Trucks

Ne hagyja, hogy a terep megállítsa

A Volvo FMX extrém mobilitása

Amikor sár és homok lepte el az utat, csak úgy kerülheti el a gondokat, ha folyamatosan mozgásban marad. Az Automatikus Kipörgésgátló Rendszerrel (ATC) felvértezett meghajtott első tengely és a 300 milliméter szabad hasmagasság éppen erről gondoskodik. A Volvo FMX 4×4, 6×6, 8×6 és 10×6 konfigurációk esetében az ATC automatikusan bekapcsolja az első tengely meghajtását pontosan akkor, amikor szükséges – és kikapcsolja, amikor már nem az. A Volvo FMX opciók széles választékát kínálja arra, hogy megkönnyítse az életet nehéz terepviszonyok között.

Hajtott első tengely

A Volvo FMX teherautót meghajtott első tengellyel is választhatja 4×4, 6×6, 8×6 vagy 10×6 konfigurációban – ezzel biztosíthatja, hogy a kihívásokkal teli terep ne állítsa meg. A meghajtott első tengelyt úgy helyezték el, hogy a teherautónak jobb megközelítési szöget biztosítson. Erősnek és sima kialakításúnak tervezték. A párhuzamos rudat a tengelybekötő mögé integrálták, így a masszív tengelyház a jármű legalacsonyabb pontja, és jelentősen nőtt a teljes terhelésű teherautó szabad hasmagassága.

Hátsó légrugózás

Építőipari teherautók számára tervezett hátsó légrugózásunk akár 300 milliméter szabad hasmagasságot biztosít. A rugóstagokat, a légrugókat és a stabilizátorokat mind meghajtott tengely tetején helyezték el. És az eredmény? A laprugózás szabad hasmagasságát kapja a légrugózás kényelmével és hatékonyságával. A minden hátsó tengelyen optimalizálható nyomás jobb tapadást biztosít. A légrugózás emellett kevesebb vibrációt továbbít a teherautó felé. Az ebből eredő kényelem és nagyobb átlagsebesség javítja a termelékenységét (tesztjeink szerint 5–10 kilométer/óra a növekedés). A kevesebb vibrációból eredő sérülés pedig jobb üzemidőt jelent.

Indulásra készen

Emelkedőn elinduláskor a Visszagurulás-gátló rögzíti a teherautót álló helyzetben egészen addig, amíg a hajtáslánc felépíti a szükséges indulási forgatónyomatékot. Amennyiben elakadna, akkor az I-Shift váltó Hintáztatás funkciójával a járművet előre-hátra hintáztathatja pusztán a gázpedál pumpálásával, amíg a teherautó ki nem szabadul.

Automatikus megtartás bármely irányban

Fékezze le teljesen a teherautóját, és az automatikus megtartás funkció mindaddig álló helyzetben tartja, amíg úgy nem dönt, hogy elindul. És attól függetlenül működik, hogy előre, hátra, lejtőn vagy emelkedőn szeretne indulni – vagy akár sík terepen.

Járművezető-támogató rendszerek 

Egypedálos vezetés nehéz terepen

Az I-Shift funkció terepféke lehetővé teszi, hogy alacsony sebességgel birkózzon meg a nehéz tereppel úgy, hogy a gázt és a kerékfékeket is csak a gázpedál segítségével szabályozza. Nem kell megérintenie a fékpedált, és megállíthatja teherautóját akár úgy is, hogy egyik kereke egy szikla tetején áll, anélkül, hogy lecsúszna onnan.

I-Shift

Ki kell mennie a terepre?

Vegye fel a kapcsolatot a kereskedőjével, hogy egy olyan teherautót állítson össze, amely célba juttatja.