Könnyen alkalmazható foglalkozás, amely bemutatja
a kerékpárosoknak, hogyan viselkedjenek, ha egy teherautóval találkoznak a forgalomban.

A legtöbb baleset emberi tényezőkre vezethető vissza

Életmentő különbség

A biztonság a Volvo Trucks számára a cég alapítása óta prioritást jelent. Kutatásunk és elemzéseink alapján egyértelmű, hogy a legtöbb közlekedési balesetet emberi tényezők okozzák. Ezért szeretnénk még többet tenni a biztonság érdekében – amellett, hogy termékeinkhez számos innovatív biztonsági jellemzőt fejlesztünk.

Célunk felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára a forgalomban.

Látni és látszani

Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy láthatóak legyenek a forgalomban. A kampány rámutat olyan helyzetekre, amelyekben a kerékpárosok és a közlekedés más résztvevői érintettek, s bemutatja, hogyan viselkedjenek, ha egy teherautóval találkoznak.

Az oktatócsomag ingyenes és bárki szabadon felhasználhatja. Például a tanárok bevehetik a gyakorlatokat a diákjaik tanrendjébe, menedzserek pedig vállalati aktivitásként használhatják.

Útmutató is elérhető a szabadtéri gyakorlat megvalósításához

Az oktatócsomag

Az inspiráló „Látni és látszani” csomag egy oktatói útmutatóból és egy PowerPoint bemutatóból áll, valamint tartalmaz egy útmutatót arra is, miként vezethető le biztonságosan egy szabadtéri gyakorlat egy teherautóval.

A feladatok végeztével a résztvevők nagyra szokták értékelni a közlekedésbiztonságot tovább népszerűsítő ajándékokat, így például egy láthatósági mellényt.

Töltse le az oktatócsomagot

Az oktatócsomag(ZIP, 870 MB)