A felrakodás során az Emelhető Tandem Tengely rendszer a tengelyt automatikusan visszaengedi

Optimális menetmód

Az Emelhető Tandem Tengely ideális akkor, ha a jármű az egyik irányba nagy terheléssel, a másik irányba üresen közlekedik. Amikor a járműről lerakodtak, elegendő egy gombot megnyomni a műszerfalon a meghajtott tengely lekapcsolásához és felemeléséhez. Amint megrakodják a teherautót, a meghajtott tengelyt automatikusan visszaengedi és visszakapcsolja a hajtásba a lehető legjobb tapadás és vezethetőség érdekében. A teljes folyamat mindössze körülbelül 15 másodpercet vesz igénybe, így értékes idejéből nem veszít.

A megemelt tengely akár három százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást

Akár 4% üzemanyagot takarít meg

A meghajtott tengelyek súrlódást és gördülési ellenállást okoznak – amely növeli a szükséges üzemanyag-mennyiséget. A hajtásról leválasztva és megemelve a meghajtott tengelyt – amikor nincs rá szükség –, akár négy százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást visszafelé üresen közlekedve. És így jelentősen növeli a pénzügyi eredményét.

A megemelt tengellyel több mint egy méterrel csökkenthető a fordulókör sugara

Jobban manőverezhető

Megemelt tengellyel a teherautó egy 4×2 vagy 6×2 hajtásképletű járműhöz hasonlóan viselkedik, vagyis csökken a fordulókörének sugara és jelentősen javul a manőverezőképessége. Egy 4,6 méter tengelytávolságú 6×4-es jármű fordulókörének sugara például több mint egy méterrel csökken így.

A megemelt tengely jobb tapadást eredményezhet

Jobb tapadás

Fokozott tapadás szükséges? Amennyiben a tengelyterhelési határértékek megengedik, elegendő megnyomnia egy gombot a műszerfalon ahhoz, hogy egyetlen meghajtott tengelyre helyezze át a tömeget. Ráadásul akár lassú haladás közben is elvégezheti ezt a műveletet. 

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Emelje meg a tengelyt. Növelje nyereségét

Tapasztalja meg első kézből az Emelhető Tandem Tengelyt helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez ellátogatva!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt