikor nincs rá szükség. Emellett a Volvo Dinamikus Kormányzás is elérhető, amellyel erőfeszítés nélküli a kormányzás és amely kisimítja az összes úthibát.

Az ATC a kapcsolható összkerékhajtás minden előnyét kínálja, ám egyúttal ugyanolyan kényelmes, mint egy állandóan aktív rendszer.

Jonas Odermalm

építőipari szegmens igazgató, Volvo Trucks

Az Automatikus Kipörgésgátló Rendszer, ha nehézre fordulnak a dolgok

Kompromisszumok nélkül

A meghajtott első tengely kihúzza a galibából. Ám amikor aktív, akkor korlátozza a manőverezőképességet. Az állandóan aktív összkerékhajtási rendszerekkel ellentétben az Automatikus Kipörgésgátló Rendszer mindkét felépítés előnyeit egyesíti. Amikor aktív az első tengely meghajtása, akkor a szükséges tapadás rendelkezésére áll. Ám amikor nem aktív (ami az idő legnagyobb részében igaz), akkor jobb a teherautó manőverezőképessége.

Fedezze fel az Automatikus Kipörgésgátló Rendszert!
Volvo Dinamikus Kormányzás: fokozott irányítást biztosít, könnyebben

Nincs izzasztó kormányzás

Ha nehézzé válnak a dolgok a kerekek alatt, Volvo Dinamikus Kormányzást szeretne. Ez az okos technológia akár 85%-nyi plusz kormányrásegítést nyújt, és kiküszöböli a zavaró hatásokat. Így hátradőlhet, és élvezheti a simább, stabilabb és kevésbé fárasztó utazást.

További érvek a Volvo Dinamikus Kormányzás mellett
Emelhető Tandem Tengely

Emelje meg a tengelyt. Szűkebb fordulók

Az Emelhető Tandem Tengely jóvoltából megemelheti az egyik meghajtott tengelyt. Megemelt tengellyel a teherautó egy 4×2 vagy 6×2 hajtásképletű járműhöz hasonlóan viselkedik, vagyis csökken a fordulókörének sugara és jelentősen javul a manőverezőképessége. Ráadásul ez akár három százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Tudjon meg többet az Emelhető Tandem Tengelyről
A Volvo FMX teherautók teljes terhelés mellett is lenyűgöző szabad hasmagassággal büszkélkedhetnek

Meredekebb emelkedők és mélyebb árkok

A meghajtott első tengelyt 100 milliméterrel előrébb költöztettük, jobb megközelítési szöget biztosítva a teherautónak. Emellett át is terveztük (a bolygóműtől a csapágyakig), hogy erősebb és modernebb legyen. A párhuzamos rudat továbbá a tengelybekötő mögé integráltuk, így a masszív tengelyház lett a jármű legalacsonyabb pontja, és jelentősen nőtt a teljes terhelésű teherautó szabad hasmagassága.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Ne hagyatkozzon csupán a szavainkra

Tapasztalja meg első kézből az extrém mobilitási jellemzőket helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez ellátogatva!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt