Volvo FL négy- vagy hathengeres motorral

Ismerje meg a motorját

Széles tartományban leadott erejével és meggyőző reakcióival a Volvo D8K motor ideális a belvárosi áruterítő feladatokhoz. A kisebb és könnyebb D5K erőforrást 10 és 16 tonna közötti megengedett össztömeghez tervezték. Ez az egyik legerősebb, legnagyobb teljesítményű négyhengeres motor a piacon.

Széles és lapos nyomatékgörbe jellemzi a Volvo FL motorjainak teljesítményleadását

Garantált a zökkenőmentes utazás

Meggyőző gyorsulás. Könnyű kezelhetőség kis sebességnél. Első osztályú teljesítmény. A D5K és a D8K motorok szélesebb, laposabb nyomatékgörbét és jobb reakciókat kínálnak kis fordulatszámon. A D5K motor legnagyobb forgatónyomatéka 800–900 newtonméter, a D8K esetében pedig 950–1050 Nm a maximum, így lényegesen kevesebb fokozatváltás szükséges.

Válasszon teljesítményt

Mindegy, hogy melyik motor dolgozik Volvo FL teherautójában, mindenképpen rendelkezésére áll a megfelelő teljesítmény: a D5K esetében 210 vagy 240 lóerő, a D8K erőforrással pedig 250 vagy 280 lóerő. Az erős motorok a Volvo FL kiemelkedő manőverező képességével és villámgyors reakcióival együtt gyorsan és hatékonyan eljuttatják Önt céljához.

A Volvo FL motorkínálata

  LE kW Nyomaték
D5K210 210 154 800Nm
D5K240 240 177 900 Nm
D8K250 250 184 950 Nm
D8K280 280 206 1050 Nm
Ötliteres motor akár biodízellel is üzemelő változatban

Biodízellel is működik

A D5K és D8K motorok mindegyik teljesítményszintű változata szintetikus dízel (HVO) üzemanyaghoz is jóváhagyott. A D5K240 motorunk egy változata tiszta biodízellel (B100) is üzemeltethető – és teljesíti az Euro 6 előírásait. Tökéletes választás, ha szeretné kevésbé terhelni környezetét és kihasználná a piacán elérhető ösztönző kedvezményeket.

Mellékhajtás rakománykezelő berendezése számára

Mellékhajtások

Meghajtás rakománykezelő berendezése számára. A mellékhajtások a motor erejét továbbítva képesek különféle berendezések meghajtására – mint például egy daru vagy betonkeverő. A Volvo FL mellékhajtások széles kínálatát nyújtja, amelyek az Ön igényeihez igazíthatók.

Tekintse meg a mellékhajtások teljes specifikációit
Euro 6 minősítésű motorjaink teljesítmény és üzemanyag-fogyasztási szempontból az Euro 5-ösök szintjén állnak.

Ugyanakkora teljesítmény, kisebb károsanyag-kibocsátás

Euro 6-os motorjaink hatalmas lépést jelentenek a tisztább szállítás és a kisebb környezetkárosító hatás felé. A teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság megegyezik az Euro 5-ös modellekével, de felére csökkentettük a részecske-kibocsátást, és közel 80%-kal a nitrogén-oxidok kibocsátását.

A Volvo Euro 6-os megoldása

Euro 6-os megoldásunk

1. Motor
Új motoralkatrészek javítják a gázáramlást, és biztosítják, hogy a kipufogógázok optimális hőmérsékleten érik el az utánkezelő rendszert.

2. Hetedik befecskendező
Egy különleges gázolaj-befecskendezőt alkalmaznak a DOC hőszabályzásához, valamint a Dízel Részecskeszűrő hatékonyságának és az SCR megfelelő működésének biztosításához.

3. Dízel Oxidációs Katalizátor (DOC)
A DOC állítja elő a szükséges NO2-ot ahhoz, hogy a Dízel Részecskeszűrő (DPF) hatékonyan elégethesse a részecskéket. Hideg körülmények között a regenerációhoz szükséges hőt is biztosítja.

4. Dízel Részecskeszűrő (DPF)
A szűrő gyűjti össze és tárolja a koromrészecskéket (PM) addig, amíg azok el nem égnek a regeneráció során. A regeneráció automatikusan megy végbe – Önnek semmit nem kell tennie.

5. Szelektív Katalitikus Redukció (SCR)
Az elegyítő zónában AdBlue adalékanyagot fecskendeznek a kipufogógázhoz. A katalizátorba érve a nitrogén-oxidok (NO2) hatékony módon ártalmatlan nitrogéngázzá és vízzé alakulnak át.

6. Ammóniakivonó Katalizátor (ASC)
A kipufogócső vége előtt az utolsó lépésben a fennmaradó ammónia (NH3) – ha maradt – eltávolításra kerül.

A Dízel Részecskeszűrő

Kontrollált regeneráció

D5K és D8K motorjaink Dízel Részecskeszűrővel (DPF) rendelkeznek. Ez felfogja és a regeneráció során elégeti a motor kipufogógázában található mikroszkopikus koromrészecskéket, így csak finom hamu marad. Ez a folyamat teljesen automatikus, ám a manuális regeneráció esetleges szükségességéről – például egy környezetvédelmi zónában – a vezetőt időben értesíti a jármű.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Érezze az erőt

Keresse fel helyi Volvo Trucks kereskedőjét, hogy kipróbálhassa D5K és D8K motorjainkat, és megválaszolják minden felmerülő kérdését.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt