A Kiterjesztett Fék előnyeit bemutató videó

A Kiterjesztett fék

Ha csúszós úton kanyarodik vagy ereszkedik egy lejtőn, a Volvo FM új Kiterjesztett fék rendszere működésbe lép, és segít megakadályozni a bebicskázást. A pótkocsi szakaszos fékezésével kiegyenesíti a járműszerelvényt. Választhatja azt is, hogy veszélyes helyzetekben a Kiterjesztett Fék automatikusan működésbe lépjen 50 kilométer/óra sebesség alatt. A kiterjesztett Fék vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.
Az Elalvásra Figyelmeztető Rendszer előnyeit bemutató videó

Elalvásra figyelmeztető rendszer

Az Elalvás figyelmeztetés egy intelligens rendszer, amely figyeli az Ön vezetését. Ha ez fáradtságot jelezve eltér a megszokottól, hangjelzés és a kijelzőn megjelenő üzenet tanácsolja Önnek, hogy tartson szünetet.
Az Adaptív Sebességtartó Automatika és az Előzetes Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel segédek előnyeit bemutató videó

Adaptív sebességtartó automatika Előzetes ütközésfigyelmeztetéssel

Forgalomban haladva a radaralapú Adaptív sebességtartó automatika a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával segít biztonságos távolságot tartani az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén figyelmeztető fényjelzések vetülnek a szélvédőre.
A Sávváltást Támogató Rendszer előnyeit bemutató videó

Sávváltást támogató rendszer

Aktivált állapotban a Sávváltást támogató rendszer radartechnológiát alkalmazva figyeli az utasoldali holtteret más közlekedőket keresve. Ha a sávváltás nem biztonságos, zümmögő hangjelzés és az utasoldali tükör mellett villogó ikon figyelmezteti Önt.
Az Elektronikus Menetstabilizáló Rendszer előnyeit bemutató videó

Elektronikus menetstabilizáló program

Elektronikus menetstabilizálónk (ESP) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Veszélyes helyzetekben azonnal közbelép, csökkentve a motor teljesítményét és egymástól függetlenül működésbe hozva a teherautó és a pótkocsi egyes kerekeinek fékjeit. Az ESP immár a legtöbb teherautó-specifikációhoz rendelhető – vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt.
A Vészhelyzeti Féklámpa előnyeit bemutató videó

Vészhelyzeti féklámpa

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villognak, figyelmeztetve az Ön mögött haladókat – egyszerű módszer ez az életveszélyes ráfutásos balesetek elkerülésére.

Aktív biztonsági csomag

ACC – Adaptív Sebességtartó Automatika
Sávváltást támogató rendszer
Elalvásra figyelmeztető rendszer
VT

Fokozza a biztonságot

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez és nézze meg járművezető-támogató rendszereinket működés közben!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt