A Volvo Dinamikus Kormányzás már az első naptól kezdve tökéletes stabilitást biztosított nagy sebességnél, és teljes kontrollt kis sebességnél. A rendszer legújabb változata rendkívül hasznos funkciókat kínál nehéz vezetési körülmények esetén az Ön mindennapjaihoz. Még jobban személyre szabható, segít tartani az úton a pozícióját, sőt képes közbeavatkozni, ha egy megcsúszás kialakulását észleli.

Dinamikus Kormányzás az Ön napja során

A Volvo Dinamikus Kormányzás kiszűri az útfelület egyenetlenségei által okozott vibrációkat, illetve a kormánykeréken tapasztalt egyéb visszahatásokat. A hátramenet és a szűk helyen történő manőverezés is egyszerűbb – kis sebességnél körülbelül 70 százalékkal csökkenti a kormánykerék ellenállását. Ezenkívül a kormánykerék automatikusan visszatér a középállásba, amint meglazítja fogását a kormánykeréken.

Nagyobb sebességnél a teherautó magabiztosan tartja az irányt, még rossz útfelületen is, és erős oldalszél esetén is. A VDS esetében a teherautó hidraulikus kormányrásegítőjét egy elektronikus szabályozású villanymotor segíti, amely folyamatosan szabályozza a kormánybeavatkozásokat és – amennyiben szükséges – biztosítja a nagyobb, megfelelő kormányzási erőt.

Kevesebb időt kell a beállításokra fordítani

Kevesebb időt kell a beállításokra fordítani

A Volvo Dinamikus Kormányzással gyorsan választhat a kormányzási beállításokból a fedélzeti menüből, és már útnak is indulhat. Attól függően, hogy hol vezet majd, egyetlen gombnyomással bekapcsolhatja a Sávtartást Támogató Asszisztenst is. A Stabilitási Asszisztens folyamatosan dolgozik a háttérben.

Volvo Dinamikus Kormányzás Személyes Beállításokkal

Volvo Dinamikus Kormányzás Személyes Beállításokkal

E jellemző jóvoltából személyre szabhatja a kormányzást a Dinamikus Kormányzás menüjében. Választhat az előrekonfigurált üzemmódok közül vagy teljesen személyre szabhatja a kormányzást az Egyedi menü segítségével.

Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel

Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel

Amennyiben a teherautó csak egészen kicsit megcsúszni kezd, a Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel közbelép, és finom kormányzási rásegítéssel segít Önnek ellenkormányozni és stabilizálni a járművet. A különböző helyeken elhelyezett érzékelők figyelik a teherautó függőleges tengely körüli elfordulását.

Volvo Dinamikus Kormányzás Sávtartást Támogató Asszisztenssel

Volvo Dinamikus Kormányzás Sávtartást Támogató Asszisztenssel

Amikor 55 kilométer/óra sebességnél gyorsabban halad, bekapcsol a sávtartást támogató rendszer. A rendszer kamerák segítségével figyeli a teherautó helyzetét. Amennyiben azt észleli, hogy a teherautója kockáztatja az aktuális forgalmi sáv elhagyását, aktiválja a kormányzást, segíti Önt visszatérni a kívánt haladási irányba. Amennyiben további segítség szükséges, akkor a vezetőt a kormánykerék finom rezgésével figyelmezteti a hangjelzés helyett.

Erőfeszítés nélküli vezetés bármilyen sebesség mellett

Erőfeszítés nélküli vezetés bármilyen sebesség mellett

A Volvo Dinamikus Kormányzás stabilan és a kijelölt nyomvonalon tartja Önt nagy sebességnél. Lassú és óvatos manőverezéskor pedig a terheléstől függetlenül biztosítja Önnek a kormányzási erőt. Valójában ilyenkor akár egyetlen ujjal kormányozhatja a Volvo FMX teherautót.

Hátrafelé épp olyan könnyű, mint előre

Hátrafelé épp olyan könnyű, mint előre

Megszüntettük a teljes terhelésű teherautó tolatásával járó nehézségeket. A Volvo Dinamikus Kormányzás precizitást biztosít, valamint szinte erőkifejtés nélküli kormányzást biztosít, a kormánykerék automatikus középállásba visszatérítésével. A jobb iránytartási stabilitás jóvoltából nyugodtan haladhat hátramenetben – anélkül, hogy eltérne az iránytól.

Nyílegyenes haladás minden körülmények között

Nyílegyenes haladás minden körülmények között

Korrigálni az irányt a fékezések után vagy egyenetlen útfelületen? Vége. Ütések a kátyúk, nyomvályúk vagy felfestések miatt? Szinte észrevétlenek. A Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatásait is kiegyenlíti. Enyhítse szorítását a kormánykeréken – a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Dinamikus vezetés

Dinamikus vezetés

A Volvo Dinamikus Kormányzás személyes beállításokkal Önt helyezi a középpontba. Ön állíthatja be a kormánykerék ellenállását, hogy az igazodjon a vezetési körülményekhez és a személyes preferenciáihoz. Választhat egy előredefiniált üzemmódot vagy teljesen személyre szabhatja a beállításokat. Az eredmény – segít Önnek pontosan az elvárt vezetési élményt megteremteni.

Akadályozza meg a megcsúszást

Akadályozza meg a megcsúszást

A Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel minimalizálja a megcsúszás veszélyét. Amennyiben a rendszer megcsúszást észlel, azonnal finom kormánybeavatkozást végez. Ez segíti a jármű stabilizálását – már azelőtt, hogy Ön megérezné, hogy valami történik.

Maradjon a sávban

Maradjon a sávban

A Volvo Dinamikus Kormányzás Sávtartást Támogató Asszisztenssel minimalizálja a felborulás és a más járművekkel való ütközés kockázatát. Amennyiben a teherautó akaratlanul a sávelválasztó felfestésekhez közeledik, akkor gyengéd kormánybeavatkozással visszasegíti Önt a kívánt irányba. Alig észlelhető, ám a biztonságot a következő szintre emeli.

Üdvözöljük az Ön új fülkéjében!

Üdvözöljük az Ön új fülkéjében!

A Volvo Dinamikus Kormányzás Külső Vezérléssel jóvoltából a teherautót távvezérléssel irányíthatja. Ez ideális, ha egymás után sokszor kell kis távolságon mozgatnia teherautót, és közben a fülkén kívüli feladatokat is ellátni. Fokozza a termelékenységét, ráadásul sokkal kényelmesebbé válik így a munkanapja.

Külső Kormányzás

Készen áll kipróbálni a dinamikus vezetést?

Engedje meg, hogy elkormányozzuk az Ön helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt