MÉG OKOSABBÁ TETT INTELLIGENS HAJTÁSLÁNC


Amikor megépítettük teherautóját, akkor az I-Shift váltójának szoftverét egy adott szállítási feladathoz optimalizáltuk. Változtak azóta a szállítási feladatai? Vagy talált egy használt teherautót, amelynek specifikációja tökéletesen megfelel az igényeinek – az I-Shift szoftverét leszámítva?

Nem akadály! Egyszerűen módosíthatjuk I-Shift váltójának szoftverét, hogy az megfeleljen az igényeinek. Ezzel fokozza a termelékenységét, üzemanyagot takarít meg és csökkenti a hajtáslánc elemeinek kopását.

Takarítson meg üzemanyagot az I-Shift fejlesztésével

A feladathoz szabott szoftver előnyei

A szállítási feladathoz tökéletesen illeszkedő I-Shift váltószoftver nem csupán a hajtáslánc teljesítményét fokozza. Az Ön vállalkozásának teljesítményét is növeli majd!

Jobb egyensúlyt tapasztal majd: egyenletesebb sebességet tarthat a lehető legjobb üzemanyag-fogyasztás mellett. Mérlege is nagyobb termelékenységet mutat majd, ráadásul ehhez biztonságos és kényelmes vezetés társul.

Könnyen bővíthető az I-Shift szoftvere

HOGYAN BŐVÍTHETEK?

I-Shift váltójának optimalizáláshoz elegendő felkeresnie Volvo kereskedőjét. Itt úgy bővítjük az I-Shift váltója szoftverét, hogy az megfeleljen az Ön szállítási feladathoz. A szoftver illeszkedik a motor károsanyag-kibocsátási besorolásához és az adott I-Shift váltóhoz.

A bővítés néhány előnye:

  • Fokozott teljesítmény
  • Kisebb üzemanyag-fogyasztás
  • Még kényelmesebb vezetés
  • A hajtáslánc elemeinek mérsékeltebb kopása

Melyik szoftvert válasszam?


Melyik szoftvercsomag illik az Ön szállítási feladatához? Itt megtalálja az elérhető csomagok áttekintését – kérjük, vegye figyelembe, hogy az I-Shift régebbi változatai esetében némely csomag csak más csomagokkal kombinálva elérhető.

Az I-Shift továbbfejleszthető alapprogramja

ALAP (TP-BAS)

Ez az I-Shift váltóval szállított alap szoftvercsomag. Tartalmazza a sebességváltó alapvető funkcióit az általános menethelyzetekhez.

I-Shift áruterítési szoftvercsomag

ÁRUTERÍTÉS (TP-DIST)

A sebességváltó működését az áruterítő szegmens sajátos körülményeihez igazítja. Ez a szoftvercsomag olyan funkciókat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a manőverezést álló helyzetből történő elinduláskor, illetve kis sebességgel haladva.

I-Shift építőipari szoftvercsomag

ÉPÍTŐIPAR (TP-CON)

Az építőipari szegmens sajátos körülményeihez megfelelő funkciók. Arra terveztük, hogy legyőzze a nehezebb útviszonyokat is, megkönnyítse a manőverezést álló helyzetből történő elinduláskor, illetve kis sebességgel haladva és manőverezve.

I-Shift távolsági szoftvercsomag

TÁVOLSÁGI (TP-LONG)

Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ez a szoftvercsomag ideális a távolsági fuvarfeladatokhoz, amelyek során nagyon fontos szempont az üzemanyag-fogyasztás. Ez a csomag az I-Roll funkciót biztosítja bizonyos I-Shift változatokhoz.

I-Shift nehézfuvarozás szoftvercsomag

NEHÉZFUVAROZÁS (TP-HD)

Az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömegű (>85 tonna) nehézfuvarozás igényeihez optimalizálja. A jármű vezetője bármikor válthat a nehézfuvarozási mód és a távolsági üzemre optimalizált működés között, így mindig optimális fokozatváltás segíti munkáját. E szoftvercsomag funkciói a több pótkocsit vontató teherautók számára is előnyt jelentenek.

I-Shift kúszófokozatokkal szoftvercsomag

KÚSZÓFOKOZATOK

Az I-Shift kúszófokozatokkal váltó működését a speciális igényekhez igazítja. A szoftvercsomag olyan funkciókat kínál, mint a rendkívül rövid kúszófokozatok és a többfokozatú hátramenet. E csomagok csak az I-Shift kúszófokozatokkal váltókkal felszerelt járművekhez elérhetők.

Szoftveres funkciók


Melyik funkciók illenek az Ön szállítási feladatához? Itt megtalálja az I-Shift szoftvercsomagok legfontosabb jellemzőit. Az összes jellemző és az egyes csomagok pontos tartalmának megismeréséhez, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Volvo márkaszervizével, és kérje el az I-Shift váltójának adatlapját.

I-Shift szoftverbővítése

KITERJESZTETT FOKOZATVÁLASZTÁS-SZABÁLYZÁS, PADLÓGÁZKAPCSOLÓVAL

Ez lehetővé teszi mind az automatikusan kiválasztott indulási fokozat, mind az automatikus üzemmódban használt menetfokozat módosítását a váltókaron található plusz-mínusz gombbal.

További funkciója az alapjárati kúszás vagy a lassú haladási sebesség módosítását biztosítja – például közlekedési torlódás esetén. A felfelé váltás is engedélyezett, hiszen a felkapcsolás előtt a motor fordulatszámát automatikusan megnöveli a rendszer.

A padlógázkapcsoló aktiválja a lehető legnagyobb gyorsulást szolgáló stratégiát és fokozatot.

I-Shift szoftverbővítés rossz utakra

FOKOZOTT TELJESÍTMÉNY – ROSSZ UTAK

Ez az opciós csomag kifejezetten az építőipari és rönkszállítási szegmens sajátos körülményeihez igazodik.

A P+ nagy teljesítményű mód olyan funkciókat kínál, amelyek a fokozatváltásokat és a fokozatválasztást a rossz körülményekhez és meredek emelkedőkhöz szabják. Ezenkívül olyan jellemzőket is tartalmaz, amelyek segítik az elindulást álló helyzetből nehéz körülmények esetén.

Ez a csomag nyugodtan kombinálható a Nehézfuvarozás (TP-HD) programmal. Az AVO-ENH kódú csomag funkciói csak akkor aktiválódnak, ha a HD nehézfuvarozás mód nem aktív, és a vezető kiválasztotta a Power nagy teljesítményű üzemmódot.

I-Shift szoftver I-See rendszerrel

I-SEE

Az I-See nem csupán azokra a dombokra emlékszik, amelyeken már járt. Már előre felkészül az emelkedőkre.

Mégpedig az I-See rendszert használó valamennyi teherautó adatai segítségével. Ezeket az információkat egy adatbázis tárolja. Amint bármelyik teherautó bejárt egy útvonalat, az összes többi teherautó felhasználhatja az adott útszakasz domborzatára vonatkozó információkat a Telematikai Átjárón keresztül. Az I-See használatával akár öt százalék üzemanyagot is megtakaríthat.

A szoftvercsomagokat kiegészítő csomagként értékesíti a vállalat, azok csak az I-Cruise intelligens sebességszabályzóval együtt elérhetők.

I-Shift szoftverbővítés nehézfuvarozáshoz

SZABÁLYZÁS NAGY SZERELVÉNYÖSSZTÖMEGHEZ

(Csak meghatározott motor-váltó kombinációk esetén elérhető.)

Nagy szerelvényössztömeghez (85–180 tonna) optimalizálja a fokozatválasztást. Ez a funkció fokozza a vezethetőséget és az üzemanyag-hatékonyságot a nehézfuvarozási szegmensben.

A HD nehézfuvarozási módban mindig az első fokozatot használja elinduláshoz a rendszer, és a fokozatválasztást a nagyobb szerelvényössztömeghez igazítja. A TP-HD funkció többek között a szerelvényössztömegnek megfelelő indulási fokozatot választja ki, ezzel kíméli a tengelykapcsolót.

A rendelkezésre álló fokozattartományt teljes egészében kihasználja, a fokozatváltásokat következetesen nagy fordulaton végzi, így fenntartja a forgatónyomatékot és fokozott vezetési kényelmet biztosít.

I-Shift szoftver kiterjesztett fokozatváltási stratégiával

KITERJESZTETT FOKOZATVÁLTÁSI STRATÉGIA

(Teljes funkcionalitásához szükséges az EBS-MED fékvezérlés)

Az EBS (EBS-STD vagy EBS-MED elektronikus szabályzású tárcsafékrendszer) és az ECS (SUSPL-EC elektronikus szabályzású felfüggesztés) rendszerekkel együttműködve mind az elindulást, mind a manőverezést egyszerűbbé teszi.

Ez a fékezési üzemmód maximalizálja a VEB/VEB+ tartós fékhatását azáltal, hogy automatikusan azt a fokozatot választja ki, amelyben a motor nagy fordulatszámon dolgozik. Ez a funkció kompenzálja a motorfékezést fékezési üzemmódban végzett fokozatváltáskor.

I-Shift mellékhajtás funkciók szoftverbővítés

KITERJESZTETT MELLÉKHAJTÁS FUNKCIÓK

Számos funkció, amelyek segítik a mellékhajtóművek használatát. Az I-Shift mellékhajtási funkciói jóvoltából olyan jellemzők aktiválhatók, mint az Automatikus Üres, a Hátramenet Tiltása, és akár több kihajtást biztosító egység is csatlakoztatható hozzá.

I-Shift szoftverbővítés: intelligens sebességszabályzó

INTELLIGENS SEBESSÉGSZABÁLYZÓ

Optimalizálja a haladási sebességet és korlátozza a kiegészítő fékek hatását akkor, amikor a közlekedési helyzet lehetővé teszi – például enyhe lejtőkön.

I-Shift szoftverbővítés: I-Roll

I-ROLL

Szabadonfutó funkció, amely üzemanyagot takarít meg. Az I-Roll kigurítás akkor használható, ha sem motorerőre, sem motorfékre nincs szükség – például sík úton haladva.

I-Shift szoftverbővítés: indulássegítő rendszer

LAUNCH CONTROL

Együttműködik az EBS elektronikus szabályzású fékrendszerrel és olyan fékfunkciókat alkalmaz, amelyek megkönnyítik az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Forduljon hozzánk!

Lépjen kapcsolatba helyi Volvo Trucks kereskedőjével, hogy megismerje a teljes specifikációt és az ajánlat pontos részleteit!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt