Volvo FH16, egy precíziós műszer

Precíziós műszer

A Volvo FH16 típust az alváza precíziós eszközzé teszi az utakon. A Volvo Dinamikus Kormányzás immár akár a kettős első tengelyű teherautókhoz is rendelhető, a rendszer jelentősen csökkenti a vezető nyakának, hátának és vállainak igénybevételét. Az Ön termelékenységének és rugalmasságának fokozására a kettős első tengelyek megengedett terhelését is megemeltük, 18-ról 20 tonnára. Amennyiben a lehető legnagyobb szabad hasmagasságot igényli, akkor válassza az immár a Volvo FH16 teherautóhoz is elérhető GRAS-G2 légrugózást.

Volvo FH16 könnyebb komponensek az alvázon

Minél könnyebb, annál jobb

A Volvo FH16 teherautót a nehéz és nagy megterhelést jelentő feladatokhoz optimalizáltuk. Ám folyamatosan azon dolgozunk, hogy lehetőség szerint könnyebbé tegyük járműveinkben az olyan megoldásokat, mint a tengelyek vagy az alváz egyéb komponensei. 

A Volvo alváz immár az új Emelhető Tandem Tengellyel is elérhető

Emelhető Tandem Tengely

Az Ön következő Volvo FH16 modellje immár rendelhető Emelhető Tandemtengellyel is, ez a forradalmi újdonság lehetővé teszi a leghátsó meghajtott tengely hajtásról való leválasztását és megemelését lerakodás után. Akárcsak egy nem meghajtott segédtengely esetében, ezzel jelentősen szűkül a fordulókör és csökken az üzemanyag-fogyasztás.

További információk az Emelhető Tandem Tengelyről
Öttengelyes Volvo FH16

Öt tengely – közvetlenül a gyárból

Nehéz terheket szállít? Immár akár közvetlenül a gyárban készülő öttengelyes teherautót is választhat. Gyorsabban hozzájut járművéhez. Nincs szükséges költséges utólagos átalakításra. Ráadásul teherautóját a teljes járműre érvényes típusengedéllyel szállítjuk ki. Élvezheti a teljes Volvo garancia és vevőszolgálati támogatás előnyeit – ezek hosszú távon kisebb üzemeltetési költségeket jelenthetnek.

Tudjon meg többet a 10×4 kialakításunkról
A kiemelkedő felépítményezhetőség bármilyen feladatra alkalmassá teszi az Ön Volvo FH teherautóját

Több opció. Gyorsabb gyártás

A számos specifikációs lehetőség jóvoltából Volvo FH16 teherautója gyorsan és könnyen felkészíthető bármilyen alkalmazásra, akár cserefelépítményes szállításra is. Az új elektronikus felépítményezési modulra könnyű rácsatlakozni, a Volvo Felépítményezési utasítások pedig online hozzáférést biztosít valamennyi szükséges műszaki rajzhoz és vezetékdiagramhoz.

Vessen egy pillantást a Volvo Felépítményezési Utasításokra

Az új alvázkialakítás

Volvo FH16 nyerges vontató alváza

Vontató alváz

1. Kettős akkumulátorok
Az opcionális kettős akkumulátorok nagyobb elektromos tartalékokat biztosítanak azon felhasználásokhoz, ahol ez szükséges.
 

2. Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként az alváz tartói közé, hátra is elhelyezhető.
 

3. AdBlue-tartály
Az alváz tetejére, a fülke mögé is szerelhető, így nagyobb üzemanyag-kapacitást kínál (ADTP-BC).

4. Légtermelési Modulátor
Az alváztartók között található, így több hely marad az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára.

Volvo FH16 merevalváz

Merev alváz

1. Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10 – kb. 500 milliméter; FAA20 – kb. 600 milliméter).

2. Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményező rendelkezésére áll. Valamennyi konzol eltolt és nyolc milliméteres távtartóval rendelkezik. Itt nem használunk szegecseket.

3. Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

4. Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás Az áttervezett és elöl elhelyezett stabilizátorrúd lehetővé teszi a hátsó túlnyúlás csökkentését – előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint aszfaltozó berendezések és cserefelépítmények alkalmazásakor.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Tetszik? Próbálja ki

Csak a kormánykerék mögött tapasztalhatja meg igazán új dinamikus alvázunk előnyeit. Helyi Volvo Trucks kereskedőjénél megtalálja a kulcsokat.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt