A teherautó ismeri az előtte álló útvonal domborzatát, így megmondja a motornak és az I-Shift sebességváltónak, hogy mit tegyenek a mozgási energia maximális kihasználása érdekében, így üzemanyagot takarít meg és csökkenti a CO2-kibocsátást.

Anders Eriksson

I-See fejlesztő, Volvo Trucks

Videó az I-See működéséről

I-See megtakarítások

Tudja meg, mennyit takaríthatna meg Önnek az I-See.

Így működik

Emelkedőhöz közeledve a teherautó letölti az adatokat az interneten elérhető nagy felbontású kereskedelmi domborzati térképről. Ezeket az információkat hat lépésben használja fel a teherautó mozgási energiájának minél nagyobb mértékű kihasználása érdekében, akár 5 százalékkal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást. Amennyiben az adott útszakaszt nem tartalmazza a térkép vagy a szerverhez való kapcsolódás meghiúsul, akkor a teherautó a megosztott adatbázis információit használja.

Ezt a képzett járművezetők is megteszik. De ha nyolc órán keresztül vezet egy teherautót, már nem valószínű, hogy ugyanilyen módon teszi meg. Mivel az I-See gondoskodik a dombokról, Ön a vezetés más területeire összpontosíthat.

 Az I-See csatlakozik a felhőhöz

Mindig támogatja, mindig mozgásban tartja

Továbbfejlesztettük az I-See rendszert. Akárcsak korában, most is az út domborzati adataira támaszkodva optimalizálja a sebességet és a fokozatváltásokat. Az új I-See alapvetően egy kereskedelmi forgalomban elérhető, nagy felbontású domborzati térkép adatait használja. Emellett más I-See felhasználók a felhőből elérhető adatait is képes használni. Amennyiben a kapcsolódás nem sikerül, akkor a rendszer a helyben tárolt adatokat használja.

Ez azt jelenti, hogy mindig hozzáfér a domborzati adatokhoz, simább vezetési élményt tapasztal, és a rendszer automatikusan frissül anélkül, hogy fel kéne ehhez keresnie egy márkaszervizt.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Szeretne többet megtakarítani?

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez egy valamennyi üzemanyag-megtakarító termékjellemzőnket és szolgáltatásunkat bemutató túráért!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt