Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Csökkentse környezeti lábnyomát gázüzemű teherautókkal!

Kisebb környezeti lábnyomú és alacsonyabb üzemanyagköltségű megoldást keres fuvarozási feladataihoz? Nézze meg közelebbről gázüzemű teherautóinkat. A szemétszállítástól kezdve az áruszállításon keresztül egészen a regionális és távolsági fuvarozásig minden területet lefednek teherautóink. Járműveink az elérhetőségtől függően természetes vagy biogázból készült CNG- vagy LNG-üzemű változatban is kaphatók. A megfelelő globális üzemanyag-ellátásnak és a várhatóan 20–100%-kal* alacsonyabb CO2-lábnyomnak köszönhetően zökkenőmentes átmenetet biztosítanak a környezetbarát fuvarozáshoz.

A gázüzemű teherautók csökkentik a károsanyag-kibocsátást és az üzemanyagköltségeket.

CNG- és LNG-üzemű teherautóink

Városi szállítási feladatokhoz, pl. szemétszállításhoz és áruszállításhoz kitűnő választás lehet a könnyű és sokoldalú Volvo FE CNG, amely sűrített földgázzal vagy biogázzal üzemelő erőforrásával akár 400 km-es hatótávot is képes biztosítani. Regionális és távolsági fuvarozáshoz a több mint 1000 km-es hatótávot kínáló és nagy teljesítményű, cseppfolyós földgázzal vagy biogázzal üzemeltethető Volvo FM LNG és Volvo FH LNG teherautókat ajánljuk.

CNG is compressed natural gas or biogas, offering lower emissions.

Mi az a CNG?

A CNG egy nagy nyomás alatt tárolt sűrített földgáz vagy biogáz, amelyet a teherautó tartályaiban tárolnak. CNG-meghajtású teherautóink elegendő erőt, nyomatékot és hatótávot biztosítanak a nagy igénybevételt jelentő áru- és szemétszállítási feladatokhoz. Sűrített biogáz használata esetén a CO2-kibocsátás akár 70%-kal is csökkenhet**.

LNG is natural gas or biogas that's been liquefied and offfers a huge potential as substitute for diesel fuel.

Mi az LNG?

Az LNG olyan földgáz vagy biogáz, amelyet alacsony hőmérsékletre hűtve cseppfolyósítottak. Amikor a gáz cseppfolyósodik, csökken a térfogata, így elegendő mennyiség lehet a fedélzeten a távolsági fuvarozási feladatok végrehajtásához. Az EU támogatásával az LNG-töltőállomások hálózata egész Európában növekszik. Ennek köszönhetően az LNG nagy potenciállal bír a teherautók esetén a gázolaj alternatívájaként. Földgázzal meghajtott LNG-üzemű teherautóink 20%-kal* csökkentik a CO2-kibocsátást a dízelekhez képest. Biogázüzem esetén a CO2-kibocsátás 100%-kal csökken*.

* Ez a járművek használatából eredő károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet a tartálytól a kerékig kifejezéssel írunk le.

** Ez a „forrástól kerékig” elv magában foglalja a gyártástól egészen a felhasználásig terjedő károsanyag-kibocsátást is.