Egyedülálló technológia

Szabadalmazott technológiánk a hagyományos hidraulikus kormányrásegítést kombinálja egy elektromos motorral, amelyet a kormányműre szerelnek fel. A számos szenzortól érkező adatok alapján az ECU (elektronikus vezérlőegység) meghatározza a teherautó haladási irányát, valamint a járművezető szándékait. A motor másodpercenként 2000 vezérlőjelet kap egy „nyomatékrásegítéses” alapelv alapján a szándékolatlan kormánymozgások korrigálása, valamint szükség esetén plusz nyomaték biztosítása érdekében.

A Volvo Dinamikus Kormányzás immár minden hajtásképlethez rendelhető – még a dupla első tengelyű teherautókhoz is.

Videó a Volvo Dinamikus Kormányzás működéséről

Így működik a Volvo Dinamikus Kormányzás

Stabil és precíz minden sebességnél

Erőfeszítés nélküli vezetés bármilyen sebesség mellett

Nagy sebességnél a Volvo Dinamikus Kormányzás stabilan és pontosan a kijelölt nyomvonalon tartja Önt. Lassú és óvatos manőverezéskor pedig a terheléstől függetlenül biztosítja Önnek a kormányzási erőt. Teljes komolysággal állítjuk, hogy a Volvo FM egyetlen ujjal is kormányozható.

Stabil és precíz még tolatásnál is

Hátra. Most épp olyan könnyű, mint előre.

Megszüntettük a teljes terhelésű teherautó tolatásával járó nehézségeket. A Volvo Dinamikus Kormányzás tökéletes precizitást, szinte erőkifejtés nélküli kormányzást, és a kormánykerék automatikus középállásba visszapörgését biztosítja Önnek. A jobb iránytartási stabilitás jóvoltából akár több mint száz métert is megtehet tolatva anélkül, hogy eltérne az iránytól. 

Minden helyzetben stabil, mint egy vonat

Nyílegyenes haladás minden körülmények között

Korrigálni az irányt a fékezések után vagy egyenetlen útfelületen? Vége. Ütések kátyúk, nyomvályúk vagy felfestések miatt? Szinte észrevétlenek. A Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatásait is kiegyenlíti. Enyhítse tehát szorítását a kormánykeréken – a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Vezessen dinamikusan

Tapasztalja meg minden idők legkönnyebb tesztvezetését, és lépjen kapcsolatba helyi Volvo Trucks kereskedőjével!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt