Az üzemanyag-hatékonyság kulcsa az üzemanyagköltségek és a környezetvédelmi lábnyom feletti ellenőrzés megőrzése. Ám mindenekelőtt az a lényeg, hogy a legtöbbet kihozzuk minden cseppből. Ne kössön kompromisszumokat a termelékenység terén. A leghatékonyabb megoldás egy jól vezethető teherautó, amely egyszere képes nagy átlagsebességet tartani és üzemanyagot megtakarítani. Minden eddiginél nagyobb kínálattal rendelkezünk, hogy az Ön vállalkozására szabjunk egy ilyen megoldást.

A D13 üzemanyag-hatékonysága

Motorkínálat, amely eredményeket szállít

D13 Euro 6 D-lépcsőjű motorjaink részletekbe menő fejlesztése a teljesítmény terén kötött kompromisszumok nélküli üzemanyag-megtakarítást célozta. Mindegyik motorunk kiváló vezethetőséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a sebesség megőrzése és az üzemanyag-takarékosság érdekében még az emelkedőkön is a legnagyobb fokozatban maradhasson.

Ismerje meg motorjainkat
I-Save

Hosszú távú megtakarítások az I-Save segítségével

A kínálatunk legújabb tagjai az I-Save hajtásláncok a távolsági fuvarozáshoz. Ezek a 460 vagy 500 lóerős D13TC motorokat többek között hatékony hátsó tengelyekkel és váltószoftverrel kombinálják. A hosszú távú üzemanyagcsomaggal kombinálva akár 7 százalékkal* is csökkenthetik az üzemanyagköltséget.

 

* Egy D13TC Euro 6 D-lépcsőjű motorral és Távolsági üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált és egy D13 eSCR Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt teherautó összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebességszabályozó használata, a domborzat, a vezető vezetési tapasztalata és az időjárási viszonyok.

I-See – nézze, ahogy csökkennek üzemanyagköltségei

Melyik útvonalon érhető el a legkisebb üzemanyag-fogyasztás? Az I-See az út domborzati információi alapján a leggazdaságosabb módon szabályozza a teherautó sebességét és a fokozatváltásokat. A teherautó mozgási energiáját kihasználva a rendszer akár 5%-kal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A I-See felhőalapú térképadatokat használ a legjobb eredmények eléréséhez.

Hátsóhíd-áttétel

Áttételes megbízások

A hátsó tengely az utolsó szem a hatékonysági láncban. A távolsági fuvarozáshoz megfelelő hátsóhíd-áttétel teljes harmóniában dolgozik együtt a D13 motorral és az I-Shift Dual Clutch váltóval. Az eredmény? Kisebb fordulatszám. Még kényelmesebb vezethetőség. És fokozott üzemanyag-hatékonyság.

I-Cruise

Egyenletes sebesség az I-Cruise sebességszabályzóval

Intelligens sebességszabályzó. Az I-Cruise úgy szabályozza a sebességet, hogy az üzemanyag-fogyasztást mérsékelt szinten tartsa. Ez nemcsak a termelékenységét növeli a nagy átlagsebesség megőrzése jóvoltából. Egyúttal a biztonságosabb és a kényelmesebb vezetéshez is hozzájárul.

Könnyed gurulás

Használja a megfelelő gumiabroncsokat a helyes nyomáson, helyesen beállított kerekekkel és tengelyekkel – így jelentősen csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. Tanulmányaink szerint Európában háromból két teherautó nem megfelelően beállított tengelyekkel és kerekekkel közlekedik. Így kis erőfeszítéssel jelentős nyereség érhető el.

Fuel Advice – tartós csökkentés

Folyamatosan tartsa üzemanyag-fogyasztási célkitűzéseit! És nézze, ahogy azok egyre zsugorodnak, amint hatékonyabbá válik. A Fuel Advice szolgáltatásunkkal kijelölünk Önnek egy személyes üzemanyag-fogyasztási tanácsadót. A rendszeres elemzések, szakértői útmutatások és a gyakorlati segítség jóvoltából azonnali üzemanyag-megtakarítást érhet el, ami évről évre tovább javul.

Takarítson meg üzemanyagot a Dynafleet jóvoltából

Fedezze fel az adatok hatalmát

A Dynafleet flottakezelő rendszerrel és a járművezető-továbbképzéssel együtt akár 7 százalékos üzemanyag-megtakarítást is elérhet.

Dynafleet – kövesse nyomon üzemanyag-hatékonyságát

Ismerje meg flottakezelő rendszerünket! Kövesse nyomon teherautói és járművezetői teljesítményét valós időben, és tekintse meg az automatikusan generálódott üzemanyag-hatékonysági értékeléseket! Ezután végezzen összehasonlításokat, figyelje meg a trendeket és alkalmazzon jövedelmező, üzemanyagot megtakarító változásokat!

Járművezető-továbbképzés – kis változtatások, nagy megtakarítások

Gazdaságos Vezetés tanfolyamunk segít a legtöbbet kihozni minden csepp üzemanyagból. Ez a jól bevált szisztematikus megközelítés a Volvo Trucks Járművezető-továbbképzési program részeként üzemanyag-hatékony vezetési szokásokat, valamint fenntartható, hosszú távú megtakarításokat alakít ki – és a Dynafleet jelentésekkel együtt a leghatékonyabb.

Légterelő csomag

Egy légterelő csomag akár 8%-kal is csökkentheti üzemanyag-fogyasztását. Csökkenti a turbulenciát, minimalizálja a légellenállást, és eltereli a légáramot a pótkocsi útjából.  Amellett pedig, hogy üzemanyagot és pénzt takarít meg, a CO2-kibocsátást is csökkenti, ami remek a környezetre nézve.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Induljon megfelelő lábbal

Az üzemanyag-fogyasztás kulcsát már a kezdeteknél megkapjuk. Kereskedője az üzemanyag-megtakarítás szakértője. Miért ne kérne tőle segítséget?

Találja meg a legközelebbi kereskedőt