Tudatos akkumulátorhasználati útmutató

A lenti rövid útmutató arra fókuszál, hogy használja a fogyasztókat a fedélzeti élet és a hosszabb megállások során, hiszen a leállított motor jelenti az igazi kihívást az akkumulátorok számára. Továbbá tippeket talál arról, hogyan hosszabbítsa meg az akkumulátor élettartamát menet közben, a töltés fontosságáról és arról, miként gondolkodjon és cselekedjen hideg időben.

Ezen alapvető szabályok betartása számos előnnyel jár:

  • A lehető legtöbbet hozhatja ki akkumulátoraiból és meghosszabbítja élettartamukat
  • Csökken az akkumulátor elégtelen kapacitása miatti költséges nem tervezett leállások kockázata

Öt dolog, amely növeli az akkumulátor élettartamát

Töltse fel gyakran akkumulátorát.

Töltse fel gyakran akkumulátorát.

Az akkumulátort legalább háromhetente teljesen fel kell töltenie. Azonban a legjobb, ha ezt minden adandó alkalommal, például az éjszakai vagy a hétvégi megállások során is elvégzi. A teljesen feltöltött akkumulátor csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, a járművet pedig megbízhatóbbá teszi.

Tartsa szemmel az akkumulátor állapotjelzéseit.

Tartsa szemmel az akkumulátor állapotjelzéseit.

A vezetői kijelző megjeleníti az állapotot és az aktuális használatot, illetve riasztást küld, ha például alacsony a töltöttség. Tartsa meg ezt a tanácsot – meghosszabbítja vele az akkumulátor élettartamát.

Télen legyen különösen elővigyázatos.

Télen legyen különösen elővigyázatos.

A hőmérséklet +20-ról -18 °C-ra csökkenése az akkumulátor kapacitását 50%-kal csökkenti. Fordítson különös figyelmet az akkumulátor állapotára, illetve az elektromos fogyasztók gazdaságos kezelésére olyankor, amikor a motor nem üzemel.

Kapcsolja ki a fogyasztókat, ha nincs rájuk szükség.

Kapcsolja ki a fogyasztókat, ha nincs rájuk szükség.

Leállított motor esetén a hűtőtől kezdve a mobiltelefonja töltéséig minden az akkumulátort meríti. Gondolja meg, mikor használja a fogyasztókat, különösen a hosszú megállások alatt.

Használja a megfelelő járműüzemmódot a megállások során:  

Használja a megfelelő járműüzemmódot a megállások során:  

• Mindig a Parkolt(0) üzemmód a preferált választás, ha nincs szükség a fülke funkcióinak használatára
• Ha használnia kell a fülke funkcióit, válassza az Élő(0) üzemmódot, azonban a használat után ne felejtse el rögtön aktiválni a Parkolt(0) módot
• A Tartozék(1) üzemmód több lehetőséget biztosít a fülke funkcióinak használatára. Csak korlátozott mértékben használja ezt, hogy ne merítse le az akkumulátorokat
• Takarékoskodjon, kapcsolja le azokat a fogyasztókat, amelyekre nincs szükség!

nincsenek

Szeretne még több információt kapni?

Amennyiben igen, kérjük, töltse le Tudatos akkumulátorhasználati útmutató prospektusunkat vagy vegye fel a kapcsolatot helyi Volvo kereskedőjével.

Tudatos akkumulátorhasználati útmutató prospektus

Három praktikus kiegészítő

Bizonyos szállítási feladatok igen nagy igénybevételt jelentenek. És az előre nem látható események miatt akár a tervezettnél több akkumulátorkapacitásra is szüksége lehet. Bölcs döntés, ha ez a három kiegészítő megtalálható járművében.

Volvo akkumulátor rekondicionáló

Volvo akkumulátor rekondicionáló

Eltávolítja és megelőzi a szulfátosodást. Ez segít elkerülni az akkumulátort tönkretevő kisülést.

Volvo akkumulátortöltő

Volvo akkumulátortöltő

Segít feltölteni az akkumulátort és biztosítja, hogy teljesen feltöltse az akkumulátort még hideg időben is (ami a generátorral nem lehetséges). A következő típusú töltőket kínáljuk (mint például a lenti képen látható):
• A járműbe fixen beépíthető töltők
• Külső, beépítést nem igénylő töltők Minden töltő legalább 20 amper töltőáramot biztosít és intelligens szabályzása véd a túltöltés ellen.

Hosszabbító kábel.

Hosszabbító kábel.

Ez az 5 méter hosszú, 220 voltos kábel teherautóját külső töltőponthoz kapcsolja. Különösen hasznos, ha az ilyen töltőállomások nem praktikus helyen találhatók, vagy túl messze találhatók a hagyományos kábel használatához.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Lépjen kapcsolatba helyi Volvo márkakereskedőjével!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt