Volvo FH16 üzemanyag-hatékony motorok

Leginkább üzemanyag-hatékony motorjaink

Motorkínálatunkat aprólékosan üzemanyag-megtakarításra tervezték – a teljesítménnyel szembeni kompromisszumok nélkül. Optimalizáltuk az égéstér geometriáját. Függőleges, középen elhelyezett befecskendezőegységeket terveztünk. Megnöveltük a gáztöltési viszonyt…

És folytathatnánk tovább (és tovább) műszaki eredményeink sorát. A legfontosabb azonban ezekkel az innovációkkal kapcsolatban, hogy milyen hatással bírnak üzleti eredményére. És a környezetre.

Ismerje meg motorjainkat
Az I-Shift váltó elősegíti az üzemanyag-megtakarítást és az üzemanyag-fogyasztás csökkentését

I-Shift – egyszerű, megbízható és rendkívül üzemanyag-hatékony

Az I-Shift a jármű tömegét, az út dőlésszögét, a sebességet és a gyorsulást figyelve és lereagálva maximalizálja a teljesítményt és a hatékonyságot. Egy Volvo dízelmotorhoz kapcsolódva egy kézi kapcsolású sebességváltóhoz képest akár 5 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az I-Roll gurulási technológiával kombinálva pedig akár 7%-ot is megtakaríthat. Emellett igazán könnyen használható.

Ismerje meg az I-Shift sebességváltót
Volvo FH16 teherautó I-See rendszerrel

I-See – nézze, ahogy csökkennek üzemanyagköltségei

Az I-See menet közben az út domborzati viszonyaira vonatkozó információk alapján a leggazdaságosabb módon szabályozza a teherautó sebességét és a fokozatváltásokat. A teherautó mozgási energiáját kihasználva a rendszer akár 5%-kal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A legnagyobb megtakarítás enyhe lankákon érhető el, de az I-See mindenféle meredekségű úton segít üzemanyagot megtakarítani.

Volvo FH16 állítsa be kerekeit!

Állítsa be kerekeit és növelje megtakarítását

A megfelelő gumiabroncsok helyes nyomáson használata, valamint a helyesen beállított kerekek és tengelyek akár 14%-kal csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást. Tanulmányaink szerint Európában háromból két teherautó nem megfelelően beállított tengelyekkel és kerekekkel közlekedik. Így kis erőfeszítéssel jelentős nyereség érhető el.

A Fuel Advice egy olyan együttműködési kezdeményezés, amely segít Önnek meghatározni a saját hatékonysági irányelveit és szükség esetén támogatást nyújt

Fuel Advice – csökkenés, tartósan

Folyamatosan tartsa üzemanyag-fogyasztási célkitűzéseit! És nézze, ahogy azok egyre zsugorodnak, amint hatékonyabbá válik. Vegye igénybe Fuel Advice szolgáltatásunkat, és kijelölünk Önnek egy személyi üzemanyag-fogyasztási tanácsadót! A tanácsadó rendszeres elemzései, szakértő útmutatásai és gyakorlati segítsége jóvoltából azonnali üzemanyag-megtakarítást érhet el, ami évről évre tovább javul.

Takarítson meg üzemanyagot a Dynafleet jóvoltából

Fedezze fel az adatok hatalmát

A Dynafleet és a járművezető-továbbképzés együttesen akár 7%-os üzemanyag-megtakarítást eredményezhetnek.

Dynafleet – kövesse nyomon üzemanyag-hatékonyságát

Ismerje meg intelligens flottakezelő rendszerünket! Kövesse nyomon teherautói és járművezetői teljesítményét valós időben, és tekintse meg az automatikusan generált üzemanyag-hatékonysági értékeléseket! Ezután végezzen összehasonlításokat, vegye észre a trendeket és alkalmazzon jövedelmező, üzemanyag-megtakarító változásokat!

Járművezető-továbbképzés – kis változtatások, nagy megtakarítások

Gazdaságos Vezetés tanfolyamunk segít a legtöbbet kihozni minden csepp üzemanyagból. Ez a jól bevált szisztematikus megközelítés a Volvo Trucks Járművezető-továbbképzési program részeként üzemanyag-hatékony vezetési szokásokat, valamint fenntartható, hosszú távú megtakarításokat alakít ki – és a Dynafleet jelentésekkel együtt a leghatékonyabb.

Volvo FH16 légterelő csomag

Légterelő csomag

Egy légterelő csomag akár 8%-kal is csökkentheti üzemanyag-fogyasztását. Csökkenti a turbulenciát, minimalizálja a légellenállást, és eltereli a légáramot a pótkocsi útjából.  Amellett pedig, hogy üzemanyagot és pénzt takarít meg, a CO2-kibocsátást is csökkenti, ami remek a környezetre nézve.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Induljon megfelelő lábbal

Az üzemanyag-fogyasztás kulcsát már a kezdeteknél megkapjuk. Kereskedője az üzemanyag-megtakarítás szakértője. Miért ne kérne tőle segítséget?

Találja meg a legközelebbi kereskedőt