Teherautók és szolgáltatások

Célunk olyan teherautók és szolgáltatások megalkotása, amelyek kevésbé károsítják a környezetet. És – az üzemanyag-hatékonyság javításától az alternatív üzemanyagok kipróbálásáig – valódi előrelépéseket érünk el.

Energia-hatékonyság
Az üzemanyag-fogyasztás 40 százalékkal csökkent 1970 óta. Ám tudjuk, hogy többre is képesek vagyunk. Ezért elköteleztük magunkat a hatékonyság további növelése mellett.

Üzemanyag-menedzsment
Teherautóink üzemanyag-hatékonyak. Intelligens üzemanyag-menedzsment rendszereink és járművezető-továbbképzéseink pedig segítenek a legtöbbet kihozni belőlük.

Alternatív üzemanyagok
Az első teherautó-gyártóként végeztünk átfogó teszteket a Bio-DME üzemanyaggal és mutattunk be metángázzal működő dízelmotort.

Teherautók károsanyag-kibocsátása
Euro 6 minősítésű motorunk felére csökkentette a részecskekibocsátást, és közel 80 százalékkal csökkentette a nitrogén-oxidok kibocsátását. LNG-üzemű teherautóink károsanyag-kibocsátását szintén jelentősen csökkentették mérnökeink.

Anyagok és újrahasznosítás
Az új Volvo teherautókhoz felhasznált anyagok megközelítőleg harmada újrahasznosításból származik. És akár 90 százalékuk újrahasznosítható a teherautó élettartamának végén.

Bővebb információk fenntartható teherautóinkról és szolgáltatásainkról

Fenntartható tevékenységeink

Tevékenységeink

Haladunk afelé, hogy teljesen fenntarthatóvá tegyük gyártási folyamatunkat. A belgiumi Gent, illetve a svédországi Tuve településekben található üzemeink a világ első klímaváltozási szempontból semleges járműgyárai. A svédországi Umeå-ban működő fényezőműhelyünk az iparág legkevesebb oldószert kibocsátó műhelyei közé tartozik. Továbbá egyre több kereskedésünk is CO2-semlegessé válik. De ezzel nincs vége. Ez a munka gyorsan és globálisan bővül, hogy a lehető legtöbb gyártási módszerünkre, üzemünkre, szállításra és kereskedésre kiterjedjen.

Tudjon meg többet a fenntartható tevékenységünkről
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Csökkentse hatását

A környezetvédelem jelentős tényező teherautója vagy flottája tekintetében. Helyi Volvo Trucks kereskedője pedig segít Önnek ebben.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt