Az üzemanyag-hatékony Euro 6 minősítésű Volvo dízelmotorok

Leginkább üzemanyag-hatékony motorjaink

Motorkínálatunkat aprólékosan üzemanyag-megtakarításra tervezték, a teljesítménnyel szembeni kompromisszumok nélkül. Optimalizáltuk az égéstér geometriáját. Függőleges, középen elhelyezett befecskendezőegységeket terveztünk. Megnöveltük a gáztöltési viszonyt…

És folytathatnánk tovább (és tovább) műszaki eredményeink sorát. A legfontosabb azonban ezekkel az innovációkkal kapcsolatban, hogy milyen hatással bírnak üzleti eredményére. És a környezetre.

Ismerje meg motorjainkat
Az üzemanyag-hatékony I-Shift sebességváltó

I-Shift – egyszerű, megbízható és rendkívül üzemanyag-hatékony

Az I-Shift figyeli a jármű tömegét, az út dőlésszögét, a sebességet és a gyorsulást, ezekhez alkalmazkodva maximalizálja a teljesítményt és a hatékonyságot. Egy kézi kapcsolású sebességváltóhoz képest akár 5%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az I-Roll gurulási technológiával kombinálva pedig akár 7%-kal. Emellett igazán könnyen használható.

Ismerje meg az I-Shift sebességváltót
Az I-See akár öt százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást

I-See – nézze, ahogy csökkennek üzemanyagköltségei

Az I-See menet közben az út domborzati viszonyaira vonatkozó információk alapján a leggazdaságosabb módon szabályozza a teherautó sebességét és a fokozatváltásokat. A teherautó mozgási energiáját kihasználva a rendszer akár 5%-kal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

A jó gumiabroncsok és a megfelelően beállított kerekek üzemanyagot takaríthatnak meg

Állítsa be kerekeit! Fújja fel megtakarítását

A megfelelő gumiabroncsok helyes nyomáson használata, valamint a helyesen beállított kerekek és tengelyek akár 14%-kal csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást. Tanulmányaink szerint Európában háromból két teherautó nem megfelelően beállított tengelyekkel és kerekekkel közlekedik. Így kis erőfeszítéssel jelentős nyereség érhető el.

A Fuel Advice segíti az üzemanyag-megtakarítást

Fuel Advice – csökkenés, tartósan

Folyamatosan tartsa üzemanyag-fogyasztási célkitűzéseit! És nézze, ahogy azok egyre zsugorodnak, amint hatékonyabbá válik. Vegye igénybe Fuel Advice szolgáltatásunkat, és kijelölünk Önnek egy személyi üzemanyag-fogyasztási tanácsadót. A tanácsadó rendszeres elemzései, szakértő útmutatásai és gyakorlati segítsége jóvoltából azonnali üzemanyag-megtakarítást érhet el, ami évről évre tovább javul.

Mennyit takaríthatna meg Önnek a Fuel Advice?
A Dynafleet és a járművezető-továbbképzés akár hétszázalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhetnek

Fedezze fel az adatok hatalmát

A Dynafleet és a járművezető-továbbképzés együttesen akár 7%-os üzemanyag-megtakarítást eredményezhetnek. 

Dynafleet – kövesse nyomon üzemanyag-hatékonyságát

Ismerje meg intelligens flottakezelő rendszerünket! Kövesse nyomon teherautói és járművezetői teljesítményét valós időben, és tekintse meg az automatikusan generált üzemanyag-hatékonysági értékeléseket! Ezután végezzen összehasonlításokat, vegye észre a trendeket és alkalmazzon jövedelmező, üzemanyag-megtakarító változásokat!

Fedezze fel a Dynafleet szolgáltatásait>

 

Járművezető-továbbképzés – kis változtatások, nagy megtakarítások

Gazdaságos Vezetés tanfolyamunk segít a legtöbbet kihozni minden csepp üzemanyagból. Ez a jól bevált szisztematikus megközelítés a Volvo Trucks Járművezető-továbbképzési program részeként üzemanyag-hatékony vezetési szokásokat, valamint fenntartható, hosszú távú megtakarításokat alakít ki – és a Dynafleet jelentésekkel együtt a leghatékonyabb.

Volvo járművezető-továbbképzés>

 

A légterelő rendszerek üzemanyagot takarítanak meg és csökkentik a károsanyag-kibocsátást

Légterelő csomag

Egy légterelő csomag akár 8%-kal is csökkentheti üzemanyag-fogyasztását. Csökkenti a turbulenciát, minimalizálja a légellenállást, és eltereli a légáramot a pótkocsi útjából. Amellett pedig, hogy üzemanyagot és pénzt takarít meg, a CO2-kibocsátást is csökkenti, ami remek a környezetre nézve.

VT

Induljon megfelelő lábbal

Az üzemanyag-fogyasztás kulcsát már a kezdeteknél megkapjuk. Helyi Volvo Trucks kereskedője az üzemanyag-megtakarítás szakértője. Miért ne kérne tőle segítséget?

Találja meg a legközelebbi kereskedőt