Trucks

A VOLVO FM FÜLKESPECIFIKÁCIÓI

Fülkeméretek

 

Nappali fülke

Nappali fülke (FM-DAY) kényelmes és ergonomikus vezetői környezettel. Belmagasság 164 centiméter: a motorsátoron 120 centiméter.

Alacsony nappali fülke

Az alacsony nappali fülke (FM-LDAY) olyan alkalmazásokhoz szükséges, mint például a bányászat, a hűtős felépítmények, a betonpumpák és a daruk. Belmagasság 148 centiméter: a motorsátoron 104 centiméter.

 

Hálófülke

Hálófülke (FM-SLP) kényelmes éjszakai férőhellyel egy személy számára. Belmagasság 164 centiméter: a motorsátoron 120 centiméter.

Alacsony hálófülke

Az alacsony hálófülke (FM-LSLP) alacsony tetejével további rakteret kínál a fülke fölött. Belmagasság 148 centiméter: a motorsátoron 104 centiméter.

Globetrotter fülke

A Globetrotter fülke (FM-HSLP) kényelmes éjszakai férőhelyet kínál akár két személy számára. A fülke több tárolóhelyet nyújt a felső részeken. Belmagasság 201 centiméter: a motorsátoron 157 centiméter.

Fülkék termékjellemzői

 

Négypontos fülkefelfüggesztés
Három kivitelből választhat: csavarrugók lengéscsillapítókkal elöl és hátul, csavarrugók elöl és légrugózás hátul, illetve teljes légrugózás.

Légbeömlők
A légbeömlő a bal oldalon található és alacsony, illetve magas változatban rendelhető. Elülső légbeömlő is rendelhető.

Fülkeszínek
Körülbelül 650 változatból választhat.

Vezetőülés 
Három különböző kényelmi szint választható: Progressive (plüss vagy bőr), Dynamic (szövet) és Robust (vinil). Az ülés állíthatósági tartománya hosszirányban 200 milliméter, függőlegesen 100 milliméter. A vezetőülés alapkivitelben fejtámlával, lehajtható és állítható háttámlával, magassági és hosszirányú állíthatósággal, állítható deréktámasszal és ülésszög állítással rendelkezik.  

Utasülés
Három különböző kényelmi szint választható: Progressive (plüss vagy bőr), Dynamic (szövet) és Robust (vinil). Alapkivitelben fejtámlával készül. 

Ágyak
Az alsó ágy mérete 70×200 centiméter.
A zsákrugós matrac 16 centiméter vastag és kiemelkedő kényelmet biztosít. Három eltérő kivitel választható: Puha, Félkemény és Kemény.
Két választható védő ágytakaró is elérhető, amelyek fokozzák a kényelmét és jelentősen megkönnyítik a beágyazást. 
A komfortkivitelű felső ágy méretei: 70×190 centiméter vagy 60×190 centiméter

Belső tárolók 
A szélvédő fölötti terület két rolós ajtóval rendelkező tárolórekesznek, valamint négy ISO-fióknak ad helyet, amelyek közül egy a tachográf számára fenntartott (két ISO-rekesz az alacsony fülkék esetében). A hálófülkében és a Globetrotter fülkében két tágas tárolórekesz található az ágy alatt, amelyek kívülről is hozzáférhetők és egy nagy (44 liter térfogatú) tároló elérhető a matrac és a fedél megemelésével; továbbá a hálórészben két tárolót alakítottak ki magazinok és kisebb tárgyak számára. A műszerfalon négy nyitott tárolóhely található, egy kis tárolódoboz, egy DIN-méretű tároló, a „madárfürdő” és egy palacktartó. A nappali fülke felszerelhető egy 60 literes, redőnyös ajtajú tárolóval a munkavédelmi sisak, uzsonnásdoboz stb. számára.

Külső tárolók
Kívülről hozzáférhető tárolóhelyek találhatók a vezető- és az utasülés mögött is.

Tetőablak
A fülke 50 milliméterre kinyitható tetőablakkal rendelkezik. Belső oldalán egy perforált árnyékoló roló is található, amely az ablak nyitott helyzetében rovarhálóként is funkcionál. A tetőablak kézi vagy elektromos mozgatású (opció) lehet. Acélból készült kivitelben is elérhető, amelyet építőipari felhasználásra vagy egyéb kemény körülményekre tervezetek.

Kormánykerék 
Két különböző méretű kormánykerék – 450 vagy 500 milliméter átmérővel, a teherautója specifikációjától függően. A kormánykerék magassága 90 milliméter, dőlésszöge 28 fokos tartományban állítható. Dönthető kivitelben (opció) a kormánykerék függőleges irányban –5° és +15° között állítható, ezzel fokozva a járművezető kényelmét. A kormánykerék légzsákkal vagy légzsák nélkül rendelhető. A kormánykerékre integrált kezelőszervek biztosítják a sebességtartó, a kürt, a telefon, illetve a műszeregység és az oldalsó kijelző biztonságos és kényelmes kezelését.

Légkondicionáló rendszer
Két eltérő légkondicionáló választható, amelyek minden igényt lefednek:

  • Manuális légkondicionáló (MCC).
  • Automatikus hőmérséklet-szabályozású légkondicionáló (ECC/ECC2). 

A légkondicionáló rendszer kiegészíthető a fülkét és a motort fűtő állóhelyzeti fűtéssel.

Üléskárpit

Robusztus Vinyl
Dinamikus Szövet
Progressive Plüss vagy bőr

Valamennyi komfortülés rendelhető szellőztetett változatban is.

Oldalkárpit

Dinamikus Szövet
Progressive Plüss vagy bőr

ÉREZZE MAGÁT OTTHON

Dolgozzon kényelemben! Próbálja ki az ülést! Az ágyat! Nézzen be minden szekrénybe! El sem hiszi mennyi hely van bennük!