Tudjuk, mi folyik odakint. Tudjuk, milyenek a balesetek. Ezért végzünk el sok olyan tesztet is, amelyeket nem írnak elő jogszabályok.

Carl Johan Almqvist

Közlekedés- és termékbiztonsági igazgató, Volvo Trucks

A szükséges plusz a biztonsági tesztjeink során: videó

A világ legkeményebb biztonsági tesztjét teljesítve

Szeretünk tesztelni

Svéd fülkebiztonsági teszt. Akadály teszt. Borulási teszt. Szánkó teszt. Fej becsapódási teszt. Kiterjedt tesztprogramunk bizonyítja, hogy a Volvo FH a világ legbiztonságosabb Volvo teherautója. Amely jó túlélési esélyeket biztosít Önnek borulás esetén. Vagy 80 kilométer/óra sebességgel egy álló akadálynak ütközve.

A Volvo egyedülálló módon úgy végzi a teszteket, hogy valamennyi belső felszerelés a helyén van, és a tárolóhelyeket is feltöltik. Még a kávéfőző is részt vesz a törésteszten annak biztosítása érdekében, hogy a fülkében semmi ne okozhasson kárt Önben baleset esetén.

FUPS – az Elülső Aláfutásgátló Rendszer

Könnyebb. Erősebb. Biztonságosabb

Az Elülső Aláfutásgátló Rendszer, avagy más néven a FUPS, célja megóvni a személyautók vezetőit. Jóval kötelezővé tétele előtt vezettük be a FUPS rendszert. ÉS azóta is folyamatosan javítunk a kialakításán és életmentő tulajdonságain.

A rendszer visszafelé, a teherautó alá hajolva elnyeli az ütközés erejének egy részét. Új rendszerünk könnyebb és erősebb anyagokból készül, és immár nagyobb sebesség mellett is hatékony. A FUPS ütközéskor akár 20 centiméternyit is elmozdulhat – szemben a korábbi 10 centiméterrel. Ez a növekedés javítja életmentő képességét, és segít a teherautó-vezetőket a balesetek után érő trauma csökkentésében.

Az FH üvegteteje

Beépített vészkijárat

A teherautó-balesetek fele a jármű oldalra borulásával végződik. Ilyenkor rendkívül nehéz lehet az ajtón kijutni. A szélvédő kirúgására pedig már nincs lehetőség, mivel azt ragasztással illesztik a helyére. Ezért valamennyi Volvo FH immár nagyméretű üvegtetővel készül, amely egyben vészkijáratként is funkcionál.

A tetőablak emellett természetes fénnyel árasztja el a fülkét. A világos, tágas fülke segít éberebbnek maradni, és az útra összpontosítani. Javítja továbbá a járművezető közérzetét és csökkenti az elektromos világítás szükségességét.

A tetőablak mögött álló elgondolás egyszerű és igencsak jellemző a Volvóra. Tervezni valamit, ami segít a balesetek megelőzésében, és vészhelyzetben emberéletet menthet.
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Készen áll előtérbe helyezni a biztonságot?

Helyi Volvo Trucks kereskedője örömmel végigkalauzolja Önt a Volvo FH valamennyi izgalmas biztonsági jellemzőjén.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt