A legjobb teherautó távolsági fuvarozáshoz

A Volvo FH az I-Save csomaggal ideális megoldás a távolsági fuvarfeladatok során az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére – a vezethetőség veszélyeztetése nélkül.
Minél nagyobb az éves futásteljesítmény, annál többet takaríthat meg a jövedelmezőbb üzemeltetéssel.

Csökkentse akár 7 százalékkal az üzemanyagköltségeket

Csökkentse akár 7 százalékkal az üzemanyagköltségeket

A rendkívül hatékony D13TC motor és az üzemanyag-megtakarító funkciók –
például a térképalapú I-See domborzatkövető – kombinálásával a Volvo FH az I-Save csomaggal akár 7 százalékkal* csökkenti az üzemanyagköltségeket a távolsági fuvarfeladatok során.

* Egy D13TC Euro 6 D-lépcsőjű motorral és Távolsági üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált és egy D13 eSCR Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt teherautó összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebességszabályozó használata, a domborzat, a vezető vezetési tapasztalata és az időjárási viszonyok.

Termelékenységnövelő

Termelékenységnövelő

Az erőteljes D13TC motor 300 newtonméterrel nagyobb nyomatékot biztosít kis fordulatszámon. Így kevesebb gyorsítás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. Az I-See domborzatkövető rendszerrel együttműködve ezzel a motorral a dombokat és az emelkedőket nagyobb fokozatban győzheti le – ez sebességveszteség nélküli üzemanyag-megtakarítást jelent. A többletnyomaték nagyobb átlagsebességet biztosít, ezt különösen hegymászás során észleli majd.

Fokozott járművezetői kényelem

Fokozott járművezetői kényelem

A Volvo FH az I-Save csomaggal hosszabb ideig kisebb fordulatszámon és nagyobb fokozatban haladhat – ez simább és csendesebb utazást eredményez. A járművezetők a gyorsabb reakcióknak, rugalmasabb nyomatékkarakterisztikának is örülhetnek.

Ez a Volvo FH az I-Save csomaggal

Ez a Volvo FH az I-Save csomaggal

A Volvo FH teherautó I-Save csomagja a rendkívül hatékony D13TC motort és az átfogó Távolsági Üzemanyagcsomagot tartalmazza. Az I-Save minden jellemzőjét arra terveztük és azért teszteltük, hogy bizonyítottan üzemanyag-megtakarítást érjen el a távolsági fuvarozásban.

A Távolsági Üzemanyagcsomag tartalmazza a továbbfejlesztett térképalapú I-See domborzatkövetőt, a távolsági fuvarozásra optimalizált szoftverű I-Shift automatizált váltót, az I-Cruise sebességszabályozót az I-Roll kigurító funkcióval, valamint új, üzemanyag-takarékos hátsó tengelyeket, alapjárati motorleállítót és változó térfogatú kormányrásegítő-szivattyút is.

Volvo D13TC – erős, ám üzemanyag-hatékony

Volvo D13TC – erős, ám üzemanyag-hatékony

A Volvo D13TC az eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású erőforrásunk. A 460 és 500 lóerős teljesítményszinttel választható motor szabadalmaztatott hullámalakú dugattyúkoronái jobb égést és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. A Turbo Compound (teljesítmény-visszanyerő turbina) technikának köszönhetően a D13TC motor a teljes fordulatszám-tartományon növeli a hatékonyságot – a legjobb eredményt a 900–1400 fordulat/perc tartományban biztosítja.

A Volvo motorkínálata
Továbbfejlesztett térképalapú I-See

Továbbfejlesztett térképalapú I-See

A I-See domborzatkövető a teherautó előtti útszakasz információit használja fel a teherautó mozgási energiájának lehető legjobb kihasználására a hegyes-völgyes vidékeken. Aktivált I-Cruise sebességszabályozó esetén gondoskodik a fokozatválasztásról, a gyorsításról és a motorfékezésről. Az I-See új, nagy felbontású térképet alkalmaz a pontosabb topográfiai pozicionáláshoz.

Tudjon meg többet
Továbbfejlesztett I-Shift távolsági fuvarozáshoz

Továbbfejlesztett I-Shift távolsági fuvarozáshoz

Az I-Shift automatizált váltót a távolsági fuvarozásra optimalizált szoftverrel kifejezetten a hatékony autópályás vezetésre terveztük, hogy Önnek üzemanyagot takarítson meg. Gazdaságos (Economy) üzemmódban haladva minden fokozatváltást úgy időzít, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen.

Tudjon meg többet
I-Cruise rendszer I-Roll funkcióval

I-Cruise rendszer I-Roll funkcióval

Az I-Cruise úgy segít egyenletes sebességet tartani, hogy egyúttal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Segít nagy átlagsebességet elérni a termelékenység növelése érdekében, miközben hozzájárul a biztonságosabb, kényelmesebb vezetéshez. Lejtőn haladva az I-Roll szabadonfutó funkció automatikusan szétkapcsolja a hajtásláncot, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett.

Tudjon meg többet
Tapasztalja meg a Volvo FH teherautót az I-Save csomaggal

Tapasztalja meg a Volvo FH teherautót az I-Save csomaggal

Élje át, mit érhet el az új Volvo FH teherautó és az I-Save csomag segítségével – olyan üzemanyag-megtakarítást, amely nem veszélyezteti a vezethetőséget és az Ön előtt álló út jelentette örömöt.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt
További tippek az üzemanyag megtakarításhoz

További tippek az üzemanyag megtakarításhoz

Szakértői cikkekből és elemzésekből profitálhat

Beszéljen egy szakértővel