A Volvo FMX kiterjesztett fék megakadályozza a szerelvény becsuklását

A Kiterjesztett fék

Ha csúszós úton kanyarodik vagy ereszkedik egy lejtőn, a Kiterjesztett fék rendszer működésbe lép, és segít megakadályozni a bebicskázást. A pótkocsi szakaszos fékezésével kiegyenesíti a járműszerelvényt. Választhatja azt is, hogy veszélyes helyzetekben a Kiterjesztett Fék automatikusan működésbe lépjen 50 kilométer/óra sebesség alatt. A kiterjesztett Fék vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.

Vészhelyzeti Féklámpa, a Volvo egy járművezető-támogató rendszere

Vészhelyzeti féklámpa

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villognak, figyelmeztetve az Ön mögött haladókat – egyszerű módszer ez az életveszélyes ráfutásos balesetek elkerülésére.

Adaptív Sebességtartó Automatika és Előzetes Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel, a Volvo járművezető-támogató rendszerei

Adaptív sebességtartó automatika és Előzetes ütközésfigyelmeztetés vészfékrendszerrel

Sűrű forgalomban a radaralapú Adaptív sebességtartó automatika a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával segít biztonságos távolságot tartani az elöl haladó jármű mögött.

Ütközés veszélye esetén intuitív Előzetes Ütközésfigyelmeztető rendszerünk a szélvédőre vetített fényjelzéssel figyelmezteti Önt. A Vészfékrendszer pedig automatikusan működésbe lép, jelentősen csökkentve a súlyos sérülések kockázatát.

Sávváltást Támogató Rendszer, a Volvo egy járművezető-támogató rendszere

Sávváltást támogató rendszer

Aktivált állapotban a Sávváltást támogató rendszer radartechnológiát alkalmazva figyeli az utasoldali holtteret más közlekedőket keresve. Ha a sávváltás nem biztonságos, zümmögő hangjelzés és az utasoldali tükör mellett villogó ikon figyelmezteti Önt.

Elektronikus Menetstabilizáló, a Volvo egy járművezető-támogató rendszere

Elektronikus menetstabilizáló program

Elektronikus menetstabilizálónk (ESP) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Veszélyes helyzetekben azonnal közbelép, csökkentve a motor teljesítményét és egymástól függetlenül működésbe hozva a teherautó és a pótkocsi egyes kerekeinek fékjeit. Az ESP immár a legtöbb teherautó-specifikációhoz rendelhető – vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt.

Az I-Shift váltó fokozott teljesítmény, rossz utak opciója, a Volvo egy járművezető-támogató rendszere

Fokozott teljesítmény - rossz utak

Optimális fokozatváltások. Könnyed elindulás. Elősegíti a haladást terepen, rossz körülmények között és hegyvidéki domborzaton. Ez a szoftver úgy igazítja a körülményekhez I-Shift sebességváltóját, hogy maximális támogatást nyújtson azon kihívások során, amelyekkel nap, mint nap szembenéz.

Aktív biztonsági csomag

ACC első ütközésfigyelmeztetéssel és vészfékrendszerrel
Sávváltást támogató rendszer
Elalvásra figyelmeztető rendszer
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll a biztonságosabb vezetésre?

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez és próbálja ki saját maga járművezető-támogató rendszereinket!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt