Trucks

Csökkentse környezeti lábnyomát gázüzemű teherautókkal!

Kisebb környezeti lábnyomú és alacsonyabb üzemanyagköltségű megoldást keres fuvarozási feladataihoz? Nézze meg közelebbről gázüzemű teherautóinkat. A szemétszállítástól kezdve az áruszállításon keresztül egészen a regionális és távolsági fuvarozásig minden területet lefednek teherautóink. Járműveink az elérhetőségtől függően természetes vagy biogázból készült CNG- vagy LNG-üzemű változatban is kaphatók. A megfelelő globális üzemanyag-ellátásnak és a várhatóan 20–100%-kal** alacsonyabb szén-dioxid-lábnyomnak köszönhetően zökkenőmentes átmenetet biztosítanak a környezetbarát fuvarozáshoz.

Gázüzemű teherautóink

Városi szállítási feladatokhoz, pl. szemétszállításhoz és áruszállításhoz kitűnő választás lehet a könnyű és sokoldalú Volvo FE CNG, amely sűrített biogázzal vagy földgázzal üzemelő erőforrásával akár 400 km-es hatótávot is képes biztosítani. Regionális és távolsági fuvarozáshoz a több mint 1000 km-es hatótávot kínáló és nagy teljesítményű, cseppfolyós földgázzal vagy biogázzal üzemeltethető, gázüzemű Volvo FM LNG és Volvo FH teherautókat ajánljuk.

Mi az a CNG?

A nagy nyomásra sűrített biogázt és földgázt bio-LNG-ként, illetve CNG-ként értékesítik. CNG-meghajtású teherautóink elegendő erőt, nyomatékot és hatótávot biztosítanak a nagy igénybevételt jelentő áru- és szemétszállítási feladatokhoz. Sűrített biogáz használata esetén a CO₂-kibocsátás akár 70%-kal is csökkenhet.

Mi az LNG?

Az LNG olyan földgáz vagy biogáz, amelyet alacsony hőmérsékletre hűtve cseppfolyósítottak. Amikor a gáz cseppfolyósodik, csökken a térfogata, így elegendő mennyiség lehet a fedélzeten a távolsági fuvarozási feladatok végrehajtásához. Az EU támogatásával az LNG-töltőállomások hálózata egész Európában növekszik. Ennek köszönhetően az LNG nagy potenciállal bír a teherautók esetén a gázolaj alternatívájaként. Földgázzal meghajtott LNG-üzemű teherautóink 20%-kal* csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást a dízelekhez képest. Biogázüzem esetén a szén-dioxid-kibocsátás 100%-kal csökken**.

*Ez a járművek nagy távolságú vezetése során keletkező károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet „a tartálytól a kerékig” kifejezéssel írunk le a hagyományos, az európai szabványnak megfelelő dízelolajhoz képest.

**Ez a járművek nagy távolságú vezetése során keletkező károsanyag-kibocsátásra értendő (a biogázt a HVO-val együtt tekintve), amelyet „a tartálytól a kerékig” kifejezéssel írunk le a hagyományos, az európai szabványnak megfelelő dízelolajhoz képest.