Videó a Volvo Dinamikus Kormányzás működéséről

Így működik a Volvo Dinamikus Kormányzás

Kimagasló érzékenységű kormányzási technológia

Szabadalmazott technológiánk a hagyományos hidraulikus kormányrásegítést kombinálja egy elektromos motorral, amelyet a kormányműre szerelnek fel. A számos szenzortól érkező adatok alapján az ECU (elektronikus szabályzóegység) meghatározza a teherautó haladási irányát, valamint a járművezető szándékát. A motor másodpercenként 2000 vezérlőjelet kap egy „nyomatékrásegítéses” alapelv alapján a szándékolatlan kormánymozgások korrigálása, valamint szükség esetén plusz nyomaték biztosítása érdekében. A Volvo Dinamikus Kormányzás immár minden hajtásképlethez, még a dupla első tengelyű teherautókhoz is rendelhető.

Volvo FH dinamikus kormányzás

Erőfeszítés nélküli vezetés bármilyen sebesség mellett

Nagy sebességnél a Volvo Dinamikus Kormányzás stabilan és pontosan a kijelölt nyomvonalon tartja Önt. Lassú és óvatos manőverezéskor pedig a terheléstől függetlenül biztosítja Önnek a kormányzási erőt. Teljes komolysággal állítjuk, hogy az új Volvo FH egyetlen ujjal is kormányozható.

Teherautó-vezető a Volvo Dinamikus Kormányzás segítségével tolat

Hátra. Most épp olyan könnyű, mint előre.

Megszüntettük a teljes terhelésű teherautó tolatásával járó nehézségeket. A Volvo Dinamikus Kormányzás tökéletes precizitást, szinte erőkifejtés nélküli kormányzást, és a kormánykerék automatikus középállásba visszapörgését biztosítja Önnek. A jobb iránytartási stabilitás jóvoltából akár több mint száz métert is megtehet tolatva anélkül, hogy eltérne az iránytól.

Volvo FH nyílegyenes haladás

Nyílegyenes haladás minden körülmények között

Korrigálni az irányt a fékezések után vagy egyenetlen útfelületen? Vége. Ütések kátyúk, nyomvályúk vagy felfestések miatt? Szinte észrevétlenek. A Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatásait is kiegyenlíti. Enyhítse tehát szorítását a kormánykeréken – a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll kipróbálni a dinamikus vezetést?

Tapasztalja meg minden idők legkönnyebb tesztvezetését, és lépjen kapcsoltba helyi Volvo Trucks kereskedőjével!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt