A Volvo Dinamikus Kormányzás (VDS) már az első naptól kezdve tökéletes stabilitást biztosított nagy sebességnél, teljes kontrollt kis sebességnél, valamint az izmok és ízületek lényegesen kisebb igénybevételét. Mostantól segít megakadályozni a megcsúszást és az akaratlan sávelhagyást, lehetővé teszi a kormányzás egyedi beállításait, illetve még a kormányzás távoli vezérlését is.

Videó a Volvo Dinamikus Kormányzás működéséről

Így működik a Volvo Dinamikus Kormányzás

Kimagasló érzékenységű kormányzási technológia

Szabadalmazott technológiánk a hagyományos hidraulikus kormányrásegítést kombinálja egy elektromos motorral, amelyet a kormányműre szerelnek fel. A számos szenzortól érkező adatok alapján az ECU (elektronikus szabályzóegység) meghatározza a teherautó haladási irányát, valamint a járművezető szándékát. A motor másodpercenként 2000 vezérlőjelet kap egy „nyomatékrásegítéses” alapelv alapján a szándékolatlan kormánymozgások korrigálása, valamint szükség esetén plusz nyomaték biztosítása érdekében. A Volvo Dinamikus Kormányzás immár minden hajtásképlethez, még a dupla első tengelyű teherautókhoz is rendelhető.

Volvo FH16 dinamikus kormányzás nagy sebességnél

Erőfeszítés nélküli vezetés bármilyen sebesség mellett

Nagy sebességnél a Volvo Dinamikus Kormányzás stabilan és pontosan a kijelölt nyomvonalon tartja Önt. Lassú és óvatos manőverezéskor pedig a terheléstől függetlenül biztosítja Önnek a kormányzási erőt. Teljes komolysággal állítjuk, hogy az új Volvo FH egyetlen ujjal is kormányozható.

Teherautó-vezető a Volvo Dinamikus Kormányzás segítségével tolat

Hátra. Most épp olyan könnyű, mint előre.

Megszüntettük a teljes terhelésű teherautó tolatásával járó nehézségeket. A Volvo Dinamikus Kormányzás tökéletes precizitást, szinte erőkifejtés nélküli kormányzást, és a kormánykerék automatikus középállásba visszapörgését biztosítja Önnek. A jobb iránytartási stabilitás jóvoltából akár több mint száz métert is megtehet tolatva anélkül, hogy eltérne az iránytól.

Volvo FH nyílegyenes haladás

Nyílegyenes haladás minden körülmények között

Korrigálni az irányt a fékezések után vagy egyenetlen útfelületen? Vége. Ütések kátyúk, nyomvályúk vagy felfestések miatt? Szinte észrevétlenek. A Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatásait is kiegyenlíti. Enyhítse tehát szorítását a kormánykeréken – a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Járművezető kezei a kormánykeréken

Dinamikus vezetés

A Volvo Dinamikus Kormányzás személyes beállításokkal Önt helyezi a középpontba. Ön állíthatja be a kormánykerék ellenállását, hogy az igazodjon a vezetési körülményekhez és a személyes preferenciáihoz. Választhat egy előredefiniált üzemmódot vagy teljesen személyre szabhatja a beállításokat. Az eredmény – segít Önnek pontosan az elvárt vezetési élményt megteremteni.

Ismerje meg, hogyan működik
Volvo FH menet közben hideg környezetben

Akadályozza meg a megcsúszást

A Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel minimalizálja a megcsúszás veszélyét. Amennyiben a rendszer megcsúszást észlel, azonnal finom kormánybeavatkozást végez. Ez segít Önnek az ellenkormányzásban, a jármű stabilizálásában – már azelőtt, hogy Ön megérezné, hogy valami történik.

Ismerje meg, hogyan működik
Volvo FH egy Volvo személyautó mellett halad

Maradjon a sávban

A Volvo Dinamikus Kormányzás Sávtartást Támogató Asszisztenssel minimalizálja a felborulás és a más járművekkel való ütközés kockázatát. Amennyiben a teherautó akaratlanul a sávelválasztó felfestésekhez közeledik, akkor gyengéd kormánybeavatkozással visszasegíti Önt a kívánt irányba. Alig észlelhető, ám a biztonságot a következő szintre emeli.

Ismerje meg, hogyan működik
Járművezető kívülről távirányítással kormányoz egy Volvo FH teherautót

Üdvözöljük az Ön új fülkéjében!

A Volvo Dinamikus Kormányzás Külső Vezérléssel jóvoltából a teherautót távvezérléssel irányíthatja. Ez ideális, ha egymás után sokszor kell kis távolságon mozgatnia teherautót és közben a fülkén kívüli feladatokat is ellátni. Fokozza a termelékenységét, ráadásul sokkal kényelmesebbé válik így a munkanapja.

Ismerje meg, hogyan működik
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll kipróbálni a dinamikus vezetést?

Tapasztalja meg minden idők legkönnyebb tesztvezetését, és lépjen kapcsoltba helyi Volvo Trucks kereskedőjével!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt