Trucks

Az erő és a precízió találkozása

A Volvo FM hajtáslánca

A megfelelő teljesítmény és irányítás, ami a munkájához és a célállomások eléréséhez szükséges. Mostantól minden eddiginél pontosabban testre szabhatja a Volvo FM hajtásláncát. Mindig elegendő erő áll majd rendelkezésére a feladatok könnyed elvégzéséhez, és arról is gondoskodunk, hogy az üzemanyagot vagy energiát a lehető leghatékonyabban használja fel. Nyerjen ki a befektetésénél sokkal többet. Ez a jövedelmezőség.

Motorok

Euro 6 step E motorjaink részletekbe menő fejlesztése a teljesítmény terén kötött kompromisszumok nélküli üzemanyag-megtakarítást célozta. Ezek a valaha volt leghatékonyabb dízelmotorjaink, és minden egyes löketnél üzemanyagot takarítanak meg. A D11 motorcsalád teljesítménye 330 LE-től 460 LE-ig terjed, míg a D13 motorok 420–500 LE közötti teljesítményt kínálnak. A Volvo FM-hez gázüzemű motorok, valamint teljesen elektromos alternatívák is kaphatók – ezek alacsony károsanyag-kibocsátást, kiemelkedő teljesítményt és hatótávolságot kínálnak.

Vezethetőség

A Volvo FM teherautójához választott motorváltozattól függetlenül lenyűgöző nyomatékszintet kap széles fordulatszám-tartományban. Az eredmény a kiváló vezethetőség és az alacsony üzemanyag-fogyasztás.

Alternatív üzemanyagok

Ha jelentősen csökkentené a környezeti lábnyomát, választhatja a gázüzemű Volvo FM teherautót. Bio-LNG-vel (biogázzal) vagy LNG-vel (földgázzal) gázzal működik, ami teljesen klímasemleges működést tesz lehetővé. Ezenfelül az összes dízelmotorunkat gázolajjal vagy hidrogénezett növényi olajokkal (HVO) is üzemeltetheti. Inkább biodízelt használna? A Volvo FM különleges változataival ez is lehetséges.

További információ a gázüzemű Volvo FM-ről

I-Shift

Az I-Shift automatizált váltók egész családja, amelyek a vezetést könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik. Nincs nehéz tengelykapcsoló-pedál, nem kell küzdeni a váltókarral. Minden fokozatváltás tökéletesen időzített és automatikusan megtörténik. A szoftvercsomagok kínálatával az I-Shift váltót az igényeihez igazíthatja. Az I-Shifthez olyan funkciók is elérhetők, amelyek bizonyos helyzetekben lehetővé teszik az egy pedálos vezetést is. A Volvo FM esetében akár a kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift váltót is választhatja vagy az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltót.

Bővebb információk az I-Shift automatizált váltóról

Váltson elektromos járművekre

Volvo FM, de még zökkenőmentesebb vezetési élménnyel és nulla kipufogógáz-kibocsátással. Az Elektromos Volvo FM akár 666 LE tisztán elektromos teljesítményt és akár 300 km-es hatótávot kínál – így tökéletes a városok közötti közlekedéshez.

További olvasnivaló az Elektromos Volvo FM modellről

Szükséges az erő?

Kereskedője segítséget nyújthat az Ön igényeinek megfelelő testreszabásban.