Tudjuk, mi folyik odakint. Tudjuk, milyenek a balesetek. Ezért végzünk el sok olyan tesztet is, amelyeket nem írnak elő jogszabályok.

Carl Johan Almqvist

közlekedés- és termékbiztonsági igazgató, Volvo Trucks

A szükséges plusz a biztonsági tesztjeink során: videó

Belső tér

Volvo FH éjszakai üzemmód

Az éjszakai üzemmóddal a járművezetők egyetlen gombnyomással, azonnal lekapcsolhatnak minden szükségtelen műszerfali háttérvilágítást. Ennek eredményeképpen kevesebb a ragyogás a vezető látóterében, kevesebb a figyelemelterelő tükröződés a szélvédőn és a visszapillantó tükrökben. Különösen a távolsági járművezetők számára jelent nagy előnyt éjjeli vezetés során. Ezenkívül rossz időjárási körülmények között vagy bonyolult területeken tolatva és manőverezve segít – például a pótkocsi fel- vagy lekapcsolása során.

Volvo FH biztonsági tetőablak

BIZTONSÁGI TETŐABLAK

Valamennyi Volvo FH16 nagyméretű üvegtetővel készül, amely egyben vészkijáratként is funkcionál. Ez egyúttal világos, tágas fülkét teremt – ami segít éberebbnek maradni és az útra összpontosítani.

Volvo FH biztonsági öv

BIZTONSÁGI ÖV

A teherautó-balesetekkel kapcsolatos halálesetek körülbelül fele megelőzhető lenne a biztonsági öv használatával – ne feledje ezt a tényt, amikor legközelebb útra kel!

Külső

Volvo FH16 elülső aláfutásgátló rendszer

Elülső aláfutásgátló rendszer

Visszafelé, a teherautó alá hajolva elnyeli az ütközés erejének egy részét. Immár könnyebb és erősebb anyagokból készül, így nagyobb sebesség esetén is hatékony. 

Volvo FH16 külső világítás

Világítás

Integráltuk az elülső helyzetjelző fényeket és a nappali menetvilágítást. Ennek eredményeképpen az egység intelligens világítási funkciókat kínál kompakt csomagolásban.

Volvo FH16 tükrök és üvegek

Tükrök és kilátás

Intelligens megoldások egész sora biztosít valós 360 fokos kilátást a járműveink vezetőinek. Az FH16 méretes üvegfelületei és tükrei is remek kilátást biztosítanak.

AKTÍV BIZTONSÁGI RENDSZEREK

Teherautója segít Önnek. Nézze meg a Volvo Trucks által kínál aktív biztonsági rendszerek rövid áttekintését.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

TAPASZTALJA MEG ELSŐ KÉZBŐL A BIZTONSÁGOT

Helyi Volvo Trucks kereskedője valamennyi kivételes biztonsági termékjellemzőt bemutatja Önnek, és megválaszolja minden biztonsággal kapcsolatos kérdését.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt