A Volvo FM fülkespecifikációi

  • Fülkeméretek
  • Fülkék termékjellemzői

  

Fülkeméretek

Nappali fülke

Nappali fülke (FM-DAY) kényelmes és ergonomikus vezetői környezettel. Belmagasság 157 centiméter: a motorsátoron 114 centiméter.

Hálófülke

Hálófülke (FM-SLP) kényelmes éjszakai férőhellyel egy személy számára. Belmagasság 157 centiméter: a motorsátoron 114 centiméter.

Alacsony hálófülke

Az alacsony hálófülke (FM-LSLP) alacsony tetejével további rakteret kínál a fülke fölött. Belmagasság 147 centiméter: a motorsátoron 104 centiméter

Globetrotter fülke

A Globetrotter fülke (FM-HSLP) kényelmes éjszakai férőhelyet kínál akár két személy számára. A fülke több tárolóhelyet nyújt a felső részeken. Belmagasság 196 centiméter: a motorsátoron 153 centiméter.

Globetrotter LXL fülke

A Globetrotter LXL fülke (FM-XHSL) kényelmes éjszakai férőhelyet nyújt akár két személy számára. A fülke több tárolóhelyet kínál a felső részeken. Belmagasság 210 centiméter: a motorsátoron 167 centiméter.

 

Fülkék termékjellemzői

Négypontos fülkefelfüggesztés
Válasszon a különböző kivitelek közül: csavarrugók és lengéscsillapítók mindenhol vagy mindenhol légrugózás automatikus szintszabályzással. 

Légbeömlők
A légbeömlő a bal oldalon található és alacsony, illetve magas változatban rendelhető. Elülső légbeömlő is rendelhető.

Fülkeszínek
Körülbelül 650 változatból választhat.

Vezetőülés
Három különböző kényelmi szint választható: Standard, Comfort és Deluxe. Mindegyik rendelhető opciós kárpitozással is. Az ülés állíthatósági tartománya hosszirányban 200 milliméter, függőlegesen 100 milliméter. A vezetőülés alapkivitelben fejtámlával, lehajtható és állítható háttámlával, magassági és hosszirányú állíthatósággal, állítható deréktámasszal és ülésszög állítással rendelkezik. 

Utasülés
Két különféle utasülés rendelhető: Standard és Comfort. Mindkettő rendelhető opciós kárpitozással. Alapkivitelben fejtámlával készül. 

Ágyak
Az alsó ágy mérete 70×200 centiméter.
A zsákrugós matrac 16 centiméter vastag és kiemelkedő kényelmet biztosít. Három eltérő kivitel választható: puha, félkemény és kemény.
Két választható védő ágytakaró is elérhető, amelyek fokozzák a kényelmét és jelentősen megkönnyítik az ágyazást. 
A Komfort felső ágy mérete: 70×190 centiméter vagy 60×190 centiméter

 

Belső tárolók
A szélvédő fölötti terület két rolós ajtóval rendelkező tárolórekesznek, valamint négy ISO fióknak ad helyet, amelyek közül egy a tachográf számára fenntartott. A hálófülkében és a Globetrotter fülkében két tágas tárolórekesz található az ágy alatt, amelyek kívülről is hozzáférhetők, továbbá a hálórészben két tárolót alakítottak ki magazinok és kisebb tárgyak számára. A műszerfalon négy nyitott tárolóhely található, egy kis tárolódoboz, egy DIN méretű tároló, a „madárfürdő” és egy palacktartó.

Külső tárolók
Kívülről hozzáférhető tárolóhelyek találhatók a vezető- és az utasülés mögött is.

Tetőablak
A fülke 50 milliméterre kinyitható tetőablakkal rendelkezik. Belső oldalán egy perforált árnyékoló roló is található, amely az ablak nyitott helyzetében rovarhálóként is funkcionál. A tetőablak kézi vagy elektromos mozgatású (opció) lehet.

Kormánykerék
Két különböző méretű kormánykerék – 450 milliméter vagy 500 milliméter átmérővel – érhető el a teherautó specifikációjától függően. A kormánykerék magassága 90 milliméteres, dőlésszöge 28 fokos tartományban állítható. A kormánykerék légzsákkal vagy légzsák nélkül rendelhető. A kormánykerékbe integrált kezelőszervek biztosítják a sebességtartó automatika, a kürt, a telefon, illetve a járművezetői információs kijelző és a másodlagos információs kijelző biztonságos és kényelmes kezelését.


Légkondicionáló rendszer
Két klímaberendezés választható, amelyek minden igényt kielégítenek.

  • Manuális légkondicionáló (MCC).
  • Automatikus hőmérséklet-szabályzású légkondicionáló (ECC/ECC2). 

A légkondicionáló rendszer kiegészíthető a fülkét és a motort fűtő állóhelyzeti fűtéssel.

Üléskárpit

Robusztus Szövet, Szövet/Vinil vagy Bőr
Dinamikus Szövet, Szövet/Vinil vagy Bőr
Progressive Finom szövet vagy Bőr
Valamennyi komfortülés rendelhető szellőztetett változatban is.

Oldalkárpit

Robusztus Vinyl
Dinamikus Szövet
Progressive Szövet
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Érezze otthon magát

Dolgozzon kényelemben! Próbálja ki az ülést! Az ágyat! Nézzen be minden szekrénybe! El sem hiszi mennyi hely van bennük!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt