Trucks

A környezeti lábnyom kiszámítása

A környezetvédelem egyik alapértékünk, és szeretnénk segíteni Önnek a helyes döntések meghozatalában azáltal, hogy átfogó képet adunk az Ön tevékenységének környezetre gyakorolt hatásairól. Büszkén ismertetjük a járműveink teljes életciklusra vetített ökológiai hatásával kapcsolatos tényeket – mi így vállalunk felelősséget.

Miért érdemes kiszámítani a környezeti lábnyomot?


Ha fenntartható szállítmányozásra törekszik, valószínűleg tudja, hogy teherautói környezeti lábnyoma nem csak a használatukból eredő teljes CO2-kibocsátásból áll. Mindent bele kell számolnia, a nyersanyagok és a gyártásban használt egyéb erőforrások kitermelésétől kezdve egészen az újrahasznosításhoz kapcsolódó kibocsátásig.


Használja a Volvo Trucks környezeti lábnyom kalkulátorát jövőbeli flottája tervezésekor. Átfogó képet kap arról, hogy az egyes választási lehetőségek hogyan befolyásolják a környezeti lábnyomát, és könnyedén összehasonlíthatja a rendelkezésre álló alternatívákat. Tekintse meg, hogy – a futásteljesítmény és az energiamix alapján – hogyan teljesít egy elektromos Volvo teherautó a gázos vagy dízelmotoros változathoz képest. Ha ügyfelei számára fontos a fenntarthatóság, a kalkulátor világosan megmutatja számukra, hogyan csökkentik az Ön teherautói a környezeti lábnyomot a szállítási láncukban.

Gépjárműveink környezeti hatását három területen elemezzük

Gyártás

Ez a számítás a teljes gyártásfolyamatot tekintetbe veszi, beleértve a nyersanyagok kitermelését, az anyagok és alkatrészek szállítását, valamint az összeszerelést.

Üzemeltetés

Ez a rész a teherautó üzemeltetésének környezeti hatását fedi le, amiben az üzemanyagok előállítása, az üzemanyag-fogyasztás és a javítás is szerepel.

Életciklus vége

A számítások tartalmazzák az újrahasznosítás károsanyag-kibocsátását, a hulladékot, valamint az újrahasznosítás jóvoltából elért jóváírást is.

A Volvo Trucks büszke arra, hogy tényszerűen ismerjük járműveink környezetre mért hatását a teljes életciklusra vetítve - és mindezt közzé is tesszük. Mi így vállalhatunk felelősséget.

Így számítjuk a környezeti lábnyomot

A kalkulátor célja, hogy segítsen a teherautójához kapcsolódó CO2-kibocsátás kiszámításában. A számítások átfogó kutatásokon és a teherautók tesztelésén alapulnak. A kalkulációk teljes életciklusra vonatkozó elemzéseken alapulnak. Magukban foglalják azon anyagok előállítását a nyersanyag kitermelésétől az alkatrészek gyártásáig, amelyek beszállítóink gyáraiban, illetve saját európai termelőüzemeinkben felhasználásra kerülnek.

A karbantartást is figyelembe vesszük, ahogy az anyagok újrahasznosítását, az üzemek közötti szállítást, az üzemanyag-termelést és a kipufogógáz-kibocsátást is. Az életciklus végén, a leselejtezéskor jóváírást könyvelünk el az újrahasznosításért cserébe – hiszen így elkerülhető, hogy a következő termékhez új fémeket kelljen előállítani.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!