A Kiterjesztett Fék előnyeit bemutató videó

A Kiterjesztett fék

Ha csúszós úton kanyarodik vagy ereszkedik egy lejtőn, a Volvo FH Kiterjesztett Fék rendszere működésbe lép, és segít megakadályozni a szerelvény becsuklását. A pótkocsi szakaszos fékezésével kiegyenesíti a járműszerelvényt. Választhatja azt is, hogy veszélyes helyzetekben a Kiterjesztett Fék automatikusan működésbe lépjen 50 kilométer/óra sebesség alatt. A Kiterjesztett Fék vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.
Az Adaptív Sebességtartó Automatika és az Előzetes Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel segédek előnyeit bemutató videó

Adaptív sebességtartó automatika és Előzetes ütközésfigyelmeztetés vészfékrendszerrel

Sűrű forgalomban a radar- és kameraalapú Adaptív Sebességtartó Automatika a gázadás és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával segít biztonságos távolságot tartani az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén intuitív Előzetes ütközésfigyelmeztető rendszerünk egy fényjelzést a szélvédőre vetítve figyelmezteti Önt. A Vészfékrendszer pedig automatikusan működésbe lép, jelentősen csökkentve a súlyos sérülések kockázatát.
A Sávtartást Támogató Rendszer előnyeit bemutató videó

Sávtartást támogató rendszer

A forgalmi sáv elhagyása gyakori oka a súlyos baleseteknek. Úgy gondoljuk, túlságosan is gyakori. A Sávtartást Támogató Rendszer egy kamerával figyeli a út felfestéseit, és figyelmezteti Önt, ha akaratlanul átlépné azokat.
Az Elalvásra Figyelmeztető Rendszer előnyeit bemutató videó

Elalvásra figyelmeztető rendszer

Az Elalvásra figyelmeztető rendszer egy intelligens rendszer, amely figyeli az Ön vezetési stílusát. Ha ez fáradtságot jelezve eltér a megszokottól, hangjelzés és a kijelzőn megjelenő üzenet tanácsolja Önnek, hogy tartson szünetet.
A Sávváltást Támogató Rendszer előnyeit bemutató videó

Sávváltást támogató rendszer

Aktivált állapotban a Sávváltást támogató rendszer radartechnológiát alkalmazva figyeli az utasoldali holtteret más közlekedőket keresve. Ha a sávváltás nem biztonságos, zümmögő hangjelzés és az utasoldali tükör mellett villogó ikon figyelmezteti Önt.
Az Elektronikus Menetstabilizáló Rendszer előnyeit bemutató videó

Elektronikus menetstabilizáló

A Volvo elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESC) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Veszélyes helyzetekben azonnal közbelép, csökkentve a motor teljesítményét és egymástól függetlenül működésbe hozva a teherautó és a pótkocsi egyes kerekeinek fékjeit. Az ESC immár a legtöbb teherautó-specifikációhoz rendelhető – vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt.

A Vészhelyzeti Féklámpa előnyeit bemutató videó

Vészhelyzeti féklámpa

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villognak, figyelmeztetve az Ön mögött haladókat – egyszerű módszer ez az életveszélyes ráfutásos balesetek elkerülésére.
Volvo FH aktív biztonsági csomag

Aktív biztonsági csomag

Fokozza tovább a biztonságot ezzel a csomaggal, amelynek tartalma:

  • Sávváltást Támogató Rendszer
  • Elalvásra Figyelmeztető Rendszer és
  • Adaptív sebességtartó automatika előzetes ütközésfigyelmeztetéssel
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Biztonsági fejlesztést keres?

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez hét járművezető-támogató rendszerünk bemutatásáért!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt