Csökkentse a fáradtságot az innovatív szabályzórendszerrel

Csak vezessen

Az I-Shift könnyebbé, biztonságosabbá és sokkal kényelmesebbé teszi a vezetést. Nincs nehéz tengelykapcsoló-pedál, nem kell küzdeni a váltókarral. Minden fokozatváltás tökéletesen időzített. A rendszer egyszerűsége csökkenti a vezető fáradtságát, és segít, hogy az útra és a környező forgalomra összpontosíthasson. Ha pedig szeretne kézzel váltani, a fokozatválasztón található gombbal a váltás felett teljes felügyeletet gyakorolhat.

A rendszer más berendezésekkel összhangban működik a sima és hatékony vezetés érdekében

Spórol az üzemanyaggal

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték – akár 5% megtakarítás. Csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál, ám az elektronika jelenti az igazi különbséget. Minden fokozatváltás tökéletesen időzített. Így a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhet – mindegy, hogy gazdaságos vagy teljesítménycentrikus üzemmódban halad. Ráadásul lejtőn haladva az I-Roll leoldja a motort – ezzel maximalizálva a teherautó lendületét és akár további két százalék üzemanyagot megtakarítva.

A rendszert egy szinkronizálatlan manuális váltóból fejlesztettük

Így működik

Az I-Shift egy „hagyományos” szinkronizálatlan manuális sebességváltóra épül – a kompakt dizájn és a kis belső veszteségek ennek köszönhetők. A varázslat az elektronikus vezérlőegységben történik, amely a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat vezérli. A jármű sebességéről, tömegéről, az út meredekségéről és a szükséges forgatónyomatékról érkező információk kiértékelése alapján minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. A rendszer a motorral is kommunikál, lehetővé téve a fordulatszám és a fékek optimalizálását a legjobb teljesítmény eléréséhez.

Az I-Shift a műszerfalon található négygombos kapcsolótábláról vezérelhető

Helytakarékos kapcsolók

Az I-Shift annyira hatékony, hogy nem kell gyakran használnia a fokozatválasztó kart. Ha szeretne értékes helyet megtakarítani a fülkéjében, megszabadulhat a fokozatválasztó kartól, és rendelhet a műszerfalon elhelyezett négygombos vezérlőpanelt.

I-Shift kúszófokozatokkal – Induljon onnan, ahonnan csak akar

I-Shift kúszófokozatokkal – Induljon onnan, ahonnan csak akar

Az I-Shift most még sokoldalúbbá és még könnyebben vezethetővé vált. Az automatizált sebességváltó immár egy vagy két kúszófokozattal is elérhető, valamint a kiegészítő hátrameneti fokozatok plusz opciójával. Amennyiben nehéz terheket szállít, akkor tudja, hogy álló helyzetből elindulni néha nehéz, különösen emelkedőn vagy rossz útviszonyok esetén. Előfordulhat, hogy le kell rakodnia az árut vagy vontatást kell kérnie, ami rombolóan hat mind az üzemidejére, mind a termelékenységére. Specifikálja Volvo FM teherautóját az I-Shift kúszófokozatokkal váltóval, s így ez az aggodalom már a múlté! Drámai módon javul az elindulási képesség, és a tengelykapcsolót érő terhelés akár 75 százalékkal csökken, ami megkíméli a szükségtelen javításoktól.

Kússzon lassan, vezessen hatékonyan

Kússzon lassan, vezessen hatékonyan

Segíthet az I-Shift kúszófokozatokkal váltó az üzemanyag-hatékonyság javításában? Természetesen. Ugyanis korábban sokszor fel kellett áldoznia az üzemanyag-hatékonyságot az elindulási képesség érdekében. Ám a kúszófokozatok jóvoltából most már hosszabb hátsóhíd-áttételezéssel is specifikálhatjuk teherautóját, így lényegesen kisebb fordulatszámon haladhat utazósebességgel a rendes utakon. Ez akár néhány százalékkal is csökkenti az üzemanyag-fogyasztását.

Tökéletes irányítás minden irányban

Tökéletes irányítás minden irányban

A kis sebességű manőverezés a munka egyik legnagyobb kihívást jelentő része. Az akár 32:1 (hátramenetben pedig akár 37:1) áttételezésnek köszönhetően az I-shift kúszófokozatokkal váltóval akár mindössze 0,5–2 kilométer/óra sebességgel is haladhat. Mindig tökéletesen irányítása alatt tarthatja a járművet, így könnyű precízen beparkolni a rakomány fel- vagy lerakodásához, és elkerülheti azokat a baleseteket, amelyek elrontják a napját és a termelékenységét. 

Mondjon igent még több munkára.

Mondjon igent még több munkára.

Az I-Shift kúszófokozatokkal váltó a teherautó sokoldalúságát fokozza, így ugyanazt a járművet sok különböző feladathoz és menetkörülmény esetén használhatja. Terepen és burkolt utakon egyaránt közlekedik? Extrém rakományokat kell elszállítania? Nagy magasságokban dolgozik? Különleges kis sebességű feladatok? Nem probléma.

A kúszófokozatok modulja csupán 120 millimétert ad az I-Shift hosszához és 48 kilogrammal növeli a tömegét

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet. Négy kiegészítő csomagból választhat – Építőipar, Áruterítés, Távolsági vagy Nagy Igénybevétel –, valamint számos további opciót, így például az I-See funkciót, kúszófokozatokat és kibővített funkcionalitású mellékhajtást.

Az I-Shift és az I-See együttműködnek az üzemanyag-megtakarítás érdekében

I-See: takarítson meg még többet

Hegyvidéki domborzaton az I-Shift tökéletesen együttműködik az intuitív I-See technológiánkkal, még több üzemanyagot megtakarítva Önnek.

Tudja meg, hogy működik az I-See
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll az I-Shiftre?

Tapasztalja meg saját maga! Lépjen kapcsolatba helyi Volvo Trucks márkakereskedőjével!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt