Trucks

Emelkedjen el a földről

A VOLVO TRUCKS EMELHETŐ TANDEMTENGELYE

Kevesebb üzemanyag, jobb vonóerő-átadás és szűkebb fordulási sugár. Az Emelhető Tandemtengely opcióval leválaszthatja a hajtásról és megemelheti az egyik meghajtott tengelyt – így a hajtott tandemtengely által nyújtott vonóerő-átadást és terhelhetőséget, valamint az egyetlen hajtott tengely által kínált vezethetőséget és gazdaságosságot egyetlen járműben ötvözi.

Mindig munkára készen

Az Emelhető Tandemtengely ideális akkor, ha a jármű az egyik irányba nagy terheléssel, a másik irányba üresen közlekedik. Amikor a járműről lerakodtak, elegendő egy gombot megnyomni a műszerfalon a meghajtott tengely lekapcsolásához és felemeléséhez. Amint megrakodják a teherautót, a meghajtott tengelyt automatikusan visszaengedi és visszakapcsolja a hajtásba a lehető legjobb tapadás és vezethetőség érdekében. A teljes folyamat mindössze körülbelül 15 másodpercet vesz igénybe, így értékes idejéből nem veszít.

Akár 4% üzemanyagot takarít meg

A meghajtott tengelyek nagyobb súrlódást és gördülési ellenállást eredményeznek – ami nagyobb üzemanyag-fogyasztást jelent. Ha a hajtásról leválasztja és megemeli a meghajtott tengelyt – amikor nincs rá szükség –, azzal akár négy százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást visszafelé üresen közlekedve.

Szűkebb fordulók, fokozott termelékenység

Megemelt tengellyel a teherautó egy 4×2 vagy 6×2 hajtásképletű járműhöz hasonlóan viselkedik, vagyis csökken a fordulókörének sugara és jelentősen javul a manőverezőképesség. Egy 4,6 méter tengelytávolságú 6×4-es jármű fordulókörének sugara például több mint egy méterrel csökken így, ami hatalmas előny szűk helyeken.

Jobb tapadás

Fokozott tapadás szükséges? Amennyiben a tengelyterhelési határértékek megengedik, elegendő megnyomnia egy gombot a műszerfalon ahhoz, hogy egyetlen meghajtott tengelyre helyezze át a tömeget. 

A következő teherautókhoz elérhető:

Emelje meg nyereségét

Vegye fel a kapcsolatot kereskedőjével, hogy nyereséges megoldást találjon az Emelhető Tandemtengely segítségével.