MEGŐRIZNI A SEBESSÉGET. ÜZEMANYAGOT MEGTAKARÍTANI

Őrizze meg a sebességét, s közben takarítson meg üzemanyagot. Ez egy nehéz egyensúlyozás. Mi megértjük azokat a mindennapos kihívásokat, amelyeket az időben való szállítás és a költségkontroll egymásnak ellentmondó követelményei támasztanak. Ezért fejlesztettünk ki egy olyan különleges hajtásláncot, amely még jobb teljesítményt nyújt. És fokozott üzemanyag-hatékonyságot kínál.

Az Ön termelékenysége vezéreli a gondolatainkat. Az átlagsebessége növelésével javíthatja a termelékenységét. Valamint ügyfelei termelékenységét. Ám egyidejűleg üzemanyagot is megtakarít és csökkenti a környezeti terhelését.

Könnyűnek tűnik? Olvasson erről többet.

A PERFORMANCE & FUEL FŐ JELLEMZŐI

Az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltó

I-SHIFT DUAL CLUTCH – AZ EGYEDÜLÁLLÓ SEBESSÉGVÁLTÓ

Két sebességváltó egyetlen házban. Nem szakad meg az erőfolyam, folyamatos a nyomatékleadás. Az eredmény nagyobb átlagsebesség. Ám kisebb üzemanyag-fogyasztás.

Egyedülálló I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltónk minden korábbinál simább és kényelmesebb vezetést tesz lehetővé. Zökkenőmentes fokozatváltások javítják a teherautó teljesítményét. Olyan folyamatos teljesítményleadást biztosít, amely megváltoztatja vezetési stílusát – és javítja termelékenységét.

Az I-Shift Dual Clutch váltó kúszófokozatokkal

Jobb elindulási képesség a kúszófokozatokkal

ez az I-Shift kúszófokozatokkal. Kifejezetten a nehézfuvarozáshoz és az építőipar számára fejlesztettük. A hosszabb hátsóhíd-áttétellel az utazósebességet lényegesen kisebb fordulatszámon tarthatja. A kisebb fordulatszám, kisebb üzemanyag-fogyasztást jelent. Így sokkal egyszerűbb álló helyzetből nagy terheléssel elindulni. Még extrém helyzetekben is, akár 325 tonna terheléssel.

A Volvo D13 Euro 6 minősítésű motor közelről

TÖBB ERŐ. KEVESEBB ÜZEMANYAG

Hatékonyabb, mint valaha. Tökéletes egyensúly a vezethetőség és az üzemanyag-fogyasztás között.

Az új integrált hajtáslánc egy továbbfejlesztett Euro 6 minősítésű motorból és a Volvo különleges I-Shift váltójából áll. A D13 motor 420 és 460 lóerős változata esetében megnöveltük a sűrítési arányt. A D13 motor 500 és 540 lóerő teljesítményű változatai egy új, optimalizált turbófeltöltőt kaptak.

Számos ponton továbbfejlesztettük a motort és a váltót. Ezzel jelentősen javítottuk a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást.

Volvo FH hátsó tengely

A MEGFELELŐ ÁTTÉTELEZÉS

Mit értünk az alatt, hogy megfelelő áttételezés? Ez a hátsóhíd-áttételt takarja. Ezek a hatékonysági lánc utolsó láncszemei, amelyek a motor erejét a kerekek felé továbbítják.

A távolsági fuvarozáshoz megfelelő hátsóhíd-áttétel teljes harmóniában dolgozik együtt a D13 motorral és az I-Shift Dual Clutch váltóval. Az eredmény? Kisebb fordulatszám. Még kényelmesebb vezethetőség. És fokozott üzemanyag-hatékonyság.

Egy járművezető egy Volvo FH teherautóval

AZ EMBERI TÉNYEZŐ

Természetesen mondani sem kell, hogy az új műszaki megoldások üzemanyag-hatékonyság és biztonság terén nagy eredményeket tesznek lehetővé. Azonban nem szabad elfelejteni egy mindennél fontosabb tényezőt. A járművezetőt.

Tanfolyamainkat úgy terveztük, hogy jobb vezetőket eredményezzenek. Biztonságosabb vezetőket. Hatékonyabb vezetőket. Járművezető-továbbképzés részlegünk és a Haladó Üzemanyag-hatékonyság tanfolyam kifejezetten erre fókuszál. Ez egy jövedelmező befektetés minden fuvarvállalat számára.

Amennyiben ezt a Dynafleet Üzemanyag és Környezetvédelem szolgáltatásának adatain alapuló járművezető-támogatással kombinálja, akkor egy nagy lépést tesz az Ön számára és a vállalkozása számára egyaránt jövedelmezőbb jövő felé.

Egy ezüstszínű Volvo FH 540 teherautó a naplementében

AZ I-CRUISE SEGÍT EGYENLETES SEBESSÉGET TARTANI

Intelligens sebességszabályzó. Az I-Cruise úgy szabályozza a sebességet, hogy az üzemanyag-fogyasztást mérsékelt szinten tartsa. Ez nemcsak a termelékenységét növeli a nagy átlagsebesség megőrzése jóvoltából. Egyúttal a biztonságosabb és a kényelmesebb vezetéshez is hozzájárul.

Egy ezüstszínű Volvo FH 540 teherautó emelkedőn

MINDEN ÚTSZAKASZRA EMLÉKSZIK

Melyik útvonalon érhető el a legkisebb üzemanyag-fogyasztás? Az I-See valamennyi hegyet megjegyzi és eltárolja egy központi adatbázisban. Amelyet szabadon felhasználhat a többi teherautó is. Ezen információk alapján a teherautó automatikusan igazodik az emelkedőkhöz annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges fokozatváltásokat. Nem szükséges hozzá térkép vagy GPS.

Kombinálja az I-Cruise sebességszabályzóval az I-See előrelátó funkciót, így egy megbízható üzemanyag-takarékossági partnerre lel.

A keréktárcsa szelepe közelről

ELLENŐRIZZE A NYOMÁST

Abroncsnyomás. Könnyű alábecsülni, hogy milyen hatással bírhat a nyereségességére. Azonban a megfelelően beállított kerekekkel és tengelyekkel együtt a gumiabroncsok megfelelő nyomása rendkívül nagy mértékben elősegítheti az üzemanyag- és költségmegtakarítást hosszú távon.

Volvo Trucks motorleállítás ikon

ÁLLÍTSA LE ÉS TAKARÍTSON MEG ÜZEMANYAGOT

Az apró változások jelentős különbséget eredményezhetnek. A motor által hajtott segédberendezések üzem közben üzemanyagot fogyasztanak. Például a légsűrítő vagy a kormányrásegítő szivattyúja. Esetleg akár maga a motor. Ha ezeket kikapcsolja akkor, amikor nincs rájuk szükség, azzal üzemanyagot takarít meg. És pénzt.

Volvo Trucks energiatakarékos gumiabroncs

Energiatakarékos gumiabroncsok

Gumiabroncsaink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet hozza ki a teherautójából. Például a 315/70 R 22,5 méretű abroncsokat kifejezetten a távolsági fuvarozáshoz tervezték. Ezek olyan üzemanyag-megtakarító eszközök, amelyek igazodnak az Ön feladatához.

Volvo Trucks légterelő csomag minimalizálja a légellenállást

LÉGTERELŐ CSOMAG MINIMALIZÁLJA A LÉGELLENÁLLÁST

Az egységes felület segít mérsékelni az üzemanyag-fogyasztást. Szélcsatornás tesztekkel finomhangoltuk a légterelőket. És az eredmény? Lényegesen kisebb üzemanyag-fogyasztás.

Volvo Trucks Emelhető Tandem Tengely

EMELJE MEG A HAJTOTT TENGELYT

Szűkebb fordulókör. Maximális tapadás. Kisebb üzemanyag-fogyasztás. Az Emelhető Tandem Tengely az 6×4 és 8×4 konfigurációkhoz elérhető egyedülálló jellemző. A két hajtott tengely által nyújtott tapadást és terhelhetőséget kombinálja az egyetlen hajtott tengely által kínált vezethetőséggel és gazdaságossággal.

Amikor a járműről lerakodtak, egyszerűen nyomjon meg egy gombot a meghajtott tengely lekapcsolásához és felemeléséhez. A felrakodás során a rendszer a tengelyt automatikusan visszaengedi és visszakapcsolja a hajtásba. Ezzel maximális tapadást és vezethetőséget biztosít.

Ha leválasztva a meghajtott tengelyt a hajtásról akkor, amikor nincs rá szükség, azzal akár további négy százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

Volvo Trucks új szervizütemezés ikon

NINCSENEK NEM TERVEZETT LEÁLLÁSOK

Ígéretünk: Maximális üzemidő. Úttörő szervizüzemezésünk a távolból összekapcsolja teherautóját a szervizzel. A pontos megelőző karbantartás üzemanyagot takarít meg. És mozgásban tartja teherautóját.

Volvo Trucks Dynafleet Üzemanyag és Környezetvédelem alkalmazás

TAKARÍTSON MEG ÜZEMANYAGOT A DYNAFLEET SEGÍTSÉGÉVEL

Milyen maximális üzemanyag-hatékonyságot képes elérni? A Dynafleet Üzemanyag & Környezetvédelem szolgáltatással pontosan nyomon követheti teherautóinak és járművezetőinek teljesítményét.

Az Üzemanyag-hatékonysági pontszám segít fokozni a vezetők teljesítményét. És ezzel növeli az Ön pénzügyi eredményét.

Volvo Trucks I-Shift programcsomagok

ÖN HOGYAN SZERETNÉ AZ I-SHIFT VÁLTÓJÁT?

Engedje, hogy az I-Shift dolgozzon a vállalkozásának! Számos szoftvercsomag áll rendelkezésére, így kiválaszthatja az Ön munkakörülményeihez illőt. A Long Haul & Fuel Economy az utazósebességet optimalizálja. Ezzel autópályán hatékonyan vezethet.

Így működik az üzemanyag és teljesítmény koncepció

Így működik

Fedezze fel azokat a műszaki jellemzőket, amelyek lehetővé tették a siklóernyős mutatványt. A kulcs a nagy átlagsebesség megőrzése, amelyet az egyedülálló, az erőfolyam megszakítása nélküli fokozatváltásokat biztosító hajtáslánc teszi lehetővé – ám az üzemanyag-fogyasztása mégis kisebb.

Részletes történetek

Így segít az I-Shift Dual Clutch az olasz Sartori fuvarvállalatnak üzemanyagot megtakarítani a kihívást jelentő hegyi utakon

Olaszország hegyvidéki északi részén a Sartori Trasporti családi tulajdonú fuvarvállalat olyan járműveket igényel, amelyek nagy teljesítményük mellett kis üzemanyag-fogyasztást kínálnak. A Volvo FH és az I-Shift Dual Clutch kombinációjával minden ...

Cégünk túlélése a kis üzemanyag-fogyasztáson, a jól képzett járművezetőkön és a kiemelkedően teljesítő teherautókon múlik

Korábban lehetetlennek gondolt szintre csökkentette az üzemanyag-fogyasztást a Jastim lengyel fuvarvállalat – járművezető-továbbképzéssel, különleges ösztönző intézkedésekkel és a legújabb technológiát felvonultató új teherautókba való beruházással....