Emelhető tandem tengely

Az építőipari alváz

A hátsó légrugózás csökkenti a vibrációt, forradalmasítja a menetkényelmet, illetve minimalizálja a teherautó kopását és elhasználódását. Az Automatikus Kipörgésgátló Rendszer az összkerékhajtás jelentette tapadást kínálja szükség esetén – ráadásul javítja az üzemanyag-fogyasztást és a manőverező képességet, amikor nincs szükség erre.

Az Emelhető Tandem Tengely opcióval pedig a meghajtott tandem tengely által nyújtott tapadást és terhelhetőséget, valamint az egyetlen hajtott tengely által kínált vezethetőséget és gazdaságosságot egyetlen járműben kínálja. S amennyiben a legnehezebb feladatokat is szeretné elvállalni, a Volvo FMX teherautója akár gyári kivitelben is készülhet öttengelyesként – Önnek ezzel időt és az utólagos átalakítás költségét megtakarítva.

Ismerje meg a Volvo FMX valamennyi termékjellemzőjét

A rugalmas alvázkialakítás

A Volvo FMX vontató alváz-kialakítása

Vontató alváz

1. Az akkumulátordoboz (BBOX-L)
A korábbi kialakításhoz képest 300 milliméterrel előrébb került, ami 100–120 literrel nagyobb üzemanyag-kapacitást kínál.

2. Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként az alváz tartói közé, hátra is elhelyezhető.

3. AdBlue-tartály
Az 50 literes tartály az alváz tetejére, a fülke mögé is szerelhető, így nagyobb üzemanyag-kapacitást kínál (ADTP-BC).

4. Légtermelési Modulátor
Az alváztartók között található, így több hely marad az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára. Opcióként az alváz tartói közé, hátra is elhelyezhető.

Alváz-kialakítás vázlata

Merev alváz

1. Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10 – kb. 500 milliméter; FAA20 – kb. 600 milliméter).

2. Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményező rendelkezésére áll. Valamennyi konzol eltolt és nyolc milliméteres távtartóval rendelkezik. Itt nem használunk szegecseket.

3. Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

4. Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás
Az áttervezett és elöl elhelyezett stabilizátorrúd lehetővé teszi a hátsó túlnyúlás csökkentését – előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint aszfaltozó berendezések és cserefelépítmények alkalmazásakor.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Vigye el egy körre

Ez az egyetlen módja annak, hogy valóban megtapasztalja a Volvo FMX-et akcióban. Helyi Volvo Trucks kereskedőjénél megtalálja a kulcsokat.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt