Volvo FH pótkocsival és megemelt tandem tengellyel murvás úton

Optimális menetmód

Az Emelhető Tandem Tengely ideális akkor, ha a jármű az egyik irányba nagy terheléssel, a másik irányba üresen közlekedik. Amikor a járműről lerakodtak, elegendő egy gombot megnyomni a műszerfalon a meghajtott tengely lekapcsolásához és felemeléséhez. Amint megrakodják a teherautót, a meghajtott tengelyt automatikusan visszaengedi és visszakapcsolja a hajtásba a lehető legjobb tapadás és vezethetőség érdekében. A teljes folyamat mindössze körülbelül 15 másodpercet vesz igénybe, így értékes idejéből nem veszít.

Közeli kép a megemelt tandem tengelyről

Akár 4% üzemanyagot takarít meg

A meghajtott tengelyek súrlódást és gördülési ellenállást okoznak – amely növeli a szükséges üzemanyag-mennyiséget. A hajtásról leválasztva és megemelve a meghajtott tengelyt – amikor nincs rá szükség –, akár négy százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást visszafelé üresen közlekedve. És így jelentősen növeli a pénzügyi eredményét.

Megemelt tandem tengely murvás úton

Jobban manőverezhető

Amikor a tengelyt megemeli, akkor a teherautó egy 4×2, illetve 6×2 hajtásképletű járműhöz hasonlóan viselkedik, ami szűkebb fordulókörben és lényegesen jobb manőverezőképességben érhető tetten. Egy 4,6 méter tengelytávolságú 6×4-es jármű fordulókörének sugara például több mint egy méterrel csökken így.

Volvo FH16 jobb tapadás

Jobb tapadás

Fokozott tapadás szükséges? Amennyiben a tengelyterhelési határértékek megengedik, elegendő megnyomnia egy gombot a műszerfalon ahhoz, hogy egyetlen meghajtott tengelyre helyezze át a tömeget. 

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Emelje meg a tengelyt. Növelje nyereségét

Tapasztalja meg első kézből az Emelhető Tandem Tengelyt helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez ellátogatva!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt