Trucks

Gázüzemű Volvo FM. Regionális fuvarozás úton a nulla kibocsátás felé

Ha olyan szállítási megoldást keres, amellyel 100%-ban klímasemlegesen végezhető a regionális vagy távolsági fuvarozás, a gázüzemű Volvo FM teherautó a megfelelő választás. Ez a teherautó azonos teljesítmény- és vezethetőségi jellemzőkkel bír, mint a Volvo FM, azonban a biogáznak köszönhetően a CO₂-kibocsátás akár 100%-kal csökkenthető.

Egészen 60 tonnáig

Akár 500 LE

Akár 1000 km-es hatótávolság

Nagy teljesítmény, pontosan személyre szabva

A gázüzemű hajtáslánc ugyanazt a teljesítményt és nyomatékot nyújtja, mint dízelmotorjaink, azonban károsanyag-kibocsátása alacsonyabb. Válasszon a 420, 460 vagy 500 lóerős teljesítményt és akár 2500 Nm nyomatékot kínáló modellek közül. 60 tonna össztömegig a gázüzemű Volvo FM teherautó tökéletesen megfelel a regionális és távolsági fuvarozás igényeinek.

Gázüzemű megújuló energia

Gázüzemű nehéz-tehergépjárműveink megújuló bio-LNG-vel (biogáz) vagy LNG-vel (földgáz) üzemelhetnek. A motor kis mennyiségű megújuló hidrogénezett növényi olajat (HVO) vagy gázolajat, valamint AdBlue-t használ a kipufogógáz utókezeléséhez. Bio-LNG és HVO használatával akár 100%-kal* csökkentheti CO2-kibocsátását.

*Ez a járművek nagy távolságú vezetése során keletkező károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet „a tartálytól a kerékig” kifejezéssel írunk le a hagyományos, az európai szabványnak megfelelő dízelolajhoz képest.

Távolságfüggő megoldások

A három különböző tartályméret közül biztosan megtalálja a gázüzemű Volvo FM teherautó igényeinek megfelelő méretet. A teherautó hatótávolsága akár az 1000 km-t is elérheti, ami a bio-LNG és LNG töltőállomások egyre bővülő hálózatának köszönhetően alkalmassá teszi a hosszú távú szállításokra is.

Nem csupán a környezet számára jelentene nagy előrelépést a gázüzemű járművek használata. Cégünknek is előnyére válna a közvetlen és közvetett költségek csökkentésével.

MARADJON KÉPBEN A GÁZÜZEMŰ VOLVO FM KAPCSÁN

Volvo Trucks-kereskedője szívesen tájékoztatja Önt a gázüzemű teherautókkal kapcsolatos legújabb országos fejleményekről.