A teljes felfüggesztést felülvizsgáltuk és újrahangoltuk. Mindent kicseréltünk, korszerűsítettünk vagy továbbfejlesztettünk a kezelhetőség javításáért.

Niklas Fröjd

járműdinamikai szakértő, Volvo Trucks

Jobb iránytartású Volvo FM

Stabil, mint egy vonat

Az elülső laprugózás geometriájának áttervezése csökkenti a dőlési hatásokat és jelentősen javítja a kormányzási stabilitást, minden helyzetben a biztosabb irányítás érzését biztosítva Önnek. A továbbfejlesztett első felfüggesztés a szükséges iránykorrekciók számát is csökkenti – így a teherautó autópályán és a legszűkebb kanyarokban is követi az Ön által megadott ívet.

Csökkentett túlkormányozottsági hajlamú Volvo FM

Szabályzó erők

A hátsó légrugózást is átalakítottuk. A Volvo szabadalmazott dizájnja szerint kialakított, a tengely előtt elhelyezett stabilizátorok megakadályozzák, hogy az útról a nem kívánt erők továbbítódjanak az alvázra. A kialakítás megakadályozza továbbá, hogy a pótkocsitól származó erők a teherautó túlkormányzottságát okozzák kanyarokba behajtva. 

A Volvo FM és a híres spárga

Volvo Dinamikus Kormányzás

A legjelentősebb újdonság a kormányrásegítés óta. A Volvo Dinamikus Kormányzás egy „nyomatékrásegítést” alkalmaz az akaratlan kormánymozgások korrigálása, valamint szükség esetén plusz nyomaték biztosítása érdekében. Az eredmény tökéletes stabilitás nagy sebességnél, teljes irányítás kis sebességnél, és izmainak lényegesen kisebb igénybevétele.

VT

Ne hagyatkozzon csupán a szavainkra

Tapasztalja meg első kézből a világszínvonalú kezelhetőséget! Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez – aki örömmel átadja Önnek a kulcsokat!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt