Trucks

Környezeti lábnyoma kiszámítása

A környezetvédelem egyik alapértékünk, és szeretnénk segíteni Önnek a helyes döntések meghozatalában azáltal, hogy átfogó képet adunk a környezetre gyakorolt hatásairól. Büszkén ismertetjük a teljes életciklusra vetített hatással kapcsolatos tényeket – mi így vállalunk felelősséget.

Miért érdemes kiszámítanom a környezeti lábnyomomat?


Ha fenntartható szállítmányozásra törekszik, valószínűleg tudja, hogy teherautói teljes környezeti lábnyoma nem csak a használatukból eredő teljes CO2-kibocsátásból áll. Mindent bele kell számolnia, a nyersanyagok és a gyártásban használt egyéb erőforrások kitermelésétől kezdve, egészen az újrahasznosításhoz kapcsolódó kibocsátásig.


Használja a kalkulátort jövőbeli flottája tervezésekor. Átfogó képet kap arról, hogy az egyes választási lehetőségek hogyan befolyásolják a környezeti lábnyomát, és könnyedén összehasonlíthatja a rendelkezésre álló alternatívákat. Tekintse meg, hogy – a futásteljesítmény és az energiamix alapján –, hogyan teljesít egy elektromos Volvo teherautó a gázos vagy dízelmotoroshoz képest. Ha ügyfelei számára fontos a fenntarthatóság, a kalkulátor világosan megmutatja számukra, hogyan csökkentik az Ön teherautói a környezeti lábnyomot a szállítási láncukban. És több szerződést nyerhet el.

A hatás három területen van elemezve

Gyártás

Ez a számítás a teljes gyártásfolyamatot tekintetbe veszi, beleértve a nyersanyagok kitermelését, az anyagok és alkatrészek szállítását, valamint az összeszerelést.

Üzemeltetés

Ez a rész a teherautó üzemeltetésének környezeti hatását fedi le, amiben az üzemanyagok előállítása, az üzemanyag-fogyasztás és a javítás is szerepel.

Életciklus vége

A számítások tartalmazzák az újrahasznosítás károsanyag-kibocsátását, a hulladékot, valamint az újrahasznosítás jóvoltából elért jóváírást is.

A Volvo Trucks büszke arra, hogy rendelkezünk a tényekkel a teljes életciklusra vetített hatásról. Mi így vállalhatunk felelősséget.

Így számítjuk a lábnyomot

A kalkulátor célja, hogy segítsen a teherautójához kapcsolódó CO2-kibocsátás kiszámításában. A számítások átfogó kutatásokon és a teherautók tesztelésén alapulnak. Teljes életciklusra vonatkozó elemzéseket végeztek, és ezeken alapulnak a kalkulációk. Magukban foglalják azon anyagok előállítását a nyersanyag kitermelésétől az alkatrészek gyártásáig, amelyek beszállítóink gyáraiban, illetve saját európai termelőüzemeinkben felhasználásra kerülnek.

A karbantartás is figyelembe van véve. ahogy az anyagok újrahasznosítása, az üzemek közötti szállítás, az üzemanyag-termelés és a kipufogócső-kibocsátás is. Az életciklus végén, a leselejtezéskor jóváírást könyvelünk el az újrahasznosítással – hiszen így elkerülhető, hogy a következő termékhez új fémeket kelljen előállítani.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!