Trucks

Vezethetőség az utolsó cseppig

A Volvo FH16 hajtáslánca

Akár 750 lóerő és hatalmas forgatónyomaték várja a parancsait. Ennek ellenére mégis szelíd és mozgékony – még nagy terheket nehéz körülmények között szállítva is. Ráadásul kifinomult erejük mellett a Volvo FH16 hajtásláncai abban is segítik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az üzemanyagból. Az I-Shift automatizált sebességváltónak köszönhetően minden fokozatváltás tökéletesen időzített – és automatikusan megtörténik. Ilyen, amikor a technika az Ön jövedelmezőségéért dolgozik.

Motorok

A Volvo FH16 hajtásláncainak dobogó szíve a D16 D lépcsőjű motorcsaládunk, amelynek tagjai 550 lóerő, 650 lóerő vagy 750 lóerő teljesítménnyel elérhetők. Akár 3550 newtonméter színtiszta forgatónyomatékot kínálnak.

Vezethetőség

A motorok a választott teljesítményszinttől függetlenül lenyűgöző nyomatékszintet kínálnak széles fordulatszám-tartományban – a nyomatékgörbe igazán lapos. A felső sebességfokozatokban maradhat még az emelkedők megmászása közben is, és élvezheti a nagyszerű vezetési kényelmet, illetve a kis üzemanyag-fogyasztást.

I-Shift

Az I-Shift automatizált váltók egész családja, amelyek a vezetést könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik. Nincs nehéz tengelykapcsoló-pedál, nem kell küzdeni a váltókarral. Minden fokozatváltás tökéletesen időzített és automatikusan megtörténik. A szoftvercsomagok kínálatával az I-Shift váltót az igényeihez igazíthatja. Az I-Shifthez olyan funkciók állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az egypedálos vezetést nehéz terepen való vezetéskor, valamint az előre- és hátramenet közötti váltáskor. A Volvo FH16-hoz akár a kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift váltót is választhatja a rossz körülmények közötti elindulási képességek fokozására, egyúttal az üzemanyag-hatékonyságát is megőrizve. Ha a rendkívül rövid kúszófokozatok és a többfokozatú hátramenet opcióját is kiválasztja, akkor rendkívül lassan, akár 0,5-2 kilométer/óra sebességgel is haladhat, a motor forgatónyomatékát pontosan szabályozva.

Bővebb információk az I-Shift automatizált váltóról

IGÉNYLI A NAGY TELJESÍTMÉNYT?

Segítünk Önnek azt az Ön igényei szerint optimalizálni.