A fülke nemcsak a munkahelye, hanem egyúttal az otthona is. Ön éppen ezért függ a fülke energiaigényes funkcióitól és berendezéseitől, ezekre még kikapcsolt motor mellett is számít. Ezért mostantól egy olyan akkumulátorrendszert kínálunk, amely kiemelkedő kényelmet biztosít a fedélzeti élet terén – anélkül, hogy a másnap reggeli indíthatóságot veszélybe sodorná.

Egy Volvo teherautó menet közben havas úton

Kettős akkumulátorok. Különálló áramkörök

A tartós erő titka a két külön akkumulátorcsomag, két külön áramkörrel. Az egyik a motor indításáért felel, míg a másik a fedélzeti életet kiszolgáló funkciókért. Használja a fülke légkondicionálóját, a médialejátszót és töltse föl eszközeit anélkül, hogy aggódnia kellene a teherautó indítóakkumulátorának lemerülése miatt.

Volvo Trucks kitartó zselés akkumulátorok

Zselés akkumulátorok. Tovább bírják

A kettős akkumulátorokat alkalmazó rendszer zselés akkumulátorokat használ a fedélzeti életet kiszolgálására és továbbfejlesztett elárasztott akkumulátorokat indítóakkumulátorként. A zselés akkumulátorok sérülés nélkül elviselik a kisütést, és hosszabb élettartamot biztosítanak a hagyományos elárasztott akkumulátoroknál. Olyan változat is elérhető, amely egyetlen, zselés akkumulátorokból álló rendszert alkalmaz. A zselés akkumulátorok tízszer-tizenötször hosszabb ideig bírják, mint az elárasztott akkumulátorok.

Kényelmes alvás egy Volvo teherautó fülkéjében

Üresjárat nélkül. Gondtalanság

Többé már nem kell éjjel járatnia a motort vagy felkelni az éjszaka közepén, hogy megnézze az akkumulátorok töltöttségi állapotát. Aludjon nyugodtan, az indítóakkumulátorokban mindig elegendő energia áll a rendelkezésére!

Grafikon a kettős akkumulátorok töltési ciklusairól

Ciklusállóság

A zselés akkumulátorok a kapacitásukat még több száz teljes kisütési és feltöltési ciklus után is megőrzik.

A kettős akkumulátorok önellenőrzése

Önellenőrzés. Így Önnek nem kell

A rendszer figyelemmel kíséri a töltöttségi szintet, így megakadályozza, hogy elfogyjon az energia. Elsőként a segédberendezések kapcsolnak le fokozatosan, és a rendszer már azelőtt figyelmezteti Önt, hogy az indíthatóság veszélybe kerülne.

Válasszon megfelelő akkumulátort

Optimalizálja a kapacitást, három különböző szintű akkumulátorrendszer elérhető az Ön Volvo FH teherautójához.

Típus Erő
Egyetlen ólomsavas akkumulátor 170 vagy 225 Ah kapacitás
Egyetlen zselés akkumulátor 210 Ah kapacitás
Kettős akkumulátorrendszer Ólomsavas indítóakkumulátor 75 Ah kapacitással + zselés akkumulátor a fedélzeti élethez 210 Ah kapacitással
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Feltöltődve kíván maradni?

Az Ön Volvo Trucks kereskedője többet tud a kettős akkumulátorrendszerről.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt