A tridem háromtengelyes bogi

Vegye a kanyarokat a saját ritmusában.

A háromtengelyes bogi jelentősen javítja a manőverező képességet szűk területen – még a legszűkebb utakon is könnyedén elboldogul. Az üzemanyag-fogyasztás és az abroncskopás csökkentésére üresen, jó minőségű úton közlekedve megemelhet egy (vagy akár két) tengelyt. A légrugózás jóvoltából mindegyik hátsó tengelyen optimalizálható a terhelés, ami szükség esetén jobb tapadást biztosít.

Könnyen manőverezhető és kényelmet utazást biztosít

Könnyen manőverezhető és kényelmet utazást biztosít

A tridem bogi esetében választhat, hogy (a meghajtott tengelyek mögötti) segédtengelyt vagy (a meghajtott tengelyek előtti) tolótengelyt vagy akár mindkettőt (8×2-es esetében) szeretne.
Mivel a tengelyek hidraulikusan kormányozhatók, a fordulókör jóval szűkebb mint egy dupla első tengelyű teherautó esetében. Így könnyebben manőverezhet a kihívásokat jelentő utakon. Ráadásul a légrugózás igazán kényelmes utazást biztosít – különösen terheletlenül.

Az automatikus tengelyemelés üzemanyagot takarít meg és csökkenti az abroncskopást

Emelje meg a tengelyt és spóroljon az üzemanyaggal

Amikor valamelyik nem hajtott tengelyre nincs szükség a terhelés elosztásához, akkor azt automatikusan megemeli a vezérlés – csökkentve az abroncsok kopását, illetve üzemanyagot takarítva meg. A túlterhelés elkerülése érdekében a tengelyt automatikusan visszaengedi a felrakodás során.

Tridem tengelykialakítások

A tridem négy- vagy öttengelyes konfigurációkhoz elérhető, köztük az új 10×4-es változatokhoz is. Mindegyik légrugózású, s agyáttételes tengelyekkel is rendelhetők.

Járműkialakítások

Típus   Tengelyek   Felfüggesztés   Max. bogiterhelés   Segéd-/tolótengelyek
RAPDT-GR   8×2R   Légrugózás   32 t   Tolótengely (kormányzott)
+ segédtengely (fix/kormányzott)
RADDT-GR   8×4R, 10×4R   Légrugózás   36 t   Segédtengely (kormányzott)
RAPDD-GR   8×4R, 8×4T   Légrugózás   35 t   Tolótengely (kormányzott)
R = merevalváz, T = nyergesvontató
VT

Így forduljon

Szeretné megnézni, milyen szűken is fordulhatna? Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez és tapasztalja meg első kézből a tridem tengelyt!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt