Trucks

A kezelőfelület evolúciója

VOLVO TRUCKS JÁRMŰVEZETŐI KEZELŐFELÜLET

Az új járművezetői kezelőfelület ugyanúgy személyre szabható és ugyanolyan sokoldalú, mint a teherautó többi része. A Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX típusok műszeregysége teljesen digitális és dinamikus. Az oldalsó kijelző pedig a teherautóval végzett feladatokhoz kapcsolódó különleges igényeket integrálja. Így még biztonságosabb és termelékenyebb a munkanapja.

Az új járművezetői kezelőfelületet arra tervezték, hogy vezetés közben a kezét a kormánykeréken tarthassa, a szemét pedig az úton. Arra, hogy a megfelelő információkhoz könnyen hozzáférjen minden elképzelhető szituációban – vezetés közben, rakodásnál, a megfelelő útvonal keresésekor vagy a vezetési idők és a jármű állapotának ellenőrzésekor.

A teljesen digitális műszeregységen a kezelőfelületet szabadon optimalizálhatja a teherautó használatának minden pillanatára. Ha ismeri a Volvo Trucks remek elrendezésű analóg műszeregységét, akkor itt azonnal otthon érzi majd magát. 

Információs kijelzők az aktuális tevékenységéhez

A műszeregység négy különféle üzemmódot kínál, amelyek között válthat attól függően, hogy éppen milyen tevékenységet végez, milyen információkat szeretne elérni. Természetesen a teherautó specifikációja és a jármű felhasználása határozza meg az egyes üzemmódokban elérhető részletes funkciókat. Ám általánosságban a következő üzemmódokat kínálja:

  1. Kezdőlap nézet – az alapértelmezett nézet, amely a legtöbb rendelkezésre álló funkciót lefedi.
  2. Személyre szabott kijelző – egy módosított nézet, amely a vezetéshez szükséges legfontosabb információkat jeleníti meg.
  3. Navigációs nézet – útmutatást nyújt. A haladási sebesség mellett az útvonalvezetés információit és az érkezési időt is megjeleníti.
  4. Terhelés nézet – egyértelmű helyzetjelentés. Mekkora a terhelés az egyes tengelyeken? Valamelyik tengelyt fölemelte vagy valamelyik differenciálzárat bekapcsolta?

Kezeket a kormánykerékre

A járművezetői kezelőfelület összes funkciója könnyen vezérelhető a kormánykerék gombjaival. Így a helyzettől függetlenül támogatja Önt abban, hogy a kezét a kormánykeréken tartsa, a figyelmét pedig a vezetésnek szentelje.

Oldalsó Kijelző

A műszerfal jobb oldalán található a kilenc hüvelyk képátlójú, érintőképernyős oldalsó kijelző. Itt vezérelheti a média- és a kommunikációs funkciókat – az okostelefonok világából megszokott felületen. Az oldalsó kijelzőn látható a kamerák képe. Ezenkívül többek között modulokat kínál a feladatok, illetve a jármű és a felépítmény funkcióinak kezelésére. Az oldalsó kijelző funkcióit az érintőképernyő, a kormánykerék vezérlőeszközei, a műszerfal vezérlőgombjai vagy hangvezérlés segítségével is kezelheti.

Integrálja az eszközeit

Az oldalsó kijelző lehetőséget kínál arra, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat integráljon a képernyőre. Így hatékonyabban, mi több, biztonságosabban dolgozhat.

Beszéljen teherautójához

A beépített hangvezérlés használatával a teherautó számos funkcióját vezérelheti. Ez egy hasznos asszisztens, ami megkönnyíti az életét, és segíti, hogy az útra figyelhessen.

A következő teherautókhoz elérhető:

Ahogyan Ön szeretné

Nyerjen betekintést a járművezetői kezelőfelület kínálta lehetőségekbe.